Ντόμινο ευθυνών για τη «μαύρη τρύπα» στην ΕΑΣ Λάρισας

Σε γρίφο για δυνατούς λύτες εξελίσσεται η έρευνα για να διαπιστωθεί ο τρόπος με τον οποίο ο ταμίας της ΕΑΣ Λάρισας φέρεται επί επτά συναπτά έτη να «τραβούσε» χρήματα από το ταμείο της Οργάνωσης δημιουργώντας ένα έλλειμμα που προσεγγίζει το μισό εκατομμύριο ευρώ.

Η βασική απορία όλων είναι……..
πως κάθε χρόνο ξεπερνούσε τον σκόπελο των ορκωτών λογιστών οι οποίοι έκαναν τον έλεγχο στο κλείσιμο τον Ιούλιο κάθε έτους.

Ενδεικτική είναι η δήλωση μέλους της διοίκησης της Ένωσης στο onlarissa.gr το οποίο εύλογα διερωτάται «γιατί αυτό που ανακαλύψαμε τον Αύγουστο του 2011 δεν το ανακαλύψαμε τον Αύγουστο του 2010 ή του 2005».

Ήδη έχει ενημερωθεί για την υπόθεση η μεγάλη εταιρεία ορκωτών λογιστών που πραγματοποίησε τους ελέγχους όλα αυτά τα χρόνια ενεργοποιώντας – σύμφωνα με πληροφορίες – και τον δικό της εσωτερικό μηχανισμό ελέγχου για να διαπιστώσει τυχόν ευθύνες.

ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ

Εξηγήσεις όμως πέραν των ορκωτών λογιστών ζητούνται και στα οικονομικά κλιμάκια της ΕΑΣ όπως ο γενικός διευθυντής αλλά και ο προϊστάμενος του λογιστηρίου κατά την περίοδο των φερόμενων ατασθαλιών. Καλά πληροφορημένες πηγές του onlarissa.gr αναφέρουν πως ήδη η διοίκηση έχει ζητήσει γραπτές εξηγήσεις απ’ όλα τα εμπλεκόμενα πρόσωπα.

Σε ότι αφορά τον πρωταγωνιστή της ιστορίας, τον ταμία, αυτός έδωσε γραπτές εξηγήσεις με τις οποίες δεν παραδέχεται ξεκάθαρα ενδεχόμενο λάθος, παρά το γεγονός ότι φέρεται να έχει υπογράψει προ διμήνου έγγραφο με το οποίο αναγνωρίζει οφειλή 300.000.

Όλα τα παραπάνω δείχνουν ξεκάθαρα πως η όλη υπόθεση θα χρειαστεί καιρό για να διαλευκανθεί πλήρως.

Απόστολος

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *