Με πλαστό μεταπτυχιακό εργαζόμενος στο Δήμο Ζωγράφου;

Να καταγγείλει επίσημα οτιδήποτε επιθυμεί, καταθέτοντας αποδείξεις και ονόματα, και να μην αρκείται σε φήμες κάλεσαν τον πρώην δήμαρχο Ζωγράφου Γιάννη Καζάκο, τόσο ο δήμαρχος της πόλης Κώστας Καλλίρης, όσο και ο Γενικός Γραμματέας του δήμου Γιώργος Μεντζελίδης.

Αφορμή στάθηκε, μία πληροφορία-φήμη που μετέφερε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Γιάννης Καζάκος, ότι …
υπάλληλος του Δήμου Ζωγράφου είχε καταθέσει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών, χωρίς να έχει λάβει πτυχίο…!

Σύμφωνα με τον πρώην δήμαρχο Ζωγράφου, σε αυτή την παραβατική συμπεριφορά, αν ισχύει, συνέβαλε και ο Πρόεδρος του Υπηρεσιακού Συμβουλίου, ο οποίος επίσης τυγχάνει υπάλληλος του Δήμου.

«Μου μεταφέρθηκε μια πληροφορία, ως φήμη στην αρχή, αλλά μετά φαίνεται ότι έχει βάση, ότι υπάρχουν δύο υπάλληλοι του δήμου, οι οποίοι μετείχαν σε ένα πρόβλημα αναγνώρισης μεταπτυχιακού πτυχίου, το οποίο δεν φαίνεται να ήταν νόμιμο. Ακυρώθηκε από το Υπηρεσιακό Συμβούλιο και για τους υπαλλήλους αυτούς δεν έγινε καμία ενέργεια εκ μέρους του δήμου γι’ αυτή τη συμπεριφορά» , είπε και συνέχισε λέγοντας:

« Όπως εγώ πληροφορήθηκα από παράγοντες του Υπηρεσιακού Συμβουλίου, ότι υπήρχε ένα μεταπτυχιακό δικού μας υπαλλήλου, το οποίο αναγνωρίστηκε χωρίς να έχει πάρει ο εν λόγω υπάλληλος πτυχίο…! Και μεταπτυχιακό δίπλωμα, όταν δεν έχεις πάρει πτυχίο δεν νοείται…! Ακυρώθηκε αυτό εκ των υστέρων, έπειτα από μήνες, καθώς αυτό έγινε το 2012. Ο υπάλληλος πήρε τα επιδόματα που δικαιούνταν, λόγω του πτυχίου κ.λ.π., και αποδείχτηκε ότι υπεβλήθη το μεταπτυχιακό, χωρίς να είναι νόμιμο. Και εις τούτο συνέβαλε και ο τότε Πρόεδρος του Υπηρεσιακού Συμβουλίου, ο οποίος είναι επίσης δικός μας υπάλληλος», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Καζάκος.

Ο ίδιος κάλεσε τη δημοτική αρχή Καλλίρη να απαντήσει αν γνωρίζει το γεγονός και αν έχει λάβει κάποια μέτρα. «Εγώ ήθελα να ακούσω από εσάς αν έχετε υπόψη σας κάτι τέτοιο, αν όντως συμβαίνει δηλαδή κάτι τέτοιο, αν έχει υποπέσει στην αντίληψή σας αυτή η παραβατική συμπεριφορά δύο υπαλλήλων του δήμου και τι μέτρα έχετε λάβει γι’ αυτό», συμπλήρωσε ο κ. Καζάκος.

Μεντζελίδης

Να καταγγείλει συγκεκριμένα και επώνυμα, είτε με έγγραφη αναφορά στις υπηρεσίες κάλεσε τον πρώην δήμαρχο ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Ζωγράφου Γιώργος Μεντζελίδης, ο οποίος ταυτόχρονα υποστήριξε πως θα πρέπει να προστατεύεται ο κάθε εργαζόμενος, στο βαθμό που επιτρέπει ο Νόμος, από κάθε πληροφόρηση ή παραπληροφόρηση…!

«Για το θέμα των φημών, εσείς κύριε Καζάκο ως νομικός και ως πρώην δήμαρχος θα πρέπει να ξέρετε καλύτερα από τον καθέναν, πως όταν καταγγέλλεται κάτι, θα πρέπει να καταγγέλλεται επωνύμως. Και εδώ όταν εσείς πείτε κάτι είναι επίσημο. Ένας άλλος τρόπος, που επίσης γνωρίζετε καλύτερα από μένα είναι ότι μπορείτε να το γράψετε σε ένα κομμάτι χαρτί και να το απευθύνεται στις υπηρεσίες» , ανέφερε και πρόσθεσε:

« Εγώ έχω ιδιαίτερη ευαισθησία στα θέματα αυτά από επαγγελματική διαστροφή. Έχω ασχοληθεί πάνω από 15 χρόνια με το αντικείμενο αυτό ακριβώς, που θίξατε, όμως από την άλλη σε καιρούς πάρα πολύ δύσκολους για όλους, οφείλουμε και να προστατεύουμε, στο βαθμό που επιτρέπεται και από το Νόμο, κάθε εργαζόμενο από οποιαδήποτε πληροφόρηση ή παραπληροφόρηση συμβαίνει. Δεν σημαίνει ότι αυτό που εσείς ως πληροφορία ή φήμη φέρατε στην αίθουσα μπορεί να μην συμβαίνει, αλλά για να ξεκινήσει μία διαδικασία ελέγχου, θα πρέπει να υπάρχει μια τυπική διαδικασία. Είτε να καταγγελθούν δια ζώσης συγκεκριμένα ονόματα στο δημοτικό συμβούλιο, είτε να γίνει μια γραπτή καταγγελία από οποιονδήποτε έννομο συμφέρον. Οι φήμες έχουν έρθει στα αυτιά μου», υπογράμμισε ο κ. Μεντζελίδης.

Καλλίρης

Από τη δική του μεριά, ο δήμαρχος της πόλης , Κώστας Καλλίρης υποστήριξε πως εφόσον ευσταθούν τέτοιες πληροφορίες, τότε θα πρέπει να εισπράξει ο καθένας τα επίχειρα των ενεργειών του, ωστόσο, είναι ένα θέμα ευαίσθητο, το οποίο θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με νηφαλιότητα, καθώς ελλοχεύει σοβαρός κίνδυνος απόλυσης του υπαλλήλου.

«Οποιαδήποτε διαδικασία πειθαρχικού ή διοικητικού ελέγχου ξεκινήσει για υπάλληλο ελλοχεύει ο τεράστιος κίνδυνος της απόλυσής του και άλλων μέτρων, τα οποία όπως παρακολουθείτε από τις ειδήσεις, από τις εφημερίδες και από το πώς κινούνται τα ζητήματα, το παραμικρό πειθαρχικό ζήτημα μπορεί αν του δημιουργήσει πρόβλημα απόλυσης.

Αν, λοιπόν, αυτό αποδειχτεί ή είναι άδικο, είναι αμαρτία από το θεό! Επομένως, θέλει μία προσέγγιση το πράγμα αυτό νηφάλια και έγκυρη και τότε ο καθένας μπορεί να εισπράξει τα επίχειρα κάποιων ενεργειών του, αλλά να τα εισπράξει δικαίως και όχι με βάση κάποιες φήμες», ήταν τα λόγια του κ. Καλλίρη.

http://zografou.net/dhmos-zografoy-ergazomenos/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *