Για της ενδοσχολικές απολυτήριες εξετάσεις στα ιδιωτικά σχολεία.

ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ

Μοιάζει ατέλειωτος ο αριθμός των θυμάτων της εκπαιδευτικής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ.
Οι πρόσφατες παράπλευρες απώλειες του πολεμικού μετώπου της κ. Διαμαντοπούλου με το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας είναι οι μαθητές της Γ’ Λυκείου των ιδιωτικών σχολείων, που θα επιχειρήσουν να….
αποκτήσουν απολυτήριο μέσω ενδοσχολικών εξετάσεων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ, οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί αμφισβητούν τον αδιάβλητο χαρακτήρα αυτών των εξετάσεων και ζητούν την πραγματοποίησή της σε γειτονικά δημόσια σχολεία με την πλήρη και αποκλειστική ευθύνη των δημόσιων εκπαιδευτικών. Στην περίπτωση μάλιστα, που δεν ικανοποιηθεί το αίτημά της δηλώνουν, ότι θα προσφύγουν στην εισαγγελική αρχή για την λήψη ασφαλιστικών μέτρων.

Οι λόγοι, που οδήγησαν της ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς λειτουργούς σε αυτή την απόφαση σχετίζονται με την πλήρη διάλυση των εργασιακών σχέσεων στην ιδιωτική εκπαίδευση, την καθιέρωση των ελεύθερων απολύσεων και τα συνεπακόλουθα εκβιαστικά διλλήματα της της ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς, με κυρίαρχο την αποσιώπηση των παρανομιών ή την απόλυσή της. Εξέλιξη που καθιστά εντελώς αναξιόπιστη τη διαδικασία απόκτησης απολυτηρίου μέσω ενδοσχολικών εξετάσεων και ανισότιμο κάθε συναγωνισμό των μαθητών των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων με της υπόλοιπους συμμαθητές της των δημόσιων Λυκείων.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη βαρύνει αποκλειστικά το Υπουργείο Παιδείας. Για την υπέρβαση αυτού του αδιεξόδου, το Τμήμα Παιδείας του Συνασπισμού ζητεί την απόσυρση της αιφνιδιαστικής, πρόχειρης και αποκομμένης  από την σχολική πραγματικότητα απόφασης του ΥΠΔΒΜΘ για την καθιέρωση δύο τύπων απολυτηρίων Λυκείου, καθώς και την πλήρη εργασιακή διασφάλιση των ιδιωτικών εκπαιδευτικών για το καλό της εκπαίδευσης και της κοινωνίας, της έχει αποφανθεί άλλωστε σχετικά και το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Grafeio Typou SYN

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

1 Comment

  1. Ανώνυμος

    Αφού με την επιρροή σας βγάλατε τα αρχαία Ελληνικά, τα Θρησκευτικά και την Ιστορία από τα σχολεία, έρχεστε τώρα να μας πείτε τι είναι σωστό ή στραβό στην εκπαίδευση!!! Όλο το σύστημα βρωμάει!! Αφού για χρόνια είχε υπουργό αυτό το βλήμα πού λογω ανικανότητος τόν προήγαγε το σύστημα σε Πρωθυπουργό!!!

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *