Απάντηση στην κυρία Βούλτεψη

Απάντηση στην κυρία Βούλτεψη και στο http://ksipnistere.blogspot.com/2011/04/blog-post_9215.html

Πολύς λόγος γίνεται για τους θερμόαιμους του ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκονται απ οτι φαίνεται τελευταία, σύμφωνα με φήμες, κάτω από όποια πέτρα διαμαρτυρίας κι αν σηκώσεις…
Καταιγισμός εκατέρωθεν προσβολών στο κοινοβούλιο, καταιγισμός και στα μέσα ενημέρωσης. Το θέμα, η επαναστατικότητα του ΣΥΡΙΖΑ και στόχος, η αύξηση των ποσοστών του.
Αποκορύφωμα κατά την άποψη μας, αυτού κλαυσίγελου, το άρθρο της κυρίας Βούλτεψη περί του θέματος, στο όποιο ούτε λίγο ούτε πολύ, αναγνωρίζει στο ΣΥΡΙΖΑ μια τέτοια δυναμική, που…
μπορεί να φιμώσει την ενημέρωση, να φοβίσει το λαό και να τους κλείσει σπίτια τους, φάσκωντας και αντιφάσκωντας έτσι με τα ίδια τα λεγόμενα της, για το αν στόχος τους είναι η διαμαρτυρία και ο ξεσηκωμός, ή ο εκφοβισμός και η κατάπνιξη της διαμαρτυρίας.

Η απορία που μας γεννάται, από τα γραφόμενα της κυρίας Βούλτεψη, είναι για το ποιος αποφασίζει ποιος θα ηγηθεί, αν ηγηθεί, οποιασδήποτε ομάδας πολιτών που θέλουν να εκφράσουν την αγανάκτησή τους. Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ, αύριο το ΚΚΕ, μεθαύριο οι αντιεξουσιαστές, οποιοσδήποτε εκφράζει κάποια αντίρρηση ή και οργή, στοχοποιείται, αναθεματίζεται και στέλνεται στην ευχή του θεού με τη συμβουλή: “Καλή και δίκαιη η διαμαρτυρία, αλλά όχι έτσι”, ακυρώνοντας έτσι οποιαδήποτε μορφή διαμαρτυρίας.
Όταν πρόκειται περί απεργιών, επικαλούμαστε τη ζημία των επιχειρήσεων. Όταν πρόκειται περί καταλήψεων, επικαλούμαστε τη νομιμότητα και το δικαίωμα (τρομάρα του) που έχει ο καθένας να πηγαίνει οπουδήποτε χωρίς εμπόδια. Στις πορείες, έντεχνα φυτρώνουν απ το πουθενά, άτομα που θα φροντίσουν να την αμαυρώσουν. Στις πολιορκίες πόλεων, τα ίδια πιθανόν άτομα θα φροντίσουν να κάψουν ή να βανδαλίσουν στόχους, που θα εγείρουν το κοινό αίσθημα, ενάντια στους διαμαρτυρόμενους. Όταν πάλι σε κάποια απίθανη περίπτωση, κάποιος ανώνυμος πολίτης, που δεν είναι, πολιτευόμενος, ηθοποιός, τραγουδιστής, ή απ τον υπόλοιπο συρφετό, βρει την απίστευτη ευκαιρία να πει τη γνώμη του στην τηλεόραση, οι ίδιοι οι πολιτευόμενοι, θα σπεύσουν σε μηνύσεις εναντίον του, ξεχνόντας πως πριν λίγο καιρό, ικέτευαν για την ψήφο του. (ο λόγος για την κυρία Χριστοφάκη).

Γιατί δε μας λέτε εσείς οι περισπούδαστοι λοιπόν, ποιος είναι ο αποδεκτός τρόπος διαμαρτυρίας? Κάποιος είχε κάνει την πρόταση, να φοράνε οι διαμαρτυρόμενοι, μαύρα περιβραχιόνια, και έτσι να δείχνουν τη διαφωνία τους. Και έρχομαι και ρωτάω. Είναι ανθρωπίνος δυνατό, και διαλεκτικά σοβαρό, να εκπλήσσεσαι με τη βία εναντίον πολιτικών, τη στιγμή που αυτοί οι ίδιοι έχουν μετατρέψει μια πόλη της Ελλάδας σε πεδίο μάχης? Που αυτοί οι ίδιοι, διατάζουν τη ρίψη χημικών μέσα στα σπίτια των κατοίκων, με αποτέλεσμα το θάνατο αγέννητων παιδιών? Αν δεν εμπλεκόταν νεκροί, η απαίτηση αυτή, θα ήταν απλά αστεία. Τώρα είναι προσβλητική.

Στο ίδιο θέμα, θα μπορούσε κάποιος να πει, πως είναι παράλογο να περιμένεις, να χαθούν δικαιώματα που κερδήθηκαν με αίμα, χωρίς να χαθεί αίμα. Τώρα αν η κυρία Βούλτεψη φοβάται να βγει απ το σπίτι της και να διαμαρτυρηθεί, να υπενθυμίσουμε, πως οι πολιτικές της επιλογές, δεν ήταν και πολύ αντιδραστικές, ούτως ή αλλως. Επίσης δε μπορούμε να φανταστούμε, πως οποιοσδήποτε Έλληνας πολίτης, θα φοβόταν να εκράσει την αγανάκτησή του, μετά τα επεισόδια με τον κύριο Πάγκαλο και τον κύριο Λοβέρδο.

Ανώνυμος παρά δικαίω.
Και σίγουρα μη ψηφοφόρος του ΣΥΡΙΖΑ

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

10 Comments

  1. Ανώνυμος

    ΑΜΑ ΤΡΑΒΑΕΙ ΖΟΡΙ Η ΜΑΝΤΑΜ ΒΟΥΛΤΕΨΗ ΝΑ ΑΡΑΞΕΙ ΣΤΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙ ΤΟ ΛΑΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΟΠΩΣ ΑΥΤΟΣ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.

    ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΛΑΟΣ ΓΙΝΑΜΕ ΙΣΑ ΚΙ ΟΜΟΙΑ.
    ΟΥΣΤ ΕΘΝΙΚΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ!!!

    ΑΝΤΕ…ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΑΡΑΧΕΣΑΜΕ.

    Reply
  2. Ανώνυμος

    Ρε Συριζαίοι, δεν το καταλάβατε ακόμη ότι η εμονή σας με τούς λαθρομετανάστες και τούς πούστηδες σας χαλάει!!1 Ξέρετε πόσος κόσμος σωστός νορμάλ καί όχι από αυτούς πού βάζουν πούτσες στό κωλάντερό τους θα ήταν μαζί σας σήμερα;;; Η αλήθεια είναι ότι είστε οι μόνοι πού φωνάζετε εναντίον τού κατεστημένου και τα σπάτε!! Μαζί σας σ'αυτό, διότι είναι η μόνη γλώσσα πού καταλαβαίνει το Πολικοεργολαβικοτραπεζικό κατεστημένο!!! Αλλά κάτι λείπει ρε παιδί μου!!! Μέχρι τώρα με αυτά πού συμβαίνουν στην χώρα θα έπρεπε να είχατε σηκήσει την σημαία της επανάστασης, και θα σας είχαμε ακολουθήσει όλοι!! Αλλά φαίνεται ότι και εσείς από το κατεστημένο παίρνετε οδηγείες!!

    Reply
  3. Ανώνυμος

    ΕΛΑ ΜΩΡΕ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΤΙΠΟΤΑ!! ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΝΔ ΗΤΑΝΕ ΑΛΛΩΣΤΕ,,,ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΗΝ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ!

    Reply
  4. Ανώνυμος

    ΚΡΙΜΑ ΣΤΗ ΚΥΡΙΑ ΓΙΑΤΙ Ο ΠΑΤΕΡΣ ΤΗΣ ΗΤΑΝ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ! ΕΓΩ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ! ΑΛΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΩ ΑΝ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΟΤΙ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΦΤΩΧΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΨΑΛΙΔΑ ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΠΑΡΑ ΜΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ.Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΣ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΑ ΔΥΟ ΑΣΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΑΝ ΔΕ ΘΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.

    Reply
  5. Ανώνυμος

    Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΡΩΜΑ ΟΥΤΕ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΚΑΠΕΛΟ!ΕΝΑΣ ΛΑΟΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΙ ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΝΕΤΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΝΑ ΧΑΝΕΤΑΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ ΝΑ ΧΑΝΕΤΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ!ΟΙ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΞΕΧΑΣΕΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΒΟΛΕΜΑ ΜΑΣ!ΜΟΛΙΣ ΤΟ ΧΑΣΟΥΜΕ ΔΕ, ΦΕΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ ΠΑΜΕ ΣΤΑ ΑΛΛΟ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ΘΕΣΟΥΛΑ ΝΑ ΒΟΛΕΥΤΟΥΜΕ…….ΤΕΛΙΚΑ ΜΑΛΛΟΝ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΝ ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΑΥΤΗ Η ΒΟΥΒΑΜΑΡΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!ΔΕΝ ΚΟΥΝΙΕΤΑΙ ΦΥΛΛΟ !Η ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ Η ΜΑΣ ΠΟΤΙΖΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΛΗΓΜΕΝΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΡΑΤΑΝΕ ΣΕ ΛΗΘΑΡΓΟ! ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ! ΑΝΝΑ

    Reply
  6. Ανώνυμος

    συριζα ολοι λεωωωωωωωωωωω!!!ξεκολατε τα μυαλα σας επιτελους!!μονο ετσι θα μπορει το καθε σπιτι να εχει παρεα το λαθρομεταναστη του!!κακομαθημενοι τεμπεληδες,ουουουουουουυου
    ΟΛΟΙ ΣΥΡΙΖΑ ΛΕΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ(ως δευτερη επιλογη μπορειτε να ενωθειτε με ανταρσυα ή οικολογους,αδερφια μας!!)

    Reply
  7. Ανώνυμος

    ΑΠΟΔΕΚΤΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΔΩ ΠΟΥ ΦΤΑΣΑΜΕ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ Η ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΙΚΑ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥΣ! Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΣΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΓΕΝΙΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΜΟΥΤΖΩΝΟΥΝ ΠΡΕΠΕΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΜΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΤΡΟΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ!ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΑΤΩΣΟΥΜΕ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ.ΘΕΛΕΙ ΑΡΕΤΗ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ! ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΣΕΙ ΑΡΑΓΕ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ? ΑΝΝΑ

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *