ΤΟ “ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ” ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΗΣ “ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ” ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΠΟΣΟ ΠΟΙΟ ΚΑΘΑΡΑ ΝΑ ΤΟ ΠΟΥΝ;

«Θα ολοκληρώσουμε την επιθεώρηση της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου. Όλοι μας έχουμε δεσμευτεί να καταλήξουμε σε συμφωνία μέχρι τις 20 Απριλίου.

Αν αυτό σημαίνει ότι για τους αμέσως επόμενους μήνες των διαπραγματεύσεων θα χρειαστεί να αναστείλουμε την εφαρμογή των προεκλογικών μας εξαγγελιών, θα το κάνουμε, προκειμένου να οικοδομήσουμε σχέσεις εμπιστοσύνης με τους εταίρους μας».

Αυτά δήλωσε, σύμφωνα με το Reuters, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης, στο περιθώριο επιχειρηματικού συνεδρίου στο Κόμο της Βόρειας Ιταλίας, όπου συμμετείχε.

Ξεκαθάρισε δε ότι η Ελλάδα θα τηρήσει τις υποχρεώσεις της αναφορικά με την αποπληρωμή του χρέους και ότι δεν ψάχνει βοήθεια από άλλες πηγές εκτός της Ευρώπης, όπως η Ρωσία και η Κίνα.

Ζήτησε δε από την ΕΚΤ να ισχύσει απέναντι στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ό, τι ίσχυσε και για την κυβέρνηση Σαμαρά:

«Πιστεύω ότι πρόκειται για μια παρόμοια κατάσταση (με αυτή που αντιμετώπισε η κυβέρνηση Σαμαρά μετά τις εκλογές του 2012), και θα είναι ιδιαίτερα βοηθητικό αν η ΕΚΤ επεδείκνυε την ίδια ευελιξία και σήμερα, δεδομένου ότι η κυβέρνησή μας έχει ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους ότι θα εφαρμόσει τη συμφωνία της 20ης Φλεβάρη», ανέφερε χαρακτηριστικά.


Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *