Συναγερμός σε όλη την Ευρώπη

Κρίσιμες είναι οι τελευταίες ώρες για την ιταλική οικονομία και κατ’ επέκταση για την ευρωπαϊκή εξαιτίας της ακυβερνησίας που επικρατεί…

στη γειτονική χώρα.

Μπορεί χθες οι αγορές να έδειξαν σημάδια ανάκαμψης, μετά από συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις, ωστόσο κοινή είναι η αίσθηση, ακόμα και στη Ρώμη ότι «κάτι πρέπει να γίνει άμεσα».

Είναι ενδεικτικές οι δηλώσεις του Σίλβιο Μπερλουσκόνι ότι «πρέπει να σχηματιστεί κυβέρνηση μέχρι τις 15 Μαρτίου, αλλιώς θα το πληρώσουμε στις αγορές», καθώς το «κλικ» που θα εκτοξεύσει τα ιταλικά σπρέντς σε επίπεδα ρεκόρ μπορεί πλέον να γίνει ανά πάσα στιγμή. Κι αυτό είναι που κάνει τις Βρυξέλλες ακόμα πιο ανήσυχες.

Το κλίμα επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο δηλώσεις όπως εκείνες του Μπέπε Γκρίλο, που αρνήθηκε το άνοιγμα της Κεντροαριστεράς για δημιουργία κυβέρνησης συνασπισμού στην Ιταλία, επιτιθέμενος με βαρύτατους χαρακτηρισμούς εναντίον του Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι.

Η κατάσταση ωστόσο δείχνει ανισόρροπη σε πολλά σημεία της ΕΕ. Ως γνωστόν, στις 12 Μαΐου θα διεξαχθούν πρόωρες βουλευτικές εκλογές στην Βουλγαρία μετά την παραίτηση της κυβέρνησης του Μπόικο Μπορίσοφ, ενώ στη δίνη πολιτικής κρίσης περιήλθε και η Σλοβενία.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *