Βενιζέλος: Αν και εφόσον και υπό την προϋπόθεση…..

Την ελπίδα ότι οι «κρίσιμες και δύσκολες» διαπραγματεύσεις για το πρόγραμμα ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων (PSI) θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Ιανουαρίου 2012 εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος, στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μετά τις συναντήσεις του με τον εκπρόσωπο των ιδιωτών πιστωτών Τσαρλς Νταλάρα, αλλά και …….
την τρόικα για το νέο πρόγραμμα.

Ο προϋπολογισμός του 2012 είναι εξαιρετικά δύσκολος για σειρά λόγων επανέλαβε αρκετές φορές ο κ. Βενιζέλος, στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης που είχε με τον εκπρόσωπο των ιδιωτών πιστωτών κ. Τσάρλς Νταλάρα και αναφέρθηκε και στις δυσκολίες εκτέλεσης του προϋπολογισμού του 2011, αφήνοντας σαφέστατα να εννοηθεί πως αν δεν επιτευχθούν οι στόχοι που έχουν τεθεί, τότε η λήψη νέων μέτρων καθίσταται αναγκαία.

«Η χώρα καλείται να λάβει σημαντικές και κρίσιμες αποφάσεις και δεν υπάρχει περιθώριο για καμία περίσπαση. Αν εφαρμοστεί ο Προϋπολογισμός του 2011 όπως έχει προβλεφθεί, δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα για τον Προϋπολογισμό του 2012», σημείωσε, χαρακτηρίζοντας ως «ζωτική» την υλοποίηση των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου.

«Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να πάρουμε εισπρακτικά μέτρα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος.

O υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι η εβδομάδα που έρχεται είναι εξαιρετικά κρίσιμη για τη χώρα σημειώνοντας: «Προσπαθούμε να συγχρονίσουμε τις διαδικασίες για τη νέα δανειακή σύμβαση και για το PSI. H χώρα καλείται να λάβει σημαντικές αποφάσεις, δεν υπάρχει περιθώριο για υπεκφυγή».

και εξέφρασε την ελπίδα ότι μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου θα έχουν ολοκληρωθεί οι συνομιλίες για το PSI.

«Όλες οι θεμελιώδεις προγνώσεις του αρχικού προγράμματος δεν επιβεβαιώθηκαν. Η πέμπτη αναθεώρηση του ισχύοντος προγράμματος είναι η βάση της διαπραγμάτευσης για το νέο πρόγραμμα» επεσήμανε.

«Αν εφαρμοστεί ο Προϋπολογισμός του 2011 όπως έχει προβλεφθεί, δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα για τον προϋπολογισμό του 2012», είπε ο υπουργός Οικονομικών, προσθέτοντας ότι εάν γίνει αυτό «θα μας επιτρέψει να μπούμε σε πρωτογενή πλεονάσματα το 2012». «Η εκτέλεση του συνέπεσε δυστυχώς με μία φάση μεγάλης πολιτικής αβεβαιότητας, όχι μόνο ελληνική, αλλά πανευρωπαϊκή» είπε ακόμα.

«Κάνω έκκληση σε όλες τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις να συστρατευθούν με το ΥΠΟΙΚ» είπε χαρακτηριστικά.

dailynews24.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *