Τσίπρας …Είμαστε η “ροζουλί” αριστερά..

Η ραγδαία άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ στις δύο τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις ήταν στο …
επίκεντρο της χθεσινής ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος έκανε λόγο μεταξύ άλλων για «ροζουλί Αριστερά» αλλά και ταξικούς διαχωρισμούς «από το ποτάμι και πέρα».

«Κοιτάξτε τον εκλογικό χάρτη της χώρας. Δεν ξέρω γιατί μας προσδιορίζουν με ροζ χρώμα. Είμαστε η ροζουλί Αριστερά, αλλά υπάρχει ταξικός διαχωρισμός. Από το ποτάμι και πέρα υπάρχει μόνο ροζ. Σε μεγάλα δημοκρατικά κάστρα – έτσι δεν τα λέγανε; – στην Κρήτη, την Αχαΐα. Εκφυλίστηκαν κι αυτά;»

Μιλώντας στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο στο πλαίσιο του 5ου Φεστιβάλ της ΚΟΕ, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε στις πρόσφατες εξελίξεις στην Ευρωζώνη, τονίζοντας ότι η ριζοσπαστική αριστερά ήταν αυτή που άλλαξε τους συσχετισμούς.

«Όταν γεμίζαμε το Ζάππειο του Βερολίνου για συνέντευξη Τύπου, μας είπαν οι σύντροφοι πως αντίστοιχο ενδιαφέρον υπήρχε όταν συναντήθηκε η Μέρκελ με τον Ομπάμα. Αν ήμασταν τίποτα τρελοί, δεν θα μας έδινε κανείς σημασία. Εμείς αντιστρέψαμε τους συσχετισμούς» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε ότι ουδέποτε σκέφτηκε να βγει η Ελλάδα από την Ευρωζώνη, αντίθετα όπως είπε μιλούσε για διεκδίκηση. «Απλά έλεγα ότι δεν θα βάλουμε νερό στο κρασί μας», τόνισε. «Κι αν κερδίζαμε τις εκλογές;» διερωτάται. «Θα είχαν (οι ευρωπαίοι εταίροι) το… να μην το πω αγγούρι… να πω την μπάλα στο γήπεδό τους».

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *