Αγανάκτηση και απογοήτευση

Οργή, αγανάκτηση, ανησυχία και απογοήτευση είναι τα συναισθήματα που διακατέχουν τους πολίτες με αφορμή τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο χρόνο στην Ελλάδα, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Public Issue για το ΣΚΑΪ για την επόμενη ημέρα των εκλογών, με….
το 56% να θεωρεί πιθανό το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της χώρας.

Ειδικότερα, 74% εκφράζει αρνητική γνώμη για το Διεθνές Νομισματικό Ταμείου (ΔΝΤ), 59% πιστεύει ότι η παρουσία του βλάπτει την Ελλάδα, ενώ το 65% ζητά να φύγει από την Ελλάδα.

51% εκφράζει αρνητική γνώμη για την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).

Σε ερώτηση για το τι πρέπει να κάνει η Ελλάδα σήμερα με το δημόσιο χρέος της, το 46% ζητά επαναδιαπραγμάτευση με τους δανειστές για πληρωμή μόνο ενός μέρους, 23% ζητά συνέχιση της εφαρμογής των μέτρων του Μνημονίου, ενώ 14% ζητά να μην πληρώσει η Ελλάδα το χρέος και να προχωρήσει σε στάση πληρωμών.

Πάντως, το 69% πιστεύει ότι η χώρα δε θα πρέπει να φύγει από τη ζώνη του Ευρώ.

Αναφορικά με το ποιοι ευθύνονται για το χρέος της Ελλάδας, η συντριπτική πλειοψηφία (96%) απαντά οι ελληνικές κυβερνήσεις και ακολουθούν οι κερδοσκόποι (87%), οι ελληνικές τράπεζες (72%), οι μεγάλες χώρες της ΕΕ (69%), οι ξένες τράπεζες (66%) και τέλος οι ίδιοι οι Έλληνες πολίτες (54%).

Εξάλλου, 66% των ερωτώμενων απαντούν ότι δεν εμπιστεύονται τους Γιώργο Παπανδρέου και Γιώργο Παπακωνσταντίνου για τη διαχείριση των προβλημάτων της οικονομίας, ενώ 65% εκτιμά ότι η στάση του Αντώνη Σαμαρά στα θέματα της οικονομίας είναι λάθος.

Η έρευνα της Public Issue πραγματοποιήθηκε το διάστημα 4-6 Νοεμβρίου 2010, σε δείγμα 1.027 ατόμων.

skai

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

2 Comments

  1. Ανώνυμος

    Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΠΙΚΟΙΛΑ ΦΕΡΕΦΩΝΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΗΣ,ΜΕ ΑΒΑΝΤΑΔΟΡΟΥΣ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΘΕΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΟΧΗΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ!!!!!!

    ΤΥΧΑΙΟΟΟΟΟΟΟΟ????????

    Η ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ???????

    Reply
  2. Ανώνυμος

    ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΜΕΝΟ

    ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

    ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΕΝ ΠΕΦΤΕΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ Δ Ν Τ

    ΑΥΤΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΚΟΥΜΑΝΤΟ

    ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *