ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΙΔΕΟΛΗΨΙΕΣ ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗΣ

Του Ανδρέα Ανδριανόπουλου

Πρέπει επι τέλους να σοβαρευθούμε. Η τουλάχιστον να ομολογήσουμε πως δεν είναι δυνατόν να επιβιώσουμε αποφεύγοντας την χρεωκοπία. Αυτή η αποκρουστική συγχωρδία κρυαγών απόγνωσης για το επάρτατο μνημόνιο και τους κακούς ξένους που επιβουλεύοντια δήθεν την καλπέρασή μας πρέπει να τελειώσει. Ουδείς πραγματικά ενδιαφέρεται για μας. Και στην πραγματικότητα, αν δεν είμασταν στην ευρωζώνη η αν δεν χρωστούαμε σημαντικά ποσά σε ευρωπαικές τράπεζες δεν θα…..
ίδρωνε ουδενός το αυτί για τις φωνές πανικού που θα ακούγοντνα από την Αθήνα.
Ας το συνειδητοποιήσουμε επι τέλους. Το μνημόνιο δεν έχει σχεδόν καθόλου εφαρμοσθεί. Η βουτιά στην ανυποληψία της ελληνικής οικονομίας και το κάθιοσμα της αγοράς οφείλονται κατά κύριο λόγο στις αριστερές ιδεοληψίες των κυβερνόντων αλλά και…
στον έκδηλο κρατισμό που κυριαρχεί στο πολιτικό μας σύστημα αλλά και στην κοινωνία μας γενικότερα. Ζούσαμε για δεκαετίες πολύ πάνω από τις δυνατότητές μας με δανεικά. Και ουδείς είχε ενοχληθεί. Και είναι χυδαία παραπειστικό το επιχείριημα πως ο λαός δεν το εγνώριζε. Από τις εκλογές ακόμη του 1986 η ΝΔ είχε προειδοποιήσει (και με αφίσα ακόμη) πόσα χρώσταγε ένα νεογέννητο παιδί στους ξένους δανειστές μας για να ικανοποιήθούν οι παροχές που μοίραζε απλόχερα ο Α. Παπανδρέου. Κι ο λαός, σε απάντηση αυτών των προειδοποιήσεων, επανεξέλεξε πανηγυρικά στην κυβέρνηση το Πασόκ. Για να φτάσουμε στο περίφημο, «Τσοβόλα, δώστα όλα». Και στο ξεκίνημα της οριστικής κατάρρευσης των δημοσίων οικονομικών της χώρας. Αν, εν τούτοις, δεν είχε μεσολαβήσει η ιστορία με τον Γ. Κοσκωτά αλλά και οι προσωπικές του περιπέτειες, αμφιβάλλω πολύ αν θα είχε χάσει ο τότε Πρωθυπουργός την εξουσία.
Ο λαός είχε δυστυχώς εθισθεί σε ένα κλίμα άκοπου πλουτισμού, βελτίωσης του βιοτικού επιπέδου με δάνεια και ανοχής μιάς κοινωνικής πραγματικότητας ατιμωρησίας και ρεμούλας. Μιά νοοτροπία που είναι εξαιρετικά δύσκολο τώρα να ξεριζωθεί και να αλλάξει. Καταγγέλουν τώρα σχεδόν άπαντες το μνημόνιο (ακόμα και πολλοί παράγοντες του κυβερνητικού χώρου) για το τέλμα στο οποίο έχει βυθισθεί η ελληνική οικονομία. Και κατηγορούντια πολιτικοί και κοινοβούλιο για τα συνολικά χάλια του τόπου. Είναι όμως αυτοί οι πραγματικοί υπεύθυνοι; Και από που προκύτπουν ευθύνες του μνημονίου; Το οικονομικό αδιέξοδο που αντιμετωπίζουμε σήμερα οφείλεται κατά κύριο λόγο στον σοσιαλκρατισμό που επικρατεί στις επιλογές της κυβέρνησης αλλά και στην γενικότερη κρατικοεξαρτούμενη νοοτροπία που χαρακτηρίζει τις αντιλήψεις της ελληνικής κοινωνίας. Και ιδιαίτερα μάλιστα αυτών που διαμαρτύρινται γαι το μνημόνιο και για τις πολιτικές που επιτάσσει.
Το μνημόνιο δεν ευθύνεται για τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζουμε γιατί απλούστατα δεν εφαρμόζεται. Αν εξαιρέσει κανείς τις αυξήσεις του ΦΠΑ, που αποτελούν παράγωγο της συμβολής των ευρωπαίων στον μηχανισμό στήριξης κι όχι πολιτική που υποστηρίζει το ΔΝΤ, όποιες άλλες πολιτικές έχουν εφαρμοσθεί αποτελούν εμπνεύσεις του γαλουχημένου στις σοσιαλιστικές ιδέες οικονομικού επιτελείου. Οι παράλογες αυξήσεις των φορολογικών συντελεστών, οι συνεχείς αλλαγές στο σύστημα είσπραξης φόρων καθώς και η επιδορμή σε εισοδήματα και ακίνητα, κοντολογίς όλα εκείνα τα μέτρα που έχουν οδηγήσει σε νέκρωση την αγορά και σε βάθεμα της ύφεσης, αποτελούν αποκλειστικά εμπνεύσεις της κυβέρνησης. Οπως κυβερνητικό έργο είναι οι εμμονές στα έσοδα αλλά και η σκόπιμη υποβάθμιση του προβλήματιος της υποχωρητικότητας σε οτιδήποτε θα οδηγούσε σε ουσιαστική μείωση δημοσίων εξόδων (περικοπές του κράτους δηλ. και κατάργηση γραφειοκρατίας και άλλων παρεμβάσεων στις αγορές). Το μνημόνιο μιλούσε για περιστολή ελλειμμάτων. Δεν ζητούσε αύξηση φόρων. Αυτό, όπως και η μείωση εισοδημάτων και συντάξεων, είναι αποτέλεσμα κυβερνητικών πρωτοβουλιών. Η κυβέρνηση ομιλεί συνέχεια για έσοδα για να αναβάλει την αναπόφευκτη τελικά περικοπή δαπανών και κατάργηση κρατικών φορέων.
Το μνημόνιο όμως ζητούσε άλλα πράγματα, για το οποία δεν έχει γίνει περίπου τίποτε. Απελευθερώθηκαν τα προστατευόμενα επαγγέλματα; Εγιναν εκτεταμένες ιδιωτικοποιήσεις; Εξορθολογίσθηκαν τα οικονομικά των νοσοκομείων; Καταργήθηκαν άχρηστοι δημόσιοι φορείς που επιβαρύνουν τους φορολογούμενους δίχως να προσφέρουν ουσιαστικές υπηρεσίες¨στην κοινωνία; Ακούμπησε κανείς τους απολιθωμένους δεινόσαυρους του δημόσιου τομέα για να μας απαλλάξει από τους πόρους που την ώρα αυτή ακόμη καταναλώνουν; Ακόμα κι ο Οργανισμός που έγινε για να αποξηράνει πριν από 100 περίπου χρόνια την Λίμνη Κωπαίδα, παραμένει αγέρωχος στην θέση του! Αλλά μήπως έγινε καμία ουσαστική προσπάθεια για την εξυγίανση των περίφημων ΔΕΚΟ; Ξεκινώντας βέβαια από την κατάργηση του απαράδεκτου νόμου που δίνει το δικαίωμα στους συνδικαλιστές ουσιαστικά να συνδιοικούν τις δημόσιες επιχειρήσεις.
Μια ένδειξη για το πως κατασπαταλώνται τα χρήματα των ελλήνων φορολογουμένων είναι τα 11 περισσότερο χαρακτηριστικά – και προκλητικά, θα έλεγα – επιδόματα που απολαμβάνουν οι μισθοδοτούμενοι σε φορείς του δημοσίου και σε ΔΕΚΟ. Επίδομα Προπέλας (Λιμενικό), Επίδομα Αγαμίας (ΕΛΠΕ) – αν τους βρούμε γυναίκες σίγουρα θα στοιχίζουν λιγότερο – Επίδομα Εγκαιρης Προσέλευσης στην Εργασία (ΕΘΕΛ), Επίδομα Κεραίας (ΗΣΑΠ), Επίδομα Μεταφοράς Φακέλου (Δημόσιο), Επίδομα Παραλαβής – Παράδοσης Λεωφορείου (ΕΘΕΛ) – δηλ. οι προσλαμβανόμενοι σαν οδηγοί θα άφηναν τα οχήματα στο δρόμο; – Επίδομα Αποτελεσματικότερης Διεκπεραίωσης Υποθέσεων (Υπ. Δικαιοσύνης), Επίδομα Φάξ (ΔΕΗ), Επίδομα Χρήσης του Κυλικείου (ΕΛΠΕ) – για όσους προφανώς δεν αρέσει το διατιθέμενο φαγητό – Επίδομα Προθέρμανσης Αυτοκινήτου (ΟΤΕ), Επίδομα Πλυσίματος Χεριών (ΟΣΕ).*
Αυτά επιχειρεί να περιορίσει το μνημόνιο και σε αυτό ανθίσταται η κυβέρνηση. Και μαζί της αντιδρούν όλοι οι φορείς των βολεμένων ουσιαστικά λαθρεπιβατών της ευημερίας. Δεν έχουν όλοι αυτοί παρά να κοτάξουν το εξαιρετικό, πολύ πρόσφατο, βιβλίο του Matthew Lynn,, Bust: Greece, the Euro, and the Sovereign Debt Crisis , 2010 (Χρεωκοπία: Η Ελλάδα, το Ευρώ και η Κρίση του Δημοσίου Χρέους). Για να καταλάβουν τις διαστάσεις του προβλήματός μας αλλά και τις γεμάτες αέρα ανοησίες που διακινούνται στον ελληνικό δημόσιο διάλογο.

* Ο κατάλογος δημοσιεύθηκε στην Athens Voice.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

20 Comments

  1. Ανώνυμος

    Αυτος ο κυριος που γραφει το αρθρο και αλλα λεει και αλλα μετα προκυπτουν στην εφαρμογη,και παντα κατα των λαικων συμφεροντων …τι εχει αραγε προσφερει στην πατριδα του και καθε τοσο μας αραδιαζει αρουλουμπες υποπτες και ανωφελες??Ας μας πει σε ποιες εταιρειες ποιων συμφεροντων εχει εργασθει,ποιους μεχρι τωρα και για ποια συμθεροντα εχει κατασκοπευσει,τι ρολο τελος παντων παιζει και μας τα ζαλιζει καθε τοσο..μηπως εμεινε ανεργος??

    Reply
  2. Ανώνυμος

    ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΒΟΛΕΥΤΗ ΩΣ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΩΣ ΠΑΣΟΚΟΣ ΤΗΝ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΟΜΩΣ…ΚΡΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΘΝΑΡΧΗ ΠΟΥ ΕΘΡΕΨΕ ΤΕΤΟΙΑ ΦΙΔΙΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΟΛΟΒΑ.ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΕ ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ ΕΙΣΑΙ ΚΕΝΟΣ ΣΚΕΨΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΓΕΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΤΖΕΜΠΗ..ΕΙΣΑΙ ΕΝΑΣ ΜΠΑΡΟΥΦΑΣ

    Reply
  3. Ανώνυμος

    ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ! ΤΟ ΝΕΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΠΑΚΕΤΟ:
    ===============================
    Βιβλίο 1ο:
    – ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ Ο.Ε.Α. – ΠΩΣ ΝΑ ΣΩΘΕΙΤΕ!
    ΞΕΚΙΝΗΣΕ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΛΩΧΙΜ-ΝΕΦΕΛΙΜ!

    Βιβλίο 2ο:
    – Ο ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΤΑΪΖΕΙ ΝΕΦΕΛΙΜ ΣΕ ΜΥΣΤΚΑ ΥΠΟΓΕΙΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ !!!
    Οι ΕΡΠΕΤΟΜΟΡΦΟΙ Ζουν ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ !!!
    ΠΩΣ ΝΑ ΠΡΟΦΥΛΑΧΤΕΙΤΕ !!!

    Βιβλίο 3ο:
    – ΟΙ ΑΝΔΡΟΜΕΔΙΟΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!
    ΜΗΝ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ, ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ ΟΙ ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ, ΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΑΣ, ΟΙ ΑΠΩΛΛΩΝΙΟΙ ΕΛ (τρομάρα μας!!!).

    Βιβλίο 4ο:
    – ΛΕΜΕ ΝΑΙ, ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΟΡΥΚΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΖΕΦΡΥ! ΠΟΥΛΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΜΕΘΑΥΡΙΟ! ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΠΕΡΝΑΜΕ ΚΑΛΑ, ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΓΛΕΝΤΑΜΕ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ, ΝΑ ΠΑΝ ΝΑ ΓΑΜΗΘΟΥΝ!!!

    Βιβλίο 5ο:
    – ΣΤΗΣΤΕ ΚΩΛΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!
    (Στήνουμε κώλο σε όλους τους Λαθραίους γιατί, είμαστε φιλόξενοι και φιλάνθρωποι!!!).
    Προλογίζει η αλλοδαπή Σύρια Συντρόφισσα ΑΦΡΑ ΑΛ ΣΑΛΕΧ. Συγγραφέας: Άννα Σα-Ραγκούση Νταλάρα.

    Βιβλίο 6ο:
    – ΛΕΜΕ ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗ ΦΙΛΙΑ! ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΑΙΓΑΙΟ, ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΚΡΗΤΗ ΣΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ! ΖΗΤΩ Ο ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ !!!

    Βιβλίο 7ο:
    – ΝΑΙ, ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ! ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΡΩΜΕ! ΨΗΦΙΣΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΩΤΕ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΜΕ ΧΡΥΣΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ! (εκ βαθέως ανάλυση του επίτιμου διδάκτωρ νομικής και οικονομικών κ. Θ. Πάγκαλου).

    Βιβλίο 8ο:
    – ΚΑΝΑΚΗΔΕΣ, ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ, ΟΛΑ 9 + ΕΛΛΗΝΟΦΡΕΝΕΙΑ.
    ΠΩΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΓΕΛΩΤΟΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΝΟΜΑΣ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΦΡΑΓΚΑ!! (Το μυστικό της επιτυχίας τους: Όταν η σάτυρα καλύπτει Μεγαλοεκδότες, Μεγαλοεργολάβους και ξεφτυλίζει κάθε τι Ελληνικό, αμοίβεται αδρά!).

    Βιβλίο 9ο:
    – MEGA Channel
    20 ΧΡΟΝΙΑ ΑΜΕΡΟΛΗΠΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ!
    (Σχόλια και ανάλυση της Όλγας Τρέμη!).
    ————————–
    ΥΠΕΡΠΡΟΣΦΟΡΑ:
    ΜΟΝΟ 10 ευρώ (+ 100 ευρώ έξοδα αποστολής!).
    ΟΛΑ ΤΖΑΜΠΑ!!!!!
    Σηκωθείτε από καρέκλες, ντιβάνια, καναπέδες και τουαλέτες και τηλεφωνηστε τώρα στο 2310521010 !!!
    ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ ΤΩΡΑ, είναι τελευταία εκπομπή!!!
    Δεν ξανακάνουμε άλλη! ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΚΠΟΜΠΗ!!!

    Reply
  4. Ανώνυμος

    ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΟΘΛΕΨΕΙ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΣΤΗ ΖΏΗ ΤΟΥ.ΜΕ ΚΡΑΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑ ΖΕΙ Ο ΠΟΥΣΤΗΣ!!!!!!!!111

    Reply
  5. Ανώνυμος

    Ο πιο σιχαμερός και βρωμερός υπαλληλάκος των τραπεζιτών. Δεν μας εξηγεί τον λόγο ότι στην Αμερική στο παρά ένα γλύτωσαν …προς το παρόν την στάση πληρωμών αλλά με άγριο ψαλίδι στις αποδοχές. Δεν εξηγεί αυτό το γελοίο υποκείμενο πως θα ξεχρεώσουν χιλιάδες ιδιωτικοί, δημόσιοι υπάλληλοι αλλά και εργάτες και μικρομεσαίοι τα δάνεια που πήραν μειώνοντας τους μισθούς και απολύοντας τους ενώ συγχρόνως αυξάνονται τα επιτόκια των δανείων. Ας μην τα παίρνανε θα απαντούσε ο γελοίος. Ας μην τα δίνανε και οι τοκογλύφοι είναι η απάντηση. Ας μας πει και για τα 70 δις ….. εγγυήσεις που πήραν τα λαμόγια τα αφεντικά του οι τραπεζίτες. Ήθελα νάξερα δεν υπάρχουν στην Αθήνα έστω και λίγοι να τους ταράξουν στο ξύλο.

    Reply
  6. Ανώνυμος

    ΡΕ ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΗ ΜΥΡΙΣΕΣ ΨΗΤΟ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΕΣ ΝΑ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΕΙΣ?? ΟΤΑΝ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΟΙ ΚΛΩΤΙΣΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΡΕΙΣ ΑΠΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΡΧΟΝΤΑΙ….ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΕ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ!

    Reply
  7. Ανώνυμος

    11:52
    Από που παίρνεις τέτοιου είδους πληροφορίες εσύ;Από το CNN;
    Ξέρεις και μια άλλη παροιμία που λέει: Πίσω έχει η αχλάδα την ουρά;
    Μήπως έχετε αρχίσει να νιώθετε και σεις το "Analfinger" εκεί στην GER;Αν όχι ακόμη,προετοιμάσου με βαζελίνη κι έρχεται.

    Reply
  8. Ανώνυμος

    ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΚΑΝΕ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΛΑ Η ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΠΑΛΙ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΛΑ ΑΥΤΟΣ Ο ΚΟΠΡΙΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕ ΤΗΝ ΤΗΜΗ ΣΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΥΠΗΡΕΤΩΝΤΑΣ ΠΙΣΤΑ ΤΗΣ 5 ΑΔΕΛΦΕΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΟΝΟΠΟΛΙΑΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΚΑΥΣΗΜΩΝ [ΣΕ ΜΙΑ ΕΞΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ ΥΠΑΛΗΛΟΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΩΗΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΗΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ]
    ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΟΠΡΙΤΗ ΤΩΝ ΨΗΦΗΣΑΝ ΤΟΤΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΠΟΥ ΕΦΕΡΑΝ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ.
    ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΡΑΣΙΤΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΓΙΝΟΤΑΝ ΟΙ "ΣΠΑΤΑΛΕΣ" ΤΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ. ΗΤΑΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ
    ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΝΔΥΑ ΤΟΥ "ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΗ"ΔΕΝ ΕΓΑΖΕ ΜΗΛΙΑ ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΗΣ "ΠΑΣΚΕ"
    ΤΩΡΑ Ο ΒΡΥΚΟΛΑΚΑΣ ΞΑΝΑΒΓΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΓΟΥΜΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΒΑΛΕΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ ΤΟΥ 1981.ΠΕΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΚΤΕΛΕΙ ΕΝΤΟΛΕΣ……

    Reply
  9. Ανώνυμος

    DEN SAS LIPAME KOLOELINES TON TELEUTEON TRIANTA XRONON TA 5 KOMATA SAS EKANAN NA EISTE TEMPELIDES KAI KOLOPERASAKIDES KAI TORA POU EINAI NA PLIROSETE STO XORGIOMOU LENE OTAN ER8I TO AUGO STO KOLOSAS TOTE TREXETE, TORA PLIROSTE KAI SKASTE TA FAGATE OLLOI MAZEI;OTAN FONASUN KAPXI PATRIOTES ESIS TOUS KOROHDEBETE:OPOS EDO KAI TRIANTA XRONIA O VASILIS LEVENTIS KAI TA MME EXOUN TO FOBO NA XASOUN TIN DOULIATOUS DEN TON DIXNOUN ; OI MIGES PANTA STA SKATA PIGENOUN ETSI EISTE MIGES KAI MIN MOU BGI KANIS KAI PI MALAKIES 8A EINAI SIGOURA KOLAS TOU DIMOUSIOU ; APO GER

    Reply
  10. Ανώνυμος

    ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΚΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΙΑΣΜΟ.
    +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

    Reply
  11. Ανώνυμος

    Φτου σου,υποταγμένο Νεοταξικό πρόβατο της Λέσχης.Φέρτε τα κλεμμένα πίσω ρε και αφήστε τις παπαριές.Κερατάδες προδότες.

    Reply
  12. Ανώνυμος

    ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΚΟΣ ΓΕΛΟΙΟΣ ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΤΩΝ NEOΕΛΛΗΝΩΝ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΒΛΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΑΡΜΑΤΑ LEOPARD
    Με το βάση το άρθρο http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=19018&Itemid=139 , οι προσκυνημένοι του τουρανο-κινεζοκινούμενου «defencenet.TR» (Με συντάκτες και Τούρκους!) ρίχνουν για ακόμη μια φορά μελάνι συσκοτίσεως στους έλληνες ώστε αυτοί να νομίσουν ότι το θέμα των πυρομαχικών έκλεισε λες και τα πήραμε! Δηλαδή στην ουσία αποκοιμίζουν τους μελλοθάνατους έλληνες αξιωματικούς και οπλίτες αρματιστές και τους κοροϊδεύουν στα μούτρα ευθέως και στην ουσία προτρέποντας και βοηθώντας μάλιστα στην γενοκτονία που θα υποστούν από τον πάνοπλο άξονα «Β.Α.Σ.Τ.Ρ.» (Βουλγαρίας – Αλβανίας – Σκόπια – Τουρκία / Ρουμανία)

    Η δολιότητα τους ξεκινάει εντέχνως ακόμα και από την επικεφαλίδα που έβαλαν, λέγοντας ότι το θέμα (τάχα) «ΕΚΛΕΙΣΕ» και άρα βουλώστε το όσοι βροντοφωνάζετε περί εσχάτης προδοσίας εναντίον των εντολοδόχων μας πολιτικών!

    Έλληνες Αξιωματικοί φτύστε τους πληρωμένους ανθέλληνες του «defencenet» στα μούτρα όπου τους βρείτε διότι υποσκάπτουν μαζί με τους συμπαιγνιακούς πολιτικούς την γενοκτονία σας από τους στρατούς του μογγολικού άξονα «Β.Α.Σ.Τ.Ρ.» και σας εμπαίζουν. Τα βλήματα αυτά έπρεπε να είναι ήδη εδώ και χρόνια εντός των αποθηκών του ελληνικού στρατού και δολίως δεν τα προμηθευόντουσαν τόσα χρόνια όπως δολίως δεν παρήγγειλαν και τα ΒΜΡ-3 (επίσης απόρριψαν και τα ανανεωμένα ΒΜΡ1 της εταιρίας «Κιολεϊδης» Βόλου) και αντ’ αυτού έδιναν κατά παραγγελία στα διάφορα «defencenet» να αναρτούν παραπλανητικά κείμενα με σκοπό να κοιμίζουν συνεχώς τους έλληνες Αξιωματικούς λέγοντας τους ότι :

    «Να τώρα έρχονται, να τώρα ετοιμάζονται τα χαρτιά, να τώρα γίνετε η τελική διαπραγμάτευση» ….και ότι άλλο ελεεινό μπορείτε να φανταστείτε, ενώ θα έπρεπε να τους γαμησουν το αιδοίο που τους πέταγε και τους εβραίους ντολμέδες τάχα «έλληνες» πολιτικούς και τους μασόνους προδότες ανώτερους τους!

    Τι μας λέει το προδοτικό άρθρο λοιπόν;

    Έχουμε και λέμε:

    1) 353 Αρματα τυπου Leopard 2 HELL και 2A4.

    2) 1500 βλήματα DM63 + 7500 DMA1 = 9000 Αντιαρματικά βλήματα.

    3) Χωρητικότητα βλημάτων ανά άρμα: 43

    Διαιρέστε τώρα 9000 : 353 = 25 βλήματα ανά άρμα!!! Το άρμα έχει δυνατότητα ταχυβολίας μέχρι και 6 βολές ανά λεπτό που σημαίνει ότι σε 5 λεπτά είναι τελειωμένα σε μια αρματομαχία.

    Καταλάβατε τώρα την προδοσία και τον εμπαιγμό που γίνετε εις βάρος του ελληνικού λαού;;; Καταλάβατε τώρα έλληνες αξιωματικοί ότι σας προορίζουν για γενοκτονία ή θέλετε και άλλες εξηγήσεις;;;

    Δηλαδή τα βλήματα δεν γεμίζουν ούτε ένα άρμα μάχης!!!!

    και επιπλέον με την κίνηση αυτή πάνε να βγάλουν και τάχα πατριώτη τον τουρκοεβραίο ντολμέ Βενιζέλο – Τουργκούτσογλου υπουργού άμυνας της …Τουρκίας στην Ελληνο-Τουρκική συνομοσπονδία («Νέα Ωθωμανική Αυτοκρατορία») με πρωτεύουσα την Άγκυρα σύμφωνα με τις οδηγίες του προδοτικού ΕΛΙΑΜΕΠ.

    Και σ'ανώτερα!

    Υ.Γ. ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΠΡΟΩΘΉΣΤΕ ΤΟ ΠΑΝΤΟΥ ΩΣ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΟ ΔΙΑΤΡΗΤΙΚΟ ΒΛΗΜΑ "ΓΥΜΝΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ" ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΚΟΥΦΙΩΝ ΚΡΑΝΙΩΝ ΤΩΝ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ ΠΡΟΔΟΤΩΝ.

    ΟΛΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΟ ellhnkaichaos.blogspot.com

    Reply
  13. Ανώνυμος

    ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΕ

    ΞΕΧΑΣΕΣ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΕΣΕ???
    ΞΕΧΑΣΕΣ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΣΟΥ ????
    ΞΕΧΑΣΕΣ ΟΤΙ ΚΑΙ ΕΣΥ ΗΣΟΥΝ ΒΟΛΕΥΤΗΣ – ΒΟΛΕΜΕΝΟΣ ??
    ΞΕΧΑΣΕΣ ΟΤΙ Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ ????
    ΞΕΧΑΣΕΣ ΟΤΙ ΣΕ ΕΧΗ ΞΕΧΑΣΗ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ????
    ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΕΝΗΝΤΑΡΙΚΟ ΠΟΥ ΕΒΑΛΕΣ ΣΤΗΝ ΒΕΝΖΙΝΗ ΜΕΣΑ ΜΕ ΜΙΑ
    ΝΥΚΤΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΞΕΧΑΣΕΣ ????

    ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΗΣ ΕΙΝΑΙ '' ΠΟΛΥ ΛΑΔΙ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΗΓΑΝΗΤΑ '' ΔΙΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΣΕ ΠΙΣΤΕΥΗ ΚΑΘΩΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΗΣ ΚΑΠΟΙΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΠΟΥ ΣΕ ΣΥΜΦΕΡΟΥΝ

    ΑΜΗΝ

    Reply
  14. Ανώνυμος

    ΕΛΛΗΝΕΣ !
    Ακούστε την Ο.Ε.Α. για να σωθείτε!
    Στο ellhnkaichaos.blogspot.com
    υπάρχει το Α’ + Β' ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ
    + ΤΡΙΜΕΡΕΙΣ ΑΡΧΑΙΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ
    ΤΕΧΝΕΣ ΤΡΙΜΕΡΟΥΣ ΕΠΙΒΙΩΣΕΩΣ.
    450.000 Αλβανοί ουτσεκάδες (UCK+UCC) και
    600.000 χατζαροφόροι ισλαμιστές ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
    περιμένουν το σύνθημα για να μας ΞΕΣΚΙΣΟΥΝ.
    Λέτε, αν περιμένουμε, έτσι να κάνουμε και καινούριες γνωριμίες;(!)

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *