Τυχερά Παιχνίδια: Στην Κομισιόν ο νέος νόμος… πάλι κατ΄επειγόντως

Η εμμονή του οικονομικού επιτελείου με τα φρουτάκια έχει φτάσει στα όρια του κωμικοτραγικού. Αφού τους γύρισαν πίσω το νομοσχέδιο από τις Βρυξέλλες τώρα προσπαθούν και πάλι να το περάσουν από την ΕΕ ως κατεπείγον. Ο λόγος που προβάλουν είναι . η ασφάλεια μας!! Λένε ότι λόγω της διείσδυσης του διαδικτύου στην Ελλάδα αυξημένος αριθμός επαγγελματιών ασχολείται με τα……
τυχερά παιχνίδια γεγονός που οδηγεί σε διατάραξη της δημόσιας τάξης! Να γελάμε ή να κλαίμε;

Για δεύτερη φορά, εστάλη χθες στην Κομισιόν, το νομοσχέδιο για τη ρύθμιση της αγοράς τυχερών παιχνιδιών, πάλι για να εγκριθεί με τη διαδικασία του επείγοντος σε ένα μήνα…αυτή τη φορά για άλλο λόγο…

Οπως αναφέρεται σήμερα, η κατ΄ επείγουσα διαδικασία έγκρισης του νομοσχεδίου σε ένα μήνα είναι αναγκαία για την… ασφάλεια των πολιτών. Γιατί λόγω της διείσδυσης του διαδικτύου στην Ελλάδα αυξημένος αριθμός επαγγελματιών ασχολείται με τα τυχερά παιχνίδια…γεγονός που οδηγεί σε διατάραξη της δημόσιας τάξης, πράγμα που εμπίπτει στους λόγους έκτακτης ανάγκης που επιβάλλονται από σοβαρή και απρόβλεπτη κατάσταση συνδεόμενη με την προστασία της ασφάλειας των πολιτών, σύμφωνα με την παρ. 7 του άρθρου 9 της οδηγίας 98/34/ΕΚ.

Να θυμίσουμε βέβαια ότι στην τελική του μορφή το νομοσχέδιο -όπως εμφανίστηκε στις 17 Μαρτίου 2011- επιτρέπει τη συμμετοχή στο διαγωνισμό για τις άδειες στο διαδίκτυο, όσων παρανόμως σήμερα δραστηριοποιούνται στην αγορά… αφήνοντάς τους έτσι απρόσκοπτα να συνεχίσουν τη δράση τους μέχρι να νομιμοποιηθούν…

Στην προηγούμενη μορφή του (όπως εμφανίστηκε στις 26 Ιανουαρίου) το νομοσχέδιο δεν επέτρεπε σε όσους δραστηριοποιούνται παράνομα στην αγορά να διεκδικήσουν άδεια, όπως εξάλλου συμβαίνει και σε άλλα ευρωπαϊκά νομοσχέδια.

Η αλλαγή στάσης του Νομοθέτη..συνδέεται σύμφωνα με πληροφορίες με επίσκεψη της ελληνικής πλευράς στο Ισραήλ και με τις συναντήσεις που είχε με εκπροσώπους εταιρειών που ειδικεύονται στο τζόγο μέσω διαδικτύου… ( Play Tech και 848…..). Δηλαδή κάποιους από τους σημερινούς “παράνομους” από τους οποίους κατ΄επειγόντος το νέο νομοσχέδιο θέλει να προστατέψει τους πολίτες!

Υπενθυμίζεται ότι την πρώτη φορά που εστάλη το νομοσχέδιο στην Κομισιόν (22/3/2011) το κατ΄επείγον βασιζόταν στην ανάγκη συμμόρφωσης με την απόφαση του Ευρωπαϊκού δικαίου προς αποφυγήν του προστίμου που έχει επιβληθεί, λόγος που δεν κρίθηκε αρκετός για την ενεργοποίηση της κατ΄επείγουσας διαδικασίας αφού το μεγαλύτερο μέρος του αφορούσε νέο νόμο για τη ρύθμιση της αγοράς.

http://www.imerisia.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

3 Comments

  1. Ανώνυμος

    ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΣΑΤΣΩΝ!!!! ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ ΟΙ ΚΑΖΙΝΑΔΕΣ ΙΕΧΩΒΑΔΕΣ ΦΙΛΟΙ ΣΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗ ΒΑΣΟΥΛΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ !!!!ΕΝΟΗΤΑΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ Ο ΤΖΟΓΟΣ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΗ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΙ ΑΠ'ΟΛΟΥΣ.

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *