Σε απεργιακές κινητοποιήσεις και τα δημόσια νοσοκομεία

Σε τριήμερες απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρούν οι νοσοκομειακοί γιατροί όλης της χώρας (ΟΕΝΓΕ) στις 5,6 και 7 Νοεμβρίου , εκφράζοντας έτσι την διαμαρτυρία τους για τις συνεχείς περικοπές στο σύστημα της Δημόσιας Υγείας , και οι οποίες έχουν οδηγήσει τα νοσοκομεία σε..
κατάρρευση και τους εργαζομένους στην υγεία σε εξάντληση.

Συγκεκριμένα, χωρίς νοσοκομεία θα παραμείνει όλη η χώρα την ερχόμενη Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη εξαιτίας των 24ωρων απεργιών τις οποίες έχουν εξαγγείλει ο ΟΕΝΓΕ. Τις ημέρες αυτές στα δημόσια νοσοκομεία θα εξυπηρετούνται μόνο τα έκτακτα και επείγοντα περιστατικά με προσωπικό ασφαλείας.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί αναφέρουν ότι τα μέτρα που εισηγούνται στην Βουλή , μαζί με τον κρατικό προϋπολογισμό του 2013 , περιλαμβάνονται:

· Η περικοπή κατά 1,5 δις. ευρώ της δαπάνης για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη
· Ο περαιτέρω ακρωτηριασμός των συντάξεων και του Ειδικού Ιατρικού Μισθολογίου
· Οι συγχωνεύσεις και τι κλείσιμο Κλινικών, Τμημάτων και διασυνδεόμενων Νοσοκομείων με συνέπεια την απώλεια 10.000 νοσοκομειακών κλινών για τον ελληνικό λαό
· Μείωση της δαπάνης για εφημερίες, υγειονομικό υλικό, λειτουργικά έξοδα, στα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας
· Αύξηση των κρατήσεων των ασφαλισμένων και αποκλεισμός των ανασφάλιστων από τις υπηρεσίες υγείας.

Για αυτό και η ΟΕΝΓΕ αποφάσισε να κηρύξει απεργία τη Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη 5,6,7 Νοεμβρίου και να προτείνει στις Ομοσπονδίες του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, στην ΑΔΕΔΥ και τη ΓΣΕΕ, καθολική απεργία διαρκείας.
Στην υγειά σας!!!

Ξένια Καραγεώργη
¨

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *