Στο ευρωπαϊκό δικαστήριο η οικοπεδοποίηση ποταμού!

Απίστευτη υπόθεση στην Ελλάδα της κρίσης! Επίθεση των οικολόγων στην Περιφέρεια Ηπείρου…
Οικολογικά ευαισθητοποιημένοι πολίτες καταφεύγουν στο ευρωπαϊκό δικαστήριο εναντίον της οικοπεδοποίησης στις εκβολές του Αχέροντα. Ολοκληρώνονται στις όχθες του ποταμού (στην περιοχή της Πάργας) τα έργα αποξήρανσης κι εκεί θα γίνουν οικόπεδα-φιλέτα για εξοχικές κατοικίες. Βέβαια οι αρμόδιοι, μιλούν για δημιουργία χωραφιών, προκειμένου να ……..
βρουν απασχόληση άνεργοι και να ενισχυθεί η τοπική αγροτική οικονομία. Πάντως οι οικολόγοι κάνουν λόγο για οικολογικό έγκλημα,
επισημαίνοντας “πως η αποξήρανση που δρομολογεί η Περιφέρεια Ηπείρου θα καταστρέψει το φυσικό περιβάλλον και θα εξαφανίσει τα εξαιρετικά σπάνια είδη πουλιών και ψαριών που ζουν εκεί, αλλοιώνοντας ριζικά το τοπίο”. Ο δήμαρχος Πάργας, Θανάσης Λιόλιος, υποστηρίζει ότι “δεν θα αλλοιωθεί η φύση. Το φυσικό περιβάλλον είναι για τον άνθρωπο και πρέπει να προσαρμόζεται στις ανθρώπινες ανάγκες. Οι κάτοικοι ζητούν εδώ και χρόνια να γίνει αποστράγγιση του βάλτου για να καλλιεργήσουν τη γη. Τα εγγειοβελτιωτικά έργα έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί και σύντομα θα αρχίσει η αποξήρανση».

www.katoci.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *