Βασίλης Ιωάννου, πρώην Νομάρχης Πρέβεζας

Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα από κάθε άποψη συνέντευξη παραχώρησε πριν από λίγες μέρες, στην εβδομαδιαία εφημερίδα ΦΩΝΗ , ο Βασίλης Ιωάννου τέως Νομάρχης Πρέβεζας και μέλος του Δ.Σ. της ΕΝΑΕ , 3 μήνες μετά τη λήξη της 12χρονης θητείας του στην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση .
Aξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Ιωάννου , στέλεχος του Κυβερνώντος Κόμματος και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου , δεν ήταν υποψήφιος στις πρόσφατες Αυτοδιοικητικές εκλογές και αμέσως με την ολοκλήρωση της θητείας δεν διεκδίκησε καμιά «θέση» , αλλά επέλεξε συνειδητά την επιστροφή στα…
επαγγελματικά του καθήκοντα, ως Καθηγητής στο 2ο Γυμνάσιο Πρέβεζας , όπως άλλωστε είχε δηλώσει αρκετούς μήνες πριν.

Η απόφαση αυτή του Βασίλη Ιωάννου δημιούργησε ιδιαίτερη αίσθηση στην τοπική κοινωνία και όχι μόνο , αφού δεν ήταν λίγοι αυτοί που δημόσια επαίνεσαν την πολιτική του συμπεριφορά .
Στην συνέντευξή του αυτή , η οποία είναι η πρώτη που δίνει με τα νέα του καθήκοντα, ο τέως Νομάρχης Πρέβεζας απάντησε σε πολλά ζητήματα ενώ αναφερόμενος για τα μελλοντικά του σχέδια , αν και αναγνωρίζει ότι η πολιτική συγκυρία είναι ιδιαίτερα αρνητική , δήλωσε έτοιμος να τεθεί στην κρίση των πολιτών με στόχο να συμβάλει στην κοινή προσπάθεια και να ασχοληθεί και πάλι με το νομό και τα προβλήματά του, αφού όπως τόνισε χαρακτηριστικά , δεν είναι περαστικός ούτε από το νομό ούτε από την πολιτική.
Η δημοσιογράφος και συνεργάτης της εφημερίδας κ. Ρούλα Χρήστου που είχε και την ευθύνη της συγκεκριμένης συνέντευξης γράφει μεταξύ άλλων στον πρόλογό της :
Από πρώτος πολίτης του νομού , ξανά καθηγητής στις σχολικές αίθουσες.
Και τι μ’ αυτό ;
Δεν συνεπάγεται η επιστροφή στα θρανία , αποχαιρετισμό στην πολιτική.
Το ‘χει ξαναπεί άλλωστε και απλώς σήμερα το υπενθυμίζει: «δεν ήμουν περαστικός απ’ την πολιτική».
Ένα διάλειμμα κάνει και ξανά προς την πολιτική θα οδεύσει.
Μόνο που και στο διάλειμμα , το ‘φερε η μοίρα να αναδειχθεί ένα θέμα απ’ αυτά που θα λέγαμε είναι «ειδικότητας» του πρώην Νομάρχη Πρέβεζας Βασίλη Ιωάννου , άρα του παρέχεται ένας λόγος παραπάνω για δημόσιες δηλώσεις επί της επικαιρότητας.
Ως πρώην Νομάρχης και για χρόνια συνδικαλιστής αλλά και ως νυν εκπαιδευτικός , έχει σίγουρα βαρύνουσα γνώμη για τις συγχωνεύσεις των σχολείων.
Ο κ. Ιωάννου απαντά και για την πρόσφατη επίσκεψη Μαγκριώτη στην Ήπειρο , για να πει εμμέσως πως δεν προσέφερε και τίποτα σπουδαίο στην περιοχή παρά ανέδειξε την ανησυχία εκ των πραγμάτων πέραν των άλλων και για τη σύνδεση Πρέβεζας- Ιόνιας μέσω Φιλιππιάδας.
Φυσικά απαντά και στα ερωτήματα για το πολιτικό του μέλλον , ερωτήματα που επαναλαμβάνονται σε κάθε πολιτική συζήτηση εντός και εκτός νομού,αφού είναι γνωστό ότι ο κ. Ιωάννου χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης στην περιοχή.

Κ. Ιωάννου να ξεκινήσω ζητώντας να μας περιγράψετε πώς βιώνετε την επιστροφή στις σχολικές αίθουσες. Λένε πως είναι δύσκολο για έναν πολιτικό να επιστρέψει στην πρότερη επαγγελματική του ιδιότητα. Νοσταλγείτε την ενεργό πολιτική σκηνή;

Κυρία Χρήστου κατ’ αρχάς να σας ευχαριστήσω για τη δυνατότητα που μου δίνετε να επικοινωνήσω μέσα από τη συγκεκριμένη συνέντευξη , με τους συμπατριώτες μου , 3 περίπου μήνες μετά τη λήξη της θητείας μου.
Θα ήθελα σε όλους τους αναγνώστες σας , οι περισσότεροι από τους οποίους είναι καλοί φίλοι , να ευχηθώ ατομική και οικογενειακή υγεία και βεβαίως δύναμη για τις δύσκολες μέρες που βιώνουμε.
Σχετικά τώρα με την ερώτησή σας , θα ήθελα να σας πω , ότι δεν συνάντησα καμιά δυσκολία προσαρμογής στα «νέα» μου καθήκοντα.
Τουναντίον θα έλεγα ότι από τις πρώτες κιόλας μέρες εντάχθηκα στο κλίμα του σχολείου και ένοιωσα σαν να μην είχα πάνω από 10 χρόνια μακριά από τις σχολικές αίθουσες.
Βέβαια σημαντικό στοιχείο σ’ αυτό θεωρώ , ότι την απόφαση να επιστρέψω στην εκπαιδευτική μου ιδιότητα , την πήρα πολύ έγκαιρα και μετά από ώριμη σκέψη. Θα θυμάστε φαντάζομαι πριν από περίπου ένα χρόνο , όταν ανακοίνωσα ότι δεν θα συμμετέχω στις Αυτοδιοικητικές εκλογές , την ίδια μέρα δήλωσα και την απόφασή μου να μη διεκδικήσω κάποια θέση , αλλά να επιστρέψω στο σχολείο και στους μαθητές . Δεν σας το κρύβω ότι όλο αυτό το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε με βοήθησε να συνηθίσω στην ιδέα της αλλαγής. Δεν μπορώ να προβλέψω πως θα ήταν να επιστρέψω στη δουλειά μου , μετά από μία εκλογική ήττα ή χωρίς να είναι στις δικές μου επιλογές. Πιστεύω καταλαβαίνεται τι εννοώ.
Βεβαίως και νοσταλγώ πολλά από την ενεργό πολιτική δράση , γι’ αυτό και δεν χάνω τις επαφές μου ,ενώ παρακολουθώ από πολύ κοντά τις πολιτικές εξελίξεις , τόσο σε κεντρικό όσο και σε τοπικό επίπεδο. Άλλωστε κ. Χρήστου όπως σας έχω κατά καιρούς δηλώσει δεν σκοπεύω από τώρα να «συνταξιοδοτηθώ»

Συνέπεσε όμως η επάνοδός σας στο σχολείο με σημαντικές αποφάσεις συγχωνεύσεων-καταργήσεων. Ως παλιό συνδικαλιστή, ως πολιτικό κι ως εκπαιδευτικό θα ήθελα τη γνώμη σας για τις συγχωνεύσεις στο νομό Πρέβεζας και ιδιαίτερα στο δήμο Ζηρού, γιατί υπάρχει η αίσθηση σ’ εμάς τους μόνιμους κατοίκους , πως στην Πρέβεζα δεν ασχολήθηκαν, πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες, εξίσου με τις αντιδράσεις στη Φιλιππιάδα για τις επικείμενες τότε συγχωνεύσεις όσο με τη συγχώνευση του 2ου και 3ου Γυμνασίου Πρέβεζας. Και για να μην κρυβόμαστε, υπάρχουν και υπερβολές στις αντιδράσεις. Π.χ δεν είναι υπερβολικό και υποκριτικό να διαμαρτυρόμαστε για την κατάργηση των Γυμνασίων Γοργομύλου και Παναγιάς όταν οι μισοί απ’ όσους θα έπρεπε να στείλουν τα παιδιά τους εκεί, βάζουν «μέσον» για να τα μεταφέρουν στη Φιλιππιάδα;. Είναι όμως εύλογο να διαμαρτύρονται γονείς και εκπαιδευτικοί για τον προφανή κίνδυνο δημιουργίας τμημάτων των 30 μαθητών στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Θα ήθελα μια ειλικρινή και ξεκάθαρη απάντηση επ’ αυτού.

Κ.. Χρήστου θα είμαι όπως πάντα απόλυτα ειλικρινής και θα αποφύγω να αποδώσω ευθύνες ή να κρυφτώ πίσω από το δάκτυλό μου , γιατί όταν πρόκειται για την Εκπ/ση δεν νομίζω ότι βοηθούν τα μισόλογα και οι λαϊκισμοί.
Όταν πληροφορήθηκα λοιπόν για την πρόθεση της Κυβέρνησης να προχωρήσει σε μαζικές καταργήσεις και συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων ,επικοινώνησα ως όφειλα με την ΕΛΜΕ, με τους Δ/ντες Εκ/σης του νομού , με άλλους φορείς , αλλά και με την Περιφερειακή Δν/τρια Εκ/σης Ηπείρου.
Σε όλες τις συναντήσεις τόνισα , ότι συγκεκριμένα σχολεία , τα οποία επί σειρά ετών έχουν πολύ μικρό αριθμό μαθητών, θα πρέπει να κλείσουν ή να συγχωνευτούν γιατί δεν υπηρετούνται όλοι οι παιδαγωγικοί στόχοι. Τόνισα όμως ότι αυτό θα πρέπει να είναι αποτέλεσμα ισότιμου και ειλικρινούς διαλόγου .
Πρόσθεσα επίσης , ότι με κάθε απόφαση θα πρέπει να διασφαλίζεται η ασφαλής και έγκαιρη μεταφορά ΟΛΩΝ των μαθητών , στη νέα σχολική μονάδα.
Άλλωστε και τα προηγούμενα χρόνια στα πλαίσια της Νομαρχιακής Επιτροπής Παιδείας και του Νομαρχιακού Συμβουλίου παίρναμε παρόμοιες αποφάσεις , πάντα όμως σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς. Γι’ αυτό και δεν υπήρχαν μεγάλες αντιδράσεις.
Παράλληλα τόνισα προς κάθε κατεύθυνση ,ότι σ’ αυτή τη φάση θα είναι μεγάλο λάθος να προχωρήσουν και σε συγχώνευση των συστεγαζόμενων σχολείων , γιατί μια τέτοια απόφαση , θα δημιουργήσει πολυδύναμα, απρόσωπα και δύσκολα διοικούμενα σχολεία.
Και βεβαίως σωστά τονίζεται από γονείς και εκπαιδευτικούς , ότι στα μαζικά σχολεία είναι ορατός ο κίνδυνος να αυξηθεί ο αριθμός των μαθητών κατά τμήμα , κάτι το οποίο σ’ αυτή τη φάση θα ήταν ολέθριο.
Τις απόψεις μου αυτές και ιδιαίτερα την αντίθεσή μου στη συγχώνευση κυρίως των Γυμνασίων Πρέβεζας και Φιλ/δας , μαζί με τα απαραίτητα στοιχεία του ακριβούς αριθμού των μαθητών , τα μετέφερα και στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.
Δυστυχώς όμως , όπως άλλωστε συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις , φαίνεται να υιοθετήθηκαν οι εισηγήσεις της Διοίκησης.
Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι στο Δήμο Ζηρού και ιδιαίτερα στη Δευτεροβάθμια Εκ/ση , να γίνονται σε αναλογία , οι περισσότερες καταργήσεις σχολείων από κάθε άλλη περιοχή , όχι μόνο στην Ήπειρο αλλά σε ολόκληρη τη χώρα .
Και όπως καταλαβαίνετε αυτό και μόνο ως στοιχείο, δημιουργεί εύλογα ερωτήματα και δικαιολογημένες διαμαρτυρίες.

Υπάρχουν περιθώρια διορθωτικών κινήσεων; Μ’ άλλα λόγια υπάρχει περίπτωση να γλιτώσουν τη συγχώνευση κάποια σχολεία;

Δεν μπορώ αυτή τη στιγμή να σας πω , αν υπάρχουν περιθώρια για μερική τροποποίηση αποφάσεων ,ούτε είμαι εγώ αυτός που θα δώσω συμβουλές για το τι πρέπει να κάνουν οι φορείς της περιοχής.
Μπορώ όμως , από την πολιτική και συνδικαλιστική μου εμπειρία να πω , ότι υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που άδικες και λαθεμένες αποφάσεις έχουν μείνει στα χαρτιά. Αρκεί να υπάρξει δυναμική διεκδίκηση και σωστή επιχειρηματολογία .
Για μια ακόμη φορά θα ήθελα να επαναλάβω προς κάθε αρμόδιο , ότι η απόφαση για συγχώνευση των σχολικών μονάδων της Φιλ/δας και ειδικότερα των Γυμνασίων θα αποδειχθεί στην πράξη λαθεμένη και είμαι σχεδόν βέβαιος ότι σύντομα η Διοίκηση θα υποχρεωθεί να αναθεωρήσει τις απόψεις της. Εγώ και πάλι θα προτείνω αυτό που θεωρώ σωστό για τους μαθητές και ας αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους.

Είναι λύση-αντίδραση οι καταλήψεις , τις οποίες θα μου επιτρέψετε να σας πω, ότι ως ένα βαθμό υποκινούν στην παρούσα φάση και εκπαιδευτικοί;

Δεν υιοθετώ τις μαθητικές καταλήψεις ως μέσο πίεσης και διεκδίκησης ,ούτε πολύ περισσότερο συμφωνώ με την άποψη ,που από πολλούς εκφράζεται , ότι οι καθηγητές ωθούν τα παιδιά σε τέτοιες μορφές κινητοποίησης.
Υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι κάποιος να παλέψει για τα αιτήματα του και δεν πρέπει να καταφεύγουμε σε ακραίες μορφές.
Αλλά και πάλι τονίζω ότι οι φορείς της περιοχής είναι αυτοί που θα αποφασίσουν με ποιο τρόπο θα αντιδράσουν ,αν αισθάνονται ότι κάποιοι αποφασίζουν «γι’ αυτούς , χωρίς αυτούς» .

Κ. Ιωάννου , με τον «Καλλικράτη» οι Δήμοι πλέον αναλαμβάνουν και την αρμοδιότητα της μεταφοράς των μαθητών , κάτι που μέχρι τώρα έκαναν οι Νομαρχίες. Με την πολύχρονη εμπειρία σας πιστεύετε ότι μετά και τις συγχωνεύσεις θα αντιμετωπίσουν δυσκολίες οι Δήμοι σ’ αυτό το θέμα.

Πράγματι κ. Χρήστου θέτετε ένα σοβαρό πρόβλημα , το οποίο θα κληθούν από τη νέα σχολική χρονιά όλοι οι Δήμοι να αντιμετωπίσουν και βεβαίως και η Δημοτική αρχή του Δήμου σας.
Από την σωστή ή μη αντιμετώπιση αυτού του θέματος , θα κριθεί εν πολλοίς και η εύρυθμη λειτουργία των νέων σχολικών μονάδων.
Εμείς όλα αυτά τα χρόνια , όπως καλά γνωρίζετε , ασκήσαμε τη συγκεκριμένη αρμοδιότητα με πολύ μεγάλη ευθύνη και με σεβασμό στο δημόσιο χρήμα. Δεν είναι τυχαίο ότι και σ’ αυτό τον τομέα πήραμε ΑΡΙΣΤΑ όπως πρόσφατη έρευνα του Ινστιτούτου Μεταφορών κατέδειξε.
Εκτός όμως από την μεταφορά του συνόλου των μαθητών , θα πρόσθετα και μία ακόμη υποχρέωση που κληρονομεί ο Δήμος σας. Αναφέρομαι στην αξιοποίηση των κτιριακών εγκαταστάσεων των σχολείων που κλείνουν. Γιατί θα συμφωνήσετε φαντάζομαι μαζί μου , ότι είναι κρίμα καινούρια κτίρια , όπως στην Παναγιά , στο Γοργόμυλο κ.α. , για τα οποία δαπανήθηκαν σημαντικοί πόροι , να τα αφήσουμε να καταστραφούν και να μη τα αξιοποιήσουμε προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.
Και οι δύο αυτές αρμοδιότητες είναι σύνθετες στην άσκησή τους ,ιδιαίτερα στη σημερινή δύσκολη συγκυρία αλλά και με τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Αυτοδιοίκηση.
Γι’ αυτό θα συνιστούσα να αρχίσει από τώρα η αναγκαία ενημέρωση και προετοιμασία.

Αναφερθήκατε στον « Καλλικράτη» . Όλοι μιλούν για προβλήματα και δυσκολίες στην εφαρμογή του. Θα ήθελα την άποψή σας για το θέμα , αφού είναι γνωστό ότι το τελευταίο διάστημα , έχετε διατυπώσει δημόσια κάποιους προβληματισμούς .

Είναι αλήθεια , ότι το εγχείρημα του «Καλλικράτη» αντιμετωπίζει προβλήματα στα πρώτα βήματα εφαρμογής του.
Υπάρχουν δυσκολίες , νομοθετικά κενά , σύγχυση και επικάλυψη στις αρμοδιότητες μεταξύ των δύο βαθμών Αυτοδιοίκησης , έλλειψη πόρων .
Οι πολίτες παρ’ ότι έχουν ήδη περάσει 3 μήνες , διαπιστώνουν να υπάρχουν ακόμη σοβαρές αρρυθμίες στη λειτουργία των υπηρεσιών , μεγάλες καθυστερήσεις στην εξυπηρέτησή του και δικαιολογημένα διαμαρτύρονται.
Το ερώτημα που προκύπτει μετά τις παραπάνω διαπιστώσεις είναι αν αυτά τα προβλήματα ήταν αναμενόμενα ή υπάρχουν ευθύνες και πού ;
Η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση. Με απλά λόγια κ. Χρήστου , επειδή η Διοικητική Μεταρρύθμιση προέβλεπε μεγάλες τομές , αλλαγές και ανατροπές , ήταν φυσικό να προέκυπταν κάποιες δυσκολίες στην πρώτη εφαρμογή του. Διαπιστώνεται όμως παράλληλα ότι και από πλευράς του αρμόδιου Υπουργείου δεν είχε γίνει η καλύτερη δυνατή προετοιμασία. Εκεί είναι και η δικιά μας αν θέλετε ένσταση ,αφού από πολύ νωρίς είχαμε προειδοποιήσει για τα πιθανά προβλήματα και είχαμε προτείνει να υπάρξουν μεταβατικές διατάξεις και ένα ολοκληρωμένο επιχειρησιακό σχέδιο για την εφαρμογή του «Καλλικράτη». Δυστυχώς όμως κάποιοι πίστεψαν ότι και μόνο με την ψήφιση του νόμου , όλα θα προχωρούσαν «με τον αυτόματο πιλότο».
Σε κάθε περίπτωση όμως και παρά τα προβλήματα που εμφανίζονται , τα οποία και λόγω της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας πολλαπλασιάζονται , η προσπάθεια θα πρέπει να συνεχιστεί ,γιατί οι πολίτες δεν φταίνε σε τίποτε για να ταλαιπωρούνται.
Και θεωρώ λάθος , κάποιοι με άλλοθι αυτά τα προβλήματα και τις δυσκολίες να μην κάνουν τίποτε και να αρκούνται στις διαπιστώσεις , στις καταγγελίες και στην εύκολη δικαιολογία «δεν υπάρχουν χρήματα».
Κατά την άποψή μου αυτά που χρειάζονται σ’ αυτή τη φάση είναι , συνεργασία όλων των παρατάξεων , συναίνεση στα μεγάλα ζητήματα της Περιφέρειας και των Δήμων και πάνω απ’ όλα σχέδιο και όραμα.

Πριν λίγες μέρες είχαμε την επίσκεψη του Υφυπουργού Υποδομών , κ. Μαγκριώτη στην Ήπειρο; Μας είπε ότι θα συνεχιστούν οι εργασίες στην Ιόνια χωρίς να συγκεκριμενοποιήσει πως και πότε ξεπεράστηκαν τα εμπόδια, μας είπε ότι μελετάται ακόμα η σύνδεση Πρέβεζας Φιλιππιάδας αλλά εξετάζεται και η πρόταση αλλαγής χάραξης, μας είπε πράγματα που τα ξέραμε εδώ κι ένα χρόνο χωρίς καμία σαφή πρόοδο. Ποια είναι η δικιά σας άποψη για τα αποτελεσματα της επίσκεψης;

Παρακολούθησα τις δηλώσεις από την επίσκεψη του κ. Μαγκριώτη και δεν διαπίστωσα θεαματικές εξελίξεις στα θέματα που αφορούν το νομό μας. Ακούσαμε αυτά που περίπου ξέραμε.
Γνωρίζουμε όλοι τις μεγάλες καθυστερήσεις που υπάρχουν στην Ιόνια Οδό και ελπίζουμε γρήγορα η Κυβέρνηση και οι εταιρείες να βρουν λύση στο πρόβλημα της χρηματοδότησης που είναι και το σημαντικότερο. Δεν είναι όμως τόσο εύκολο το ζήτημα αφού τίθεται θέμα επαναδιαπραγμάτευσης των συμβάσεων παραχώρησης.
Ακούσαμε ότι στον αυτοκινητόδρομο Άκτιο – Άμβρακια έχουν ξεπεραστεί τα περισσότερα προβλήματα και σύντομα οι εργασίες θα επιταχυνθούν, ενώ σε λίγο καιρό θα ξεκινήσουν και οι εργασίες στην Παραλιακή Εθνική Οδό ελπίζοντας επιτέλους να λυθεί και το πρόβλημα στη Γέφυρα της Δέσπως , το οποίο μας ταλαιπωρεί 7 χρόνια.
Δεν σας το κρύβω όμως ότι ανησυχώ ιδιαίτερα για τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην ολοκλήρωση της μελέτης για τη σύνδεση Πρέβεζας –Φιλ/δας. Ελπίζω να μην υποκρύπτονται σκοπιμότητες οι οποίες τελικά μπορεί να την οδηγήσουν σε τέλμα.

Μετά από 3 μήνες που είσαι μακριά από τη Νομαρχία ,έχεις διαπιστώσει αλλαγή στη συμπεριφορά των πολιτών απέναντί σου ; Με άλλα λόγια έχει βάση αυτό που λέγεται , ότι αν κάποιος φύγει από την εξουσία τον ξεχνούν γρήγορα;

Δεν έχω διαπιστώσει κάτι τέτοιο από τους συμπολίτες μου. Στους ανθρώπους που επικοινωνώ και δεν εννοώ βεβαίως τους στενούς φίλους και συνεργάτες μου , συναντώ μια βαθειά εκτίμηση , μια αναγνώριση του έργου μας και ένα αμοιβαίο σεβασμό .
Ακόμη και μερικοί , με τους οποίους μπορεί να είχαμε κατά καιρούς ψυχρανθεί γιατί πιθανά δεν καταφέραμε να ικανοποιήσουμε κάποιο αίτημά ή γιατί διαφωνήσαμε σε κάποιες επιλογές ,δεν αντιλαμβάνομαι να διατηρούν κάποια εχθρική στάση ή να απαξιώνουν την προσπάθεια και το έργο μας.

Πιστεύετε στο ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών; Κι αν «ναι» θα βγαίνατε μπροστά στην παρούσα συγκυρία που η αποστροφή των πολιτών για τους πολιτικούς της κεντρικής πολιτικής σκηνής είναι παραπάνω από οφθαλμοφανής;

Το τελευταίο διάστημα όλο για πρόωρες εκλογές ακούμε κι όλο το σενάριο αυτό το διαψεύδουν οι εξελίξεις. Γι’ αυτό θα αποφύγω να πάρω θέση για το πότε θα γίνουν εκλογές. Θα συμφωνήσω όμως μαζί σας ότι καταγράφεται πράγματι μεγάλη αντίδραση και αποστροφή των πολιτών απέναντι στους πολιτικούς και θα πρόσθετα και στο πολιτικό σύστημα συνολικά.
Οι πολίτες είναι θυμωμένοι με όλους αυτούς που τα τελευταία χρόνια έφεραν την χώρα στα πρόθυρα της χρεοκοπίας , με όλους αυτούς που έχουν προκαλέσει με τις συμπεριφορές τους.
Οι πολίτες είναι αγανακτισμένοι με το κεντρικό πολιτικό σύστημα , που ενώ γεννάει διαπιστωμένα σκάνδαλα και μίζες ,τελικά ποτέ και κανένας δεν κρίνεται ένοχος.
Οι πολίτες διαπιστώνουν τα εισοδήματά τους να μειώνονται δραματικά , να χάνουν τις δουλειές τους , τα παιδιά τους να έχουν ένα αβέβαιο μέλλον και δικαιολογημένα είναι οργισμένοι.
Παρά ταύτα , θεωρώ ότι σ’ αυτή τη δύσκολη πολιτική και οικονομική συγκυρία απαιτείται πολιτική συμμετοχή και συστράτευση και επειδή σ’ αυτό το τόπο η ιστορία , γράφεται από τους παρόντες και όχι από αυτούς που στα δύσκολα φυγομαχούν , είμαι έτοιμος να παλέψω για το νομό και τους πολίτες όπως έκανα τόσα χρόνια
Κ. Χρήστου δεν είμαι περαστικός από την πολιτική , ούτε από το νομό και δεν σκοπεύω να αποφύγω τα δύσκολα . Άλλωστε όπως λέει και ο λαός μας « ο καλός καπετάνιος στη φουρτούνα φαίνεται».
Βεβαίως οι πολίτες έχουν τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο και εγώ τους έχω απόλυτη εμπιστοσύνη.

http://www.e-aftodioikisi.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *