«Βάζουν πλάτη» οι ηγέτες

«Βάζουν πλάτη» οι ηγέτεςΣτην ημίωρη χθεσινή του συνάντηση μες τους εκπροσώπους της τρόικα στο….
Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς διαπίστωσε ότι οι τροϊκανοί, για άγνωστους λόγους, τραβάνε τα πράγματα στα άκρα, ζητώντας όλο και περισσότερο αίμα από τον ελληνικό λαό.

Η δήλωση Σαμαρά στην τρόικα ήταν σαφέστατη χθες το απόγευμα: «Οι προτάσεις Στουρνάρα για τα 13,6 δισ. είναι το τελευταίο φράγμα της χώρα για να μην κυλήσει στο χάος, γιατί δεν αντέχει άλλο ο λαός. Αυτές είναι οι κόκκινες γραμμές για την κυβέρνηση».

Με πρωταγωνιστή τον Τόμσεν, οι εκπρόσωπος της τρόικα διατύπωσαν την άποψη ότι από του λογαριασμούς που κάνουν και την εικόνα που έχουν για τις δυνατότητες της ελληνικής κρατικής μηχανής, δεν τους βγαίνουν τα νούμερα που θέλουν, τους λείπουν 2 δισ. και θέλουν άμεσα μέτρα περικοπών συντάξεων και μισθών.

Κάπου εκεί τελείωσε η συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό και αμέσως μετά ο Σαμαράς άρχισε μία σειρά τηλεφωνικών επαφών, η οποία συνεχίζεται σήμερα και αύριο με τους Ευρωπαίους ηγέτες Μπαρόζο, Μόντι, Ρομπάι, Όλι Ρεν, Μέρκελ, Ολάντ και Σόιμπλε.

Η πρώτη ευχάριστη διαπίστωση του Σαμαρά είναι ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες «βάζουν πλάτη» στο ελληνικό ζήτημα και είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε μία πολιτική απόφαση για τη δόση των 31,5 δισ. ευρώ, ξεπερνώντας ακόμα και μία αρνητική έκθεση της τρόικα για την Ελλάδα (λόγω ασυμφωνίας των τριών για τα προτεινόμενα μέτρα Στουρνάρα).

Οι πολιτικοί προϊστάμενοι των Μορς και Μαζούχ τουλάχιστον (των εκπροσώπων της Κομισιόν και της ΕΚΤ) θα τους κατευθύνουν προς μία πιο ελαστική αντιμετώπιση των ελληνικών προτάσεων, ενώ άγνωστη παραμένει η στάση της Λαγκάρντ που ελέγχει τον Τόμσεν, η οποία χρησιμοποιεί την Ελλάδα για να περάσει την άποψη του ΔΝΤ στην Ευρώπη για νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *