Προάσπιση Βωμών και Εστιών

Σε μια εποχή που η Ελλάδα βάλλεται πανταχόθεν, βρέθηκε ένα Σύμβολο Φωτός, Ελπίδας και Προστασίας.
Ο Βωμός των 12 Θεών και του Ελέους συμβολίζει την Αρχή, την Προστασία και την Ενότητα. Είναι Πολιτιστικό, Πνευματικό, Θρησκευτικό σύμβολο, αλλά όχι μόνο αυτά. Αν δεν τον προστατέψουμε και αναδείξουμε θα είμαστε άξιοι της τύχης μας.
Ένα σύμβολο σαν κι αυτό πρέπει να….
μείνει ζωντανό!

Ο ΗΣΑΠ εσπευσμένα, παρά τις διαμαρτυρίες ενεργών πολιτών και με την παρουσία των ΜΑΤ, παρά την αντίθετη Απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Αττικής και παρά την κατάθεση Ασφαλιστικών μέτρων από ομάδα ενεργών πολιτών, αυθαίρετα, στις 13/4/2011 ξεκίνησε εργασίες κατάχωσης του Βωμού με μόλυβδο.

Έπειτα από την έναρξη των εργασιών δεκαπέντε άνθρωποι, οι: Μιχαήλ Σαμαρτζής Μιχαήλ Πολυχρονάκης, Ευγενία Σταματοπούλου, Ελένη Δασκαλάκη, Μαρία Ξενάκη, Ιωάννης Σχίζας, Ρέα Καραγιάννη, Θεοδόσιος Χίντζογλου, Γιώργος Κόκκας, Κοντογιαννόπουλος Βασίλειος, Δημητρίου Γαία, Ηλιάνα Μερκούρη, Παναγιώτης Στάμος, Χάχαλης Αλέξανδρος, κατέθεσαν αίτηση ασφαλιστικών μέτρων στις 13/4/2011.

Στις 14/4/2011 έγινε καθιστική διαμαρτυρία 10 συνανθρώπων μας δίπλα στον Βωμό, που είχε ως αποτέλεσμα τη βίαιη αντιμετώπισή τους από τα ΜΑΤ και την κράτησή τους σε Αστυνομικό τμήμα της Αθήνας. Ευτυχώς κατά την εκδίκαση του αυτόφωρου στις 15/4/2011, αθωώθηκαν.

Την Παρασκευή 15/4/2011 εκδικάστηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα για την μη κατάχωση του Βωμού και η Δικαστική Απόφαση ήταν «Μη κατάχωση και ανάδειξη του ΒΩΜΟΥ, όπως ήταν στις 12/4/2011».

Έπειτα από τη μεγάλη αυτή νίκη,

1. Αιτούμαστε
Την άμεση μεταφορά της γραμμής ΗΣΑΠ Μοναστηράκι – Θησείο, με χρονοδιάγραμμα εργασιών.
Την ανάδειξη ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ του ΒΩΜΟΥ ΤΟΥ ΕΛΕΟΥΣ του πρώτου τη τάξει β και του αρχαιολογικού θησαυρού που «κρύβεται εκεί», δηλαδή το αυτονόητο: την ανάδειξη του Φωτός, την αξιοποίηση της Κληρονομιάς μας και το σεβασμό της Ιστορίας μας.
2. Δεσμευόμαστε
Να μαζευόμαστε στην είσοδο της Αρχαίας Αγοράς οδός Αδριανού 19, κάθε μέρα και μέχρι να αποκατασταθεί πλήρως ο Βωμός.
3. Ευχαριστούμε
Τους δέκα φωτισμένους συνανθρώπους μας που υπερασπίστηκαν το Βωμό κάνοντας καθιστική διαμαρτυρία, διακινδυνεύοντας τη σωματική και όχι μόνο ακεραιότητά τους.
Εξ αυτών οι: Κατερίνα Ρίττερ, Γαία Δημητρίου, Γιώργος Βράιλας, Μαρία Νίκη Ρεγκινιώτη, μετά τη σύλληψή τους, αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ οι υπόλοιποι έξι πέρασαν απ’ τη διαδικασία του αυτόφωρου. Τα ονόματά τους είναι: Δασκαλάκη Ελένη, Μερκούρη Ηλιάνα, Στάμος Παναγιώτης, Φίλιππος Βαβουλάκης, Αντώνης Ράπτης, Παναγιώτης Παινέσης.
Το δικηγόρο Γιώργο Κόκκα και το γραφείο του που έδωσαν πραγματική μάχη στο δικαστήριο για να σωθεί ο Βωμός, με τη συνδρομή της δικηγόρου Ηλέκτρας Κούτρα. Τον περιφερειακό σύμβουλο Αττικής Κώστα Διάκο και το Γιώργο Βράιλα για τη συνδρομή τους.
Την Ελληνική Δικαιοσύνη για τις αποφάσεις της.
Υπογράφοντες
Μιχαήλ Πολυχρονάκης, Κοντογιαννόπουλος Βασίλειος, Μιχαήλ Σαμαρτζής, Ευγενία Σταματοπούλου, Ελένη Δασκαλάκη, Μαρία Ξενάκη, Δημητρίου Γαία, Ηλιάνα Μερκούρη, Παναγιώτης Στάμος, Δήμητρα Αντωνίου.

aeifaron@gmail.com
iason.schizas@schizas.com

Ιάσων Γιάννης Σχίζας 6944755643
Γαία Δημητρίου 6936642477
Αγγέλα Χρυσουλάκη 6977663489

http://www.schizas.com/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

9 Comments

  1. Ανώνυμος

    ● ΤΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ, ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΟΣΑΞΟΝΩΝ ΗΤΟΙ ΤΩΝ ΑΓΓΛΟΣΑΞΟΝΩΝ, ΤΩΝ ΛΟΙΠΩΝ ΜΟΓΓΟΛΩΝ, ΤΩΝ ΔΡΑΚΟΝΙΑΝΩΝ ΚΙΝΕΖΩΝ, ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΩΝ ΔΡΑΚΟΝΙΑΝΩΝ ΤΟΥ ΣΙΝ – ΣΙΩΝ – ΤΖΕΝΤΑΪ – ΙΟΥΔΑ, ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΣΙΟΝ, ΕΑΝ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΑΜΕΣΩΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΕΙΣ ΤΑ ΟΝΤΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΟΥ. ΕΑΝ ΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΑ ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΑ ΤΩΝ ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΩΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΚΡΟΝΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΙ ΕΝΝΟΟΥΜΕ. ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΟ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ.
    ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΜΟΝΟ Η ΠΟΙΝΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΩΣ ΕΛΑΧΙΣΤΗΣ ΠΟΙΝΗΣ ΔΙΑ ΤΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΙΕΠΡΑΞΑΝ ΣΥΝΕΧΩΣ ΕΠΙ 11.600 ΕΤΗ ΕΠΙ ΤΗΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΟΥ ΓΗ._

    Reply
  2. Ανώνυμος

    Εύγε στους Έλληνες που παλεύουν για την Πατρίδα μας!

    Φίλε μου 4.35, έχεις απόλυτο δίκιο. Και πόσα τέτοια γίνονται συνεχώς… Πόσοι βουτάνε στις θάλασσές μας αρπάζοντας ό,τι βρουν; Αυτό έχει ακουστεί ότι κάνει και γνωστός "ηθοποιός" του χόλιγουντ, ο οποίος δηλώνει κατά τα άλλα "φιλλέληνας"…

    Όσο για τους κατά καιρούς υπουργούς πολιτισμού, δείτε αυτό:

    http://sikofantis.blogspot.com/2011/03/blog-post_8859.html

    Μήπως θυμάστε τι είχε καταγγείλει η κυρία Σουβαλτζή πως της είπε ο Πάγκαλος όταν ο τελευταίος ήταν υπ. πολιτισμού; Της είχε πει να μην αναφέρει πολύ το όνομα του Αλεξάνδρου του Μέγα, καθώς στο άκουσμα και μόνο αναπτερώνεται το ηθικό των Ελλήνων…

    Ας παλέψουμε όλοι μας. Την Ελλάδα ΔΕΝ θα την παραδώσουμε. Και πάλι εύγε στους 15 και σε όσους στάθηκαν πλάι τους!

    Reply
  3. Ανώνυμος

    ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΤΟ ΜΠΑΤΣΟ ΠΟΥ ΚΛΩΤΣΑΓΕ Χ Ω Ρ Ι Σ ΛΟΓΟ
    ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙ ΤΑ ΙΕΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΟΣΙΑ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΕΝΑΣ ΑΣΤΥ-ΝΟΜΙΚΟΣ!!!!

    Reply
  4. Ανώνυμος

    Σᾶς εὐχαριστοῦμε ποὺ κάνετε τὸ αὐτονόητο, ὅ,τι θὰ ἔπρεπε νὰ κάνουμε μερικὰ ἐκατομμύρια Ἀθηναῖοι.
    Κυναίγειρος

    Reply
  5. Ανώνυμος

    ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΑΝΕ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΘΑΨΟΥΝ ΚΑΘΕ ΤΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ. ΜΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ! ΣΕ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ ΘΑ ΤΟ ΕΙΧΑΝ ΒΓΑΛΕΙ ΣΤΟ ΦΩΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΗΜΑ!!!
    ΠΑΛΙΑ ΕΙΧΑ ΑΚΟΥΣΕΙ ΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΠΗΛΑΙΟΛΟΓΟΙ ΕΙΧΑΝ ΒΡΕΙ ΑΓΑΛΜΑΤΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΣΠΗΛΙΑ. ΟΤΑΝ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΑΝ ΤΟ ΥΠ. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΉΡΘΕ ΜΠΕΤΟΝΙΕΡΑ ΚΑΙ ΕΡΙΞΕ ΜΠΕΤΟΝ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΣΠΗΛΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΑΓΑΛΜΑΤΑ, ΘΑΒΟΝΤΑΣ ΤΑ ΕΝΤΕΛΩΣ.
    ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ. ΟΤΑΝ ΑΝΟΙΓΑΝ ΤΟ ΤΟΥΝΕΛ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ, ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ ΓΙΑ 3 ΜΗΝΕΣ ΓΙΑΤΙ ΤΑΧΑ ΕΠΕΣΑΝ ΜΠΑΖΑ. ΤΙ ΒΡΗΚΑΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ ΚΑΙ ΑΝ ΟΝΤΩΣ ΒΡΗΚΑΝ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΤΑ ΠΗΓΑΝ;;; ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΙΧΑΝ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΜΕΤΡΟΠΟΝΤΙΚΑ. ΟΠΟΤΕ ΕΛΕΓΑΝ ΠΩΣ ΧΑΛΑΣΕ, ΕΒΓΑΖΑΝ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΑΙΡΝΑΝ!!! ΣΚΟΥΛΙΚΙΑ!!!!

    Reply
  6. Ανώνυμος

    Eytixos pou stis meres mas yparxoun akoma eysiniditi Anthropoi opos eseis, Mprabo sta pedia einai paradigma pros mimisi, Sas Eyxaristo apo ta bathi tis kardias mou.

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *