Η «ηχηρή» σιωπή του Σιούφα

Τι συμβαίνει με τον Δημήτρη Σιούφα; Αυτό είναι ένα από τα ερωτήματα που ακούγονται με νόημα, από επίσημα και… ανεπίσημα χείλη στη Νέα Δημοκρατία, στο περιθώριο των πρόσφατων πολιτικών εξελίξεων, με την ίδρυση της Δημοκρατικής Συμμαχίας από…..
τη Ντόρα Μπακογιάννη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «statesmen.gr», η πολιτική «αφωνία» του πρώην Προέδρου της Βουλής έχει προκαλέσει συζητήσεις και σχόλια στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, καθώς ο Δημήτρης Σιούφας υπήρξε διαχρονικά ένας από τους πλέον παραταξιακούς πολιτικούς της Κεντροδεξιάς.

Από τα χρόνια που βρέθηκε στο πλευρό του Μιλτιάδη Έβερτ, μετά το 1993, ακόμη και μετά την… ξαφνική αλλαγή στρατοπέδου πριν από το Συνέδριο του 1997, όταν εγκατέλειψε τον τότε Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας για να στηρίξει τον Κώστα Καραμανλή, ο Δημήτρης Σιούφας είχε πάντοτε κεντρικό ρόλο στις εξελίξεις της Κεντροδεξιάς. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι ο Κώστας Καραμανλής τον είχε ορίσει Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, στα δύσκολα χρόνια της αντιπολίτευσης, πριν από το 2004. Ενώ, στα χρόνια της διακυβέρνησης, στην αρχή του έδωσε το «φιλέτο» του υπουργείου Ανάπτυξης, και στη συνέχεια, μετά τη νίκη στις πρόωρες εκλογές του 2007, τον επέλεξε για τη θέση του Προέδρου της Βουλής, μη διστάζοντας να «αδειάσει» την Άννα Μπενάκη-Ψαρούδα, η οποία αποχώρησε έκτοτε από την ενεργό πολιτική, με αισθήματα βαθιάς πικρίας.

Μετά τη βαριά ήττα των εθνικών εκλογών του 2009, και την παραίτηση Καραμανλή, ο Δημήτρης Σιούφας ανέλαβε καθήκοντα Προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου που ψήφισε την αλλαγή στο Καταστατικό της ΝΔ, και επέτρεψε την εκλογή του νέου Προέδρου από την κοινωνική βάση της Παράταξης. Τότε ήταν που ξεκίνησαν οι… ψίθυροι, καθώς δεν ήταν λίγοι εκείνοι που τον ενέταξαν, έστω και σιωπηρώς, στο στρατόπεδο της Ντόρας Μπακογιάννη.

Κανείς άλλωστε δεν έχει ξεχάσει τη σκληρή κόντρα με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, όταν ακόμη ο σημερινός αντιπρόεδρος της ΝΔ ήταν υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος, για διαδικαστικά ζητήματα γύρω από την εκλογή, που δεν έβρισκαν σύμφωνο ούτε τον Αντώνη Σαμαρά. Μόνο τη Ντόρα Μπακογιάννη…

Με βάση τα παραπάνω, πολλοί «γαλάζιοι» δεν διστάζουν να εξωτερικεύουν, σε συζητήσεις τους με δημοσιογράφους, ότι ακριβώς επειδή ο Δημήτρης Σιούφας είχε κατηγορηθεί εμμέσως στο παρελθόν για τις πολιτικές ισορροπίες που δεν κατάφερε να κρατήσει μεταξύ Σαμαρά-Μπακογιάννη-Αβραμόπουλου, όφειλε να έχει ήδη τοποθετηθεί δημοσίως κατά της Δημοκρατικής Συμμαχίας. Για να μην σέρνονται οι φήμες…

statesmen.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

3 Comments

  1. Ανώνυμος

    ΕΙΝΑΙ ΓΑΤΑ …ΕΙΝΑΙ ΓΑΤΑ …
    Ο ΚΟΝΤΟΣ ΘΑ ΠΑΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΦΟΡΑ-ΔΑ !!!

    Αυτό συμβαίνει με τους περισσότερους επαγγελματίες πολιτικούς. Η εξουσία είναι η μοναδική τους αγάπη.

    Όλα δείχνουν πως το επάγγελμα του πολιτικού θα γίνεται ολοένα και πιο κλειστό, αφού η οικογενειοκρατία και ο νεποτισμός έχουν απλώσει ήδη τα δίχτυα τους παντού, αλληλοϋποστηριζόμενοι και αλληλοκαλυπτόμενοι, στο βαθμό που δεν συγκρούονται τα συμφέροντά τους.
    Οι περιπτώσεις της Μπακογιάννη, Σιουφα, Κιλτιδη, Μαρκογιαννακη, Σκυλακακη , της Πετραλιά, και αλλων ομοουσιων είναι ένα από τα πολλά παραδείγματα, που δείχνουν και τον πολιτικό καιροσκοπισμό.

    Είναι καιρός, οι πολίτες, να δείξουν στις επόμενες εκλογές την πόρτα σε πολλούς από τους επίδοξους μνηστήρες της συμμαχίας της Ντορο-φαυλο-κρατιας και γνωστους σφουγγοκωλαριουςκαι τα γιου-Σιουφα-κια των πολιτικών τζακιών, ανοίγοντας το δρόμο στους ομοίους τους ικανούς.

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *