Πρόωρες εκλογές ή «ανασχηματισμός» Παπανδρέου;

Κάθε κυβέρνηση στην Ελλάδα, από την επόμενη κιόλας μέρα του σχηματισμού της, έρχεται αντιμέτωπη με σενάρια για πρόωρες εκλογές.
Πρέπει να είναι μοναδικό το φαινόμενο αυτό -σε παγκόσμιο επίπεδο- που φυσικά έχει τις ρίζες του τόσο στη δυνατότητα που δίνει το Σύνταγμα για προσφυγή σε πρόωρες κάλπες στον εκάστοτε Πρωθυπουργό (για ψύλλου πήδημα συνήθως και εξυπηρετώντας μικροπολιτικές σκοπιμότητες), όσο και….
στα ΜΜΕ που αρέσκονται να δημιουργούν ευφάνταστα παραπολιτικά σενάρια –με τη συνδρομή, βέβαια, του ίδιου του πολιτικού συστήματος.

Πως, όμως, να λειτουργήσει σωστά μια κυβέρνηση (πόσο μάλλον η σημερινή κυβέρνηση-μπάχαλο του Γ. Παπανδρέου) μέσα σ’ ένα τέτοιο κλίμα αβεβαιότητας και παραλόγου;

Το νέο σενάριο, μιλάει για πρόωρες εκλογές εν όψει της ψηφοφορίας για το Μεσοπρόθεσµο Πρόγραµµα Σταθερότητας 2012-2015, ενώ τροφοδοτείται και από τις πρόσφατες αντιδράσεις των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στο παρά-λίγο-νομοσχέδιο για τα «φρουτάκια».

Την «επιθεώρηση» του παραλόγου έρχεται να συμπληρώσει το (δέκατο πέμπτο;) σενάριο περί ανασχηματισμού.

Η Ελλάδα βρίσκεται ένα βήμα πριν την κατάρρευση. Υπάρχει λύση, που δεν περιορίζεται ούτε στη διενέργεια εκλογών –που θα είχε τεράστιο κόστος και απρόβλεπτες συνέπειες για τη χώρα– ούτε σ’έναν ανασχηματισμό για «τα μάτια του κόσμου».

Ας γίνει «ανασχηματισμός». Αλλά πρώτοι απ’ όλους πρέπει να ανασχηματισθούν ο Γ. Παπανδρέου και ο Γ. Παπακωνσταντίνου, οι οποίοι έχουν χάσει τη μπάλα προ πολλού.

Ας προσπαθήσει, για μια φορά, ο πολιτικός κόσμος να συνεννοηθεί για το καλό της Ελλάδας και να προχωρήσει στη μοναδική, ίσως, λύση αυτή τη στιγμή: στη συγκρότηση «κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας» με τη συμμετοχή (και) εξωκοινοβουλευτικών υπουργών.

http://newssharkgr.blogspot.com/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

7 Comments

  1. Ανώνυμος

    ΕΞΩ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ
    ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ
    ΚΑΘΕ ΛΕΠΤΟ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΔΟΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ Ο ΕΞΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΝΤΕΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΦΤΩΧΟΤΕΡΟΙ.
    ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΦΥΛΑΚΗ ΤΩΝ ΠΡΟΔΟΤΩΝ ΤΩΡΑ!

    Reply
  2. Ανώνυμος

    Γράφεις "Ας προσπαθήσει, για μια φορά, ο πολιτικός κόσμος να συνεννοηθεί για το καλό της Ελλάδας"
    ακόμη δεν κατάλαβες ότι αυτό ούτε καν το έχουνε στο μυαλό τους. Μάλλον για το αντίθετο προσπαθούν

    Reply
  3. Ανώνυμος

    την κυβέρνηση που θα γίνει μπορείς να την ονομάσεις όπως θέλεις (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, ΠΑΣΟΚΟΔΕΞΙΑ, ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ , ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ κλπ) αρκεί να μην περιέχει και άλλους προδότες και ανθέλληνες

    ο νοών νοείτο…..

    Reply
  4. Ανώνυμος

    ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ. Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΘΕΙ ΣΤΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΕ ΡΥΘΜΟΥΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ.

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *