Μοσκοβισί: Εφικτή η παράταση των στόχων για το έλλειμμα

Ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Pierre Moscovici δήλωσε σήμερα ότι θα παρουσιάσει τις επόμενες εβδομάδες στους ομολόγους του στην Ευρώπη την πρόταση να παραταθεί…

το χρονοδιάγραμμα για μείωση του ελλείμματος της χώρας, όπως μεταδίδουν ξένα πρακτορεία.

“Τις επόμενες εβδομάδες και μήνες θα κάνουμε την έκκληση για την καθυστέρηση αυτή – η οποία σήμερα περιγράφεται ως δυνατή – ώστε να τεθεί σε ισχύ”, δήλωσε ο Moscovici μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου μετά την ανακοίνωση των χειμερινών προβλέψεων της Κομισιόν για την ευρωπαϊκή οικονομία.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα ότι με βάση τις εκτιμήσεις της η γαλλική οικονομία θα αναπτυχθεί μόλις 0,1% αυτό το έτος με αποτέλεσμα το έλλειμμα να διαμορφωθεί στο 3,7% του ΑΕΠ.

Νωρίτερα σήμερα ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Olli Rehn δήλωσε ότι ενδεχομένως να υπάρξει κάποια ελαστικότητα στους στόχους για τη Γαλλία εάν η ύφεση αποδειχθεί χειρότερη των εκτιμήσεων και η χώρα δείξει ότι κάνει αρκετά για την επίτευξη των διαρθρωτικών στόχων.

Από την πλευρά του ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι η κυβέρνηση “δεν σχεδιάζει να προσθέσει λιτότητα στην ύφεση”, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires.

Ο Moscovici δεν θέλησε να δώσει συγκεκριμένους στόχους για την ανάπτυξη και το έλλειμμα αυτό το έτος, δηλώνοντας μόνο ότι ελπίζει η οικονομία να μπορέσει να αναπτυχθεί πάνω από το 0,1% που προέβλεψε η Κομισιόν.

Οι επίσημες κυβερνητικές προβλέψεις θα γίνουν γνωστές στα τέλη Μαρτίου, δήλωσε. Οι προηγούμενες εκτιμήσεις έκαναν λόγο για άνοδο του ΑΕΠ κατά 0,8% το 2013.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *