Πώς έγινε η αποβιομηχανοποίηση της Ελλάδας….

Α. Η μεγάλη δημοκρατική παράταξη σκάρωνε “επιτροπές κατοίκων” εναντίον της εγκατάστασης των βιομηχανιών, μία βόλτα στα αρχεία των εφημερίδων της 35ετίας θα σας πείσει. Αυτές οι επιτροπές κατέφευγαν στους Δήμους και τις Νομαρχίες που με την ανοχή και ακόμη και την ενθάρρυνση του πολιτικού κατεστημένου (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΚΚΕ, ΣΥΝ) υιοθετούσαν το…..
αίτημα τους. Τελικά όλοι μαζί, σαν “κίνημα” προσέφευγαν στο διαβρωμένο από αντιβιομηχανιστές Συμβούλιο Επικρατείας που ακύρωνε τις επενδύσεις. Έτσι έκλεισαν τα Λιπάσματα Δραπετσώνας και ακύρωσαν τεράστιες στρατηγικές επενδύσεις, όπως του χρυσού (TVX) και στη Θράκη, της Πετρόλα, του Πετροχημικού Αγρινίου κά.

Β. Με άλλοθι αυτά τα “κινήματα” οι κυβερνήσεις του λαού φτιάξανε νόμους και διατάγματα που απαγόρευαν τις νέες βιομηχανίες και τον εκσυγχρονισμό των παλιών στην Αττική, δηλαδή στο κέντρο της βιομηχανικής παραγωγής στην Ελλάδα (Νόμοι 84/84 και 2965/2001). Επίσης έδωσαν κίνητρα για να φύγουν τα εργοστάσια μακριά από το βιομηχανικό κέντρο της χώρας μέχρι και να μεταφερθούν στο εξωτερικό.

Γ. Αλλά χρησιμοποίησαν και πιο “ταξικά” μέσα. Κατέστρεψαν την φαρμακοβιομηχανία (ΧΡΩΠΕΙ) υποχρεώνοντάς την να πουλάει διατιμημένα τα φάρμακα της στο όνομα του “φτηνού λαϊκού φάρμακου”. Με ειδικούς δασμούς κατέστρεψαν την πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία (Νισσάν Βόλου). Επέβαλαν σε εργοστάσια σε κρίση το απεργιακό αίτημα καμία απόλυση ή το επέβαλαν διοικητικά (Pirelli, Izola), ή γέμιζαν τα κρατικοποιημένα εργοστάσια με υπεράριθμους διορισμένους κηφήνες και ταυτόχρονα δεν τους ανέθεταν έργα του Δημοσίου (Πειραϊκή-Πατραϊκή, ΠΥΡΚΑΛ, Σκαραμαγκάς κά)

Δ. Το μεγαλύτερο όπλο τους ήταν οι πολύχρονες καθυστερήσεις από τα διάφορα υπουργεία στις άδειες εγκαταστάσεων ή στις άδειες για νέα προϊόντα ή στις άδειες εξαγωγών που τις εμφάνιζαν σαν “γραφειοκρατικό πρόβλημα” ενώ επρόκειτο για βιομηχανικό σαμποτάζ.

Ε. Όταν παρ όλες τις προσπάθειες μία βιομηχανία επέμενε να υπάρχει, ειδικά μία βαριά, αναλαμβάνανε τα ιδεολογικά και πολιτικά προστατευόμενα απο αυτούς πειθήνια 45 της 17Ν να δώσουν το έσχατο των χτυπημάτων στερώντας από τον φορέα του κεφαλαίου ακόμη και την φυσική του ύπαρξη.

tabouri.blogspot.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

7 Comments

  1. Ανώνυμος

    Ο ΜΑΛΚΟΤΣΗΣ κατασκεύαζε Ντιζελομηχανες και τρακτερ στον Πειραιά!!! αποσχολούσε 3000 ατομα!! Η κυβέρνηση της μεταπολίτευσης Καραμαν Αλι τού έδωσε παραγγελία για 1000 ντιζελομηχανές για τα στατιοτικά οχηματα που κατασκεάζε η ΕΛΒΟ. Ο ανθρωπος πήρε δανειο από την Εθνική Τράπεζα, τότε 100% κρατική για τις πρώτεσ ύλες απαραίτητες για την κατασκεβή τους! Μετά την παράδωση των μηχανών στην ΕΛΒΟ αρχισάν τα οργανα!!1 Καθηστερούσαν την αποπληρωμή των μηχανών χωρίς λόγο παρά μόνον για να μην μπορέσει να εξοφλήσει ο ανθρωπος την κρατική Εθνική τράπεζα!! Η τράπεζα λοιπόν τού έκανε κατάσχεση και έτσι η Ελληνική αυτη βιομηχανια αγροτικων μηχανημάτων και μηχανών ντίζελ έπαψε να υπάρχει και 3000 ανθρωποι βρεθήκανε στόν δρόμο!!1 Η μια προδοσία μετά την αλλη γαμό το σόΪ τους γαμό τούς παλιοπροδότες!!!!

    Reply
  2. ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΗΣ

    η ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ κκε και των αλλων σριστερων προοδευτικων ομαδων του παλιου ημερολογιου βοηθα μονο την επελαση του μεγαλου κεφαλαιου και οχι τη διαδοση των αρχων του ιδιου του κουμουνισμου που σε καμια περιπτωση δεν ειναι η ξεφτυλα η ιεδολογικη που βλεπουμε γυρω μας οταν πηγαινουμε βολτα στις διαδηλωσεις και απεργουμε πλητωντας ο ενας φτωχος τον αλλον φτωχο βιοπαλαιστη καποτε στον τοπο αυτο χυθηκε αιμα στο ονομα ξενοφερτων αποτυχημενων τελικως ιδεολογιων και επιεδη καποιοι θελανε να γλιτωσουν τη δικαιοσυνη μετα την εξδοσο των ακτακτητων. Ομως τωρα δεν θα κτυπησει Ελληνας τον Ελληα σ ενα ειδος κανιβαλικης αλληλοεξοντωσης – καθαρσης του τοπου που θα εκγαταστησει ανετα του αγοραστας μας και θα τους θεσει ανεμποδιστα στην εξουσια της οικονομικης και κοινωνικης ζωης της χωρας μας Θελουν να μας εξοντωσουν με τη μεθοδο των καθαρων χεριων
    Αντε φαγωθετει τωρα παλιοημερολογητες αριστεροι με τους παλιοημερολογητες ακροδεξιους να δω τι θα καταλαβετε Τα σπιτια σας οταν θα ειστε νεκροι θα τα παρουν οι πιστωτες σας

    Reply
  3. Ανώνυμος

    ΓΙ ΑΥΤΟ ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΉ ΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ.ΚΙ ΟΠΩΣ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΑΝ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΠΑΡΗΓΑΓΑΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ , ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΟΙΡΑ ΘΑ ΈΧΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΑΡΓΑ Η ΓΡΗΓΟΡΑ.ΑΠΟ ΜΕΡΙΚΑ ΑΓΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ ΑΧΡΗΣΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΝΑ ΔΕΙΝΟΠΑΘΗΣΕΙ ΕΝΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ ΛΑΟΣ ΠΑΡΑ Ν΄ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ.

    Reply
  4. Ανώνυμος

    ΕΔΩ ΒΓΗΚΕ Ο ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΕΙΠΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΑΓΑΝΕ ΣΤΗΝ ΣΤΡΟΦΗ………………..ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ "ΕΦΙΑΛΤΕΣ" ΠΟΥ ΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΜΑΣ.
    ΘΑ ΧΥΘΕΙ ΑΙΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ……ΔΥΣΤΥΧΩΣ…….

    Reply
  5. Ανώνυμος

    ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΚΑΛΕ , ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΚΑΙ ΒΙΟΤΕΧΝΙΑ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ , ΔΕΝ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΩΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ ΚΑΙ ΒΙΟΤΕΧΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΑΚΕΣ…..!!!!
    ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ 100% ΣΤΟΥΣ ΜΑΛΑΚΕΣ-ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ , ΜΕ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ,ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΗΣΤΕΨΑΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΡΕΩΣΑΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.
    ΚΑΙ ΞΕΡΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΤΙ ?
    ΔΙΟΤΙ ΠΛΕΟΝ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΤΕΘΗΜΕΝΟΣ ΝΑ ΞΑΝΑΜΠΕΙ ΣΤΟ ΛΟΥΚΙ, ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΡΙΟΛΗ.
    ΕΓΩ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΛΕΩ ?
    ΑΜΑ ΘΕΛΕΤΕ ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ , ΑΝΟΙΞΤΕ ΕΣΕΙΣ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΧΑΡΟΥΜΕ……..ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΙ ΠΡΟΣΟΝΤΑ…?

    Reply
  6. ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΗΣ

    Καλα δεν τις ακους τις γατες στα κεραμυδια;
    Επισης με τις συνεχεις αυξησεις ΦΠΑ φυγανε και οι τελαυταιοι των Μοικανων

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *