ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ : Καταγγελία για αποσπάσεις εξωτερικών φρουρών

Δελτίο Τύπου σχετικά με αποσπάσεις εξωτερικών φρουρών σε υπηρεσίες γραφείων του Υπουργείου Δικαιοσύνης εξέδωσε η Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Εξωτερικής Φρούρησης Καταστημάτων Κράτησης Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Όπως αναφέρεται:

«Είναι γνωστή η πάγια, σθεναρή και αντίθετη στάση του Σωματείου μας απέναντι στο φαινόμενο των αποσπάσεων υπαλλήλων της Εξωτερικής Φρουράς Κορυδαλλού προς την Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης (ΚΥΥΔ) αλλά και προς άλλες υπηρεσίες. Πρόσφατα με έγγραφο μας, αρ.πρωτ. 13/29-8-2014, καταγγείλαμε την ύπαρξη 14 (από τους 26 συνολικά) αποσπασμένων υπαλλήλων του ΤΕΦΚΚ Κορυδαλλού.

»Σε αυτούς έχει παρέλθει το ανώτατο επιτρεπόμενο χρονικό όριο της αποσπάσεώς τους χωρίς να επιστρέψουν στην οργανική τους θέση όπως όφειλαν. Η αντίθεσή μας δεν έχει προσωπικά ελατήρια, αλλά πηγάζει από τη διαπίστωση της σκληρής πραγματικότητας που βιώνουν οι υπάλληλοι στον Κορυδαλλό, το μεγαλύτερο Κατάστημα Κράτησης της χώρας με 2.500 περίπου κρατουμένους, με τα 33.000 περίπου κομμένα ρεπό των εξωτερικών φρουρών, τις μόνιμες υπερβάσεις θέσεων στο πρόγραμμα εργασίας, τις χιλιάδες απλήρωτες ώρες υπερωριακής και προς συμπλήρωσης εργασίας, τις επανειλημμένες ανακλήσεις κανονικών και άλλων αδειών, που επιβάλλονται από τη διοίκηση λόγω της μόνιμης κατάστασης των εκτάκτων συνθηκών ασφαλείας και την πολλαπλώς διαπιστωμένη έλλειψη προσωπικού φύλαξης για την κάλυψη των φυλακτικών αναγκών στα νοσοκομεία και τις σκοπιές.

»Τελευταίως, η κατάσταση αυτή επιδεινώθηκε ακόμα περισσότερο από τις επανειλημμένες απειλές τρομοκρατών εναντίων του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού.

»Συνεπώς, καταδικάζουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την πρόσφατη απόφαση του Υπουργείου Δικαιοσύνης με την οποία αποσπούνται δύο ακόμα υπάλληλοι εξωτερικοί φρουροί στην Κεντρική Υπηρεσία. Είναι απαράδεκτο να μεταφέρεται προσωπικό από μια υπηρεσία αιχμής της πρώτης γραμμής σε βοηθητικές υπηρεσίες γραφείου.

»Με την απόφαση αυτή συνεχίζεται με συνέπεια η επονείδιστη τακτική των πελατειακών σχέσεων στις οποίες ήταν ενεπλεγμένες οι προηγούμενες πολιτικές ηγεσίες του Υπουργείου μας του παλαιού δικομματικού, μνημονιακού διπόλου, δια των οποίων ικανοποιούνταν αιτήματα συνδικαλιστικών και άλλων πολιτικών στελεχών που υπηρετούσαν πιστά το εξουσιαστικό σύστημα εις βάρους του εργασιακού περιβάλλοντος στον Κορυδαλλό και του κοινωνικού συνόλου.

Εν κατακλείδι, ζητούμε από την παρούσα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης και τον κύριο Πρωθυπουργό να παρέμβουν αποφασιστικά για την κατάργηση αυτής της κατάπτυστης πρακτικής, τη ματαίωση των αναφερομένων δύο αποσπάσεων και της επιστροφής των υπολοίπων αποσπασμένων τουλάχιστον αυτών που οι αποσπάσεις τους έχουν λήξει».

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *