Είναι οι αντιμνημονιακοί στ’ αλήθεια ενάντια στο κεφάλαιο;

Τα αντιμνημονιακά κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ-ΑΝΕΛ-ΧΑ) λένε γενικά ότι είναι “ενάντια στο κεφάλαιο”, όμως πολλές φορές είτε δεν μπορούν να ορίσουν την έννοια “κεφάλαιο” είτε αναφέρονται γενικά και αόριστα σε αυτό. Ο μικροαστικός δήθεν “αντι”καπιταλισμός των κομμάτων αυτών, αυτού του είδους ο χυδαίος και ρηχός “αντι”-καπιταλισμός μπορεί να είναι, ταυτόχρονα, υπέρ των θεμελιωδών καπιταλιστικών λειτουργιών όπως η….
εκμετάλλευση της εργασίας, η απόσπαση υπεραξίας, ο εμπορευματικός φετιχισμός και η απεριόριστη ιδιωτική ιδιοκτησία και κατά του χρηματοπιστωτισμού, των τραπεζών ή των πολυεθνικών. Είναι κατά του διεθνούς κεφαλαίου (της παγκοσμιοποίησης, των αγορών, ΔΝΤ) και υπέρ του εθνικού κεφαλαίου (για την “ανάπτυξη’, την απασχόληση ή ακόμα και τη σωτηρία της “ελληνικής” οικονομίας ΄δηλαδή του ίδιου του κεφαλαίου). Αυτό το μικροαστικό ιδεολόγημα στρέφεται κατά προσώπων (λαμόγια πολιτικοί, Γερμανοί εχθροί των λαών της Ευρώπης, ισλαμιστές που θέλουν να κατακτήσουν την Ευρώπη) και όχι κατά των θεσμών και των δομών που περιέχουν όλα τα παραπάνω. Εναντίον κυβερνητών και όχι εναντίον του κράτους, απέναντι από τους παγκόσμιους “συνομώτες” αλλά δίπλα στους θεσμούς. Να τιμωρηθούν οι κλέφτες αλλά να συνεχιστεί η υφαρπαγή της υπεραξίας του καθενός από εμάς. Κατά της φοροδιαφυγής αλλά δεν υπάρχει πρόβλημα αν ολόκληρα τμήματα της πολεοδομίας μισθώνονται και ανήκουν σε ιδιώτες. Τέλος κατά των ξένων που διεκδικούν θέσεις εργασίας από γηγενείς εργάτες και υπέρ της διαμορφωθείσας ΤΑΞΙΚΗΣ κοινωνικής διαστρωμάτωσης. Αυτές είναι οι απόψεις της πλειοψηφίας, όπως αυτή εκφράστηκε στις πρόσφατες εκλογές. Τόσο μη λογικές, τόσο απολίτικες και τόσο μικροαστικές που είναι να απορεί κανείς που είναι πρόθυμοι να φτάσουν οι Έλληνες σήμερα ώστε να καταφέρουν να διατηρήσουν τα όποια κεκτημένα “ψίχουλα” της καπιταλιστικής “πίτας” μπόρεσαν να συλλέξουν στην άτολμη ζωή τους.
Και για του λόγου το αληθές (όσον αφορά το ρόλο του ΚΚΕ)

Συνάντηση γγ ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα, με το προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ

«Ως κόμμα έχουμε διατυπώσει και έχουμε φέρει και σχέδια νόμου στη Βουλή -τα οποία δυστυχώς απορρίφθηκαν- για την αντιμετώπιση των πιο οξυμένων προβλημάτων των αυτοαπασχολούμενων που αφορούν το δυσβάστακτο φορολογικό σύστημα, την εγκατάλειψη προστασίας της υγείας ιδιαίτερα εκείνων που δεν μπορούν να πληρώνουν τα σαφάλιστρα γιατί δεν μπορούν να επιβιώσουν ούτε οι επιχειρήσεις, ενώ έχουμε κάνει και συγκεκριμένες προτάσεις για την αντιμετώπιση των χρεών, εκείνων που κλείνουν λόγω χρεοκοπίας τις επιχειρήσεις και βεβαίως δεν μπορεί να τιμωρηθούν με κατασχέσεις, μιας και δεν ευθύνονται αυτοί για την κρίση» δήλωσε η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μετά την συνάντηση, που είχε με το προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ, στον Περισσό.

Η κ. Παπαρήγα είπε ότι το ΚΚΕ παρακολουθεί τις προτάσεις της ΓΣΕΒΕΕ και στο αμέσως επόμενο διάστημα θα φέρει σχέδια νόμου στην Βουλή, προσθέτοντας ότι «εξάλλου αυτό προβλέπεται από τη γενικότερη θέση μας για την κατάργηση του Μνημονίου».

«Αυτό που αποτελεί απάντηση σήμερα είναι η κοινή δράση των αυτοαπασχολούμενων με τους εργατοϋπαλλήλους και τη φτωχή αγροτιά και η υιοθέτηση μέτρων που στρέφονται κατά των μονοπωλίων γιατί σε τελευταία ανάλυση, ακόμα κι αν γίνει ανάκαμψη από την κρίση, τα μονοπώλια είναι αυτά που θα κερδίσουν νέο χώρο εκμετάλλευσης πέραν της μισθωτής εργασίας, (εκείνο) των αυτοαπασχολουμένων» κατέληξε η κ. Παπαρήγα.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Δημήτρης Ασημακόπουλος, είπε ότι συζήτησε με την κ. Παπαρήγα τα προβλήματα που αφορούν τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις και «ενόψει βέβαια και των δυσάρεστων επιφυλάξεων των νέων μέτρων» συμπεριλαμβάνοντας το φορολογικό, τα ασφαλιστικά, τη δημιουργία ενός δικτύου προστασίας για τους πολύ μικρούς επιχειρηματίες, οι οποίοι χάνουν την δουλειά τους και κλείνουν τις επιχειρήσεις τους.

Ο κ. Ασημακόπουλος χαρακτήρισε όλα τα παραπάνω θέματα πρώτης προτεραιότητας, προσθέτοντας ότι υπάρχουν και τα ζητήματα της χρηματοδότησης, της αντιμετώπισης των δανειακών υποχρεώσεων που πήραν οι μικροί επιχειρηματίες σε εποχές που δεν διαφαίνονταν οι σημερινές οικονομικές συνθήκες, ενώ πρόσθεσε ότι όλα αυτά είναι τα θέματα των επιχειρήσεων αυτών που δίνουν και το 85% των θέσεων εργασίας στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Ερωτηθείς για την δήλωσή του για το θέμα των αποδείξεων, ο κ. Ασημακόπουλος ήταν σαφής: «Πιστεύουμε και το έχουμε δηλώσει και εγγράφως και προφορικώς από την ΓΣΕΒΕΕ ότι όλοι πρέπει να είναι συνεπείς φορολογούμενοι και πως όλα τα προϊόντα και οι υπηρεσίες πρέπει να διακινούνται με παραστατικά. Οι νέοι φορολογικοί συντελεστές που έχουν ανακοινωθεί και διαρρέονται μέσω του Τύπου θα πλήξουν βαρύτατα ιδιαίτερα τους συνεπείς φορολογούμενους».

«Όταν οι φορολογικοί συντελεστές είναι βαρείς και όποτε συμβαίνει αυτό δεν γίνεται τίποτε άλλο από το να ενισχύεται η παραβατικότητα και εμείς δεν το θέλουμε αυτό. Θέλουμε χαμηλούς φορολογικούς συντελεστές και καμία παραβατικότητα ούτε στην πολύ μικρή, ούτε στην μικρή, ούτε στη μεσαία επιχείρηση» κατέληξε ο κ. Ασημακόπουλος.

ΑΠΕ

Για τη γενική γραμματεα η ομοσπονδία βιοτεχνών και εμπόρων είναι “αυτοαποσχαλούμενοι” ενω, αν δεχτούμε τον ορισμό της γγ του ΚΚΕ και τα στοιχεία που μας δίνει εν συνεχεία ο πρόεδρος τους οσον αφορα την κατάσταση του κλαδου σε ελλαδα και ευρωπη, το 85% του εργατικού δυναμικού είναι αυτοαπασχολούμενοι…

Γίνεται φανερό λοιπόν, ότι ο ψεύτικος αυτός “αντικαπιταλισμός” του ΚΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ και της ΧΑ δε διαφέρει καθόλου από τον επίσης ψεύτικο “αντικαπιταλισμό” του Γκέμπελς, και βγαίνει το συμπέρασμα ότι οι λεγόμενοι “αντιμνημονιακοί” είναι το ίδιο σκλάβοι του κεφαλαίου όσο και οι μνημονιακοί.

Αναγνωστης

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *