Αυτά συμφωνήθηκαν ομόφωνα στη Λίγκα για την καταπολέμηση της βίας

Μετά το τέλος του Δ.Σ. της Λίγκας, ο πρόεδρος Γιώργος Μποροβήλος γνωστοποίησε, μιλώντας στους δημοσιογράφους, τα μέτρα που αποφασίστηκαν ομόφωνα τόσο για το τρέχον πρωτάθλημα όσο και για το επόμενο…

Αναλυτικά:

1. Να διευθετηθεί το θέμα των καμερών και του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

2. Να εναρμονιστεί το πειθαρχικό δίκαιο με αυτό της UEFA.

3. Να δοθεί αυστηρή εντολή στους διαιτητές όταν έχουμε εισβολή οπαδών και ρίψη αντικειμένων να γίνεται άμεση διακοπή του αγώνα.

4. Καθολική απαγόρευση μετακινήσεων μέχρι το τέλος της σεζόν.

5. Θα ζητηθούν περισσότερες εξουσίες για τους σεκιούριτι και τον έλεγχο κατά την είσοδο του κόσμου στα γήπεδα.

6. Θα ζητήηθεί από τον Υπουργό την επαναφορά του ιδιώνυμου. Να υπάρχει, δηλαδή, και τιμωρία προσώπων εκτός από ομάδες.

Ολοκληρώνοντας, ο πρόεδρος της Super League, τόνισε: “Θέλει δουλειά. Βήμα-βήμα. Δεν θα λυθούν όλα τα προβλήματα με μία συνεδρίαση. Το θέμα είναι ότι υπάρχει θέληση για ένα καλύτερο ποδόσφαιρο. Όλοι θέλουν πρόοδο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Σιγά-σιγά να λύσουμε τα προβλήματα”.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο κ. Μποροβήλος:

“Είχαμε μια συνεδρίαση σε καλό πνεύμα. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι υπήρξαν ομόφωνες αποφάσεις. Σε ό,τι αφορά στο ηλεκτρονικό εισιτήριο και στις κάμερες, είπαμε να εφαρμοστούν σύντομα. Θα είμαστε σε καθημερινή συνεργασία με τον υφυπουργό αθλητισμού. Δεν θέλουμε κανένα γήπεδο να μην διαθέτει κάμερες και ηλεκτρονικό εισιτήριο. ”Είπαμε ομόφωνα ότι πρέπει να εναρμονίσουμε το πειθαρχικό δίκαιο με εκείνο της UEFA. Σε περίπτωση που πέσουν στον αγωνιστικό χώρο αντικείμενα ικανά να προκαλέσουν τραυματισμό σε όσους βρίσκονται στον αγωνιστικό χώρο, ή υπάρξει εισβολή οπαδού ή οπαδών, θα υπάρχει άμεση διακοπή του αγώνα και σημαντικές κυρώσεις. ‘Ακόμα, αποφασίσαμε να υπάρξει καθολική απαγόρευση οργανωμένων μετακινήσεων. Αναφορικά με τις λέσχες, τα εισιτήρια που θα παίρνουν θα είναι ονομαστικά, ώστε να γνωρίζουμε ποιοι θα μπαίνουν στο γήπεδο. Θα υπάρχει έλεγχος πριν από την είσοδό τους στο γήπεδο. ‘Είναι σημαντικό να τιμωρούνται τα φυσικά πρόσωπα. Δεν θα πρέπει να μένουν ατιμώρητα. Γιατί έτσι οι φίλαθλοι ενθαρρύνονται και συνεχίζουν να κάνουν ό,τι κάνουν. Επιθυμούμε αυστηροποίηση του νόμου. Θα ενημερώσουμε τον υφυπουργό ότι έχουμε κοινό στόχο και θέλουμε να ξεκινήσει άμεσα το πρωτάθλημα”.

contra.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *