Επιασαν τον “αστυνομικό” που την… έστηνε σε ιερείς

Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω χτες το πρωί από αστυνομικούς του τμήματος προστασίας περιουσιακών δικαιωμάτων της….

διεύθυνσης ασφάλειας Θεσσαλονίκης, 55χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη κατ’ εξακολούθηση (τετελεσμένη και σε απόπειρα) και παράβαση του νόμου περί όπλων.
Οπως αναφέρει η ιστοσελίδα “thestival¨ προηγήθηκε καταγγελία στην προαναφερόμενη Υπηρεσία 77χρονου κληρικού Ιερού Ναού της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την οποία προχθές το μεσημέρι, επικοινώνησε μαζί του άτομο που του συστήθηκε ως αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. και του ζήτησε οικονομική βοήθεια χρηματικού ποσού 500 ευρώ για αποπληρωμή ιατρικών εξετάσεων υποτιθέμενου γνωστού του συνταξιούχου αστυνομικού.
Άμεσα κινητοποιήθηκαν αστυνομικοί της ανωτέρω Υπηρεσίας, οι οποίοι αφού διαπίστωσαν το ψευδές των δηλωθέντων από τον κατηγορούμενο, συνέλαβαν τον 55χρονο, στην περιοχή των 40 Εκκλησιών.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο συλληφθείς, τουλάχιστον από τον μήνα Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους, εξαπάτησε έξι κληρικούς, ζητώντας οικονομική ενίσχυση για αποπληρωμή ιατρικών εξετάσεων υψηλού κόστους, υποτιθέμενου οικείου του προσώπου.
Σε έλεγχό του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα κινητό τηλέφωνο που χρησιμοποίησε για την εξαπάτηση του ιερέα κι ένας σουγιάς.
Σημειώνεται ότι ο 55χρονος ημεδαπός είχε συλληφθεί και κατά το παρελθόν για απόπειρα απάτης σε βάρος κληρικών.
Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για εντοπισμό τυχόν κι άλλων παθόντων.

avriani-math.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *