Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΑΞΗ ΑΝΑΔΟΜΕΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΚΣΚΑΦΕΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ…ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΜΑΣΤΕ!!!

ΚΙΝΟΥΜΕΝΗ ΑΜΜΟΣ

 Γράφει ο Σταθης

1. Από τη μια είναι μια καθημαγμένη χώρα, η Ελλάδα. Για πέντε χρόνια το «πρόγραμμα σωτηρίας» που εφαρμόσθηκε πάνω της σκότωσε ό,τι θα έσωζε
και έσωσε ό,τι σκοτώνει τη χώρα.

Η όποια παραγωγική υποδομή της Ελλάδας ξεχαρβαλώθηκε, οι εργασιακές σχέσεις διαλύθηκαν, η ανεργία, η φτώχεια, η πείνα, η θλίψη, η απελπισία κατέλαβαν τη χώρα (με εντολή Λαγκάρντ το ΔΝΤ ερευνά τις αιτίες που οδήγησαν το πρόγραμμα σε αποτυχία) – αλλά, και το ΔΝΤ, και οι υπόλοιποι «θεσμοί» επιμένουν στην ολοκλήρωση του προγράμματος, στην εμβάθυνση και τον εμπλουτισμό του.
Από τα Χριστούγεννα που μας πέρασαν και ύστερα απ’ τις εκλογές που ακολούθησαν, η κατάσταση της οικονομίας δεν χρειάζεται καμμιά περιγραφή, τη ζούμε όλοι – η αγορά είναι νεκρή, σχεδόν γενική στάση πληρωμών, αγωνία.
Το χρέος της χώρας, αν στο δημόσιο προστεθεί και το ιδιωτικό, υπερβαίνει το μισό τρισεκατομμύριο!! Αν σε αυτό συνυπολογίσουμε τα χρέη του Δημοσίου προς τους ιδιώτες στο εσωτερικό, των ιδιωτών μεταξύ τους, τη φοροδιαφυγή και τα τοξικά παράγωγα των δοσοληψιών στις δευτερογενείς αγορές, τότε το χρέος υπό την ευρεία του έννοια υπερβαίνει το 1 τρισεκατομμύριο – ποσό αστρονομικό για το μέγεθος της χώρας μας.
2. Από την άλλη μεριά, η Ελλάδα καταδιώκεται απ’ αυτούς που την παγίδευσαν με σκοπό τη διαρκή λεηλασία του πλούτου που θα παράγουν οι Ελληνες εργαζόμενοι για τις επόμενες δεκαετίες, ίσως και αιώνες – αν η ιστορία δεν πάρει «ανάποδες».
Τα χρέη των πλουσιότερων απ’ αυτές τις χώρες είναι επίσης αστρονομικά. Για παράδειγμα, το δημόσιο και ιδιωτικό χρέος της Γερμανίας δεν έχει καμμιά σημασία (για την ώρα) αν είναι τρία τρισεκατομμύρια ή εφτά, εφόσον η Γερμανία δεν ελέγχεται για κάτι τέτοιο, ούτε από συνθήκες όπως του Μάαστριχτ, ούτε από κάποιο αλλότριο στράτευμα, ούτε απ’ τον Θεό τον ίδιο.
        Η κρίση για τη Γερμανία και την αστική τάξη πολλών χωρών (που τη χρησιμοποιούν ως όχημα) είναι εργαλείο για την αναδόμηση της Ευρώπης. Τα γεγονότα βοούν: στη Γερμανία η αγορά εργασίας μετατρέπεται σε σκλαβοπάζαρο, λιγότερο βίαια απ’ ό,τι σε άλλες χώρες, αλλά μετατρέπεται. Η Ιταλία έχει 48% ανεργία στους νέους (με 13% ανεργία γενικώς), η Ισπανία έχει κατσικωθεί στο 25%, στη Βρετανία των Τόρηδων η φτώχεια αυξήθηκε 49% (ενώ ο συλλογικός πλούτος των πλουσιότερων Αγγλων αυξήθηκε από το 2005 κατά εκατό φορές) – και
ουκ έστιν τέλος, αν απαριθμήσουμε τι συμβαίνει σε κάθε χώρα της Ενωσης. Η Ελλάδα έχει χτυπηθεί βαρειά, οι νέοι της μεταναστεύουν, οι μισθοί έχουν μειωθεί κατά 30-40-50% (και οι συντάξεις), ενώ η φορολογία έχει αυξηθεί επίσης κατά 30-40-50%. Ομως τα ίδια φαινόμενα σε άλλες αναλογίες, αλλά τα ίδια, καταγράφονται σε όλες τις χώρες της Ενωσης (για να μείνουμε μόνον σε αυτές).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *