Συγχωνεύσεις και στα Νοσοκομεία

Γ.Δρακούλης: «Καλλικράτης και στην Υγεία»

Ξεκίνησαν με τις συγχωνεύσεις στην παιδεία και την κατάργηση πολλών σχολικών μονάδων και συνεχίζουν με συγχωνεύσεις στην Δημόσια Υγεία υπό την μορφή πέντε τύπων:

Συγχωνεύσεις δύο ή περισσότερων νοσοκομείων με κοινό διοικητή.
Συγχωνεύσεις δύο ή περισσότερων νοσοκομείων με…..
κοινή διοίκηση
Συγχωνεύσεις μονάδων εντός του ίδιου νοσοκομείου.
Συγχωνεύσεις κλινικών σε νοσοκομεία που βρίσκονται σε κοινή απόσταση
Μετατροπή μικρών νοσοκομείων σε Κέντρα Υγείας.

Ο κύβος ερρίφθη για τις συγχωνεύσεις που θα γίνουν σε πολλές περιοχές της χώρας μας όπως σε νοσοκομεία της Αττικής, του Πύργου Ηλείας, της Κρήτης αλλά και της Πάτρας. Από 1ης Απριλίου η συζήτηση περί αυτών τέθηκε επί τάπητος με τον υπουργό Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανδρέα Λοβέρδο να έχει στα χέρια του τον κατάλογο των νοσοκομειακών μονάδων που θίγονται από τον επικεφαλή της ειδικής επιτροπής καθηγητή Λ. Λιαρόπουλο και να προχωρά σε διάλογο για τις συγχωνεύσεις με σκοπό να τεθούν σε εφαρμογή έως τον Ιούλιο.
Είναι ξεκάθαρο πως η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αντιμετωπίζει ακόμα και την Υγεία ως έναν οικονομικό παράγοντα χωρίς να σκεφτεί τις συνέπειες που συνεπάγονται μέσα από αυτές τις απερίσκεπτες αλλαγές. Με ποιο σχεδιασμό και ποια λογική η Κυβέρνηση προχωρά σε τέτοιες αλλαγές όταν οι ήδη υπάρχουσες νοσοκομειακές εγκαταστάσεις δεν είναι επαρκείς για την κοινωνία, όταν πολλά νοσοκομεία χρειάζονται επέκταση και επιπλέον προσωπικό για την σωστή εξυπηρέτηση των πολιτών; Το μόνο σίγουρο είναι πως ο Καλλικράτης στην υγεία που προσπαθεί να εφαρμόσει η Κυβέρνηση θα προκαλέσει σύγχυση στην ομαλή λειτουργία των νοσοκομείων και αυτό θα έχει σοβαρό αντίκτυπο στο σύνολο του πληθυσμού. Άτομα από απομακρυσμένες περιοχές θα πρέπει για θέματα υγείας να μετακινούνται στο νοσοκομείο της κοντινότερης πόλης που πολλές φορές το χάσιμο χρόνου μπορεί να αποβεί μοιραίο και καθοριστικό σε κάποιες περιπτώσεις.

Για ακόμη μια φορά η Κυβέρνηση δείχνει την αδιαφορία της για την Δημόσια Υγεία και αντί να συμβάλει στην βελτίωση της περίθαλψης και της μέριμνας των πολιτών από την υποτιθέμενη «δωρεάν» Δημόσια Υγεία την υποδαυλίζει, χωρίς να σκέφτεται πως σε αυτή την δύσκολη οικονομικά εποχή για πολλές οικογένειες η δωρεάν και άμεση περίθαλψη από την Δημόσια Υγεία είναι αναγκαία.

Αυτό είναι το έργο της σοσιαλιστικής Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και στο τομέα της Υγειονομικής Περίθαλψης…

Θέτει ως προτεραιότητα την εξοικονόμηση χρημάτων ακόμη και μπροστά στην υγεία των πολιτών…

Τι άλλο θα δούμε!;

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΡΑΚΟΥΛΗΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ ΑΧΑΪΑΣ

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

4 Comments

  1. Ανώνυμος

    υπαρχει και αλλη λυση, καταργηση ε.σ.υ να ψοφισουμε ολοι στο δρομο σαν σκυλοι.

    Reply
  2. Ανώνυμος

    Αναδιάταξη κλινικών και ανανέωση των οργανισμών (δεν μπορεί οι οργανισμοί των νοσοκομείων να είναι οι ίδιοι τριάντα χρόνια τώρα)πρέπει να γίνει και έπρεπε να είχε γίνει εδώ και χρόνια.
    Παράδειγμα : σε πια λογική υπακούει το νοσοκομείο ΚΑΤ , Βούλα και Σωτηρία να έχουν από 11 ορθοπεδικές και πνευμονολογικές κλινικές να υπολειτουργούν άλλες και μεγάλα νοσοκομεία να μην έχουν ούτε πνευμονολογική ούτε ορθοπεδική βλέπε Ερυθρός, Ιπποκράτειο κλπ.
    Σε πια λογική υπακούει ότι η αναδιάταξη κλινικών και οργανισμών θα μειώσει την παρεχόμενη περίθαλψη????
    Οι Άγγλοι μόλις πριν από τρείς μήνες συγχώνευσαν δύο καρδιοχειρουργικές κλινικές αφενός για το μάζεμα των εξόδων λειτουργίας και ελέγχου των προμηθειών αφετέρου ότι και η δεξιότητες των γιατρών θα είναι καλλίτερες και ποιοτικότερες .
    Το θέμα είναι η αναδιάταξη των υπηρεσιών υγείας να γίνει σωστά με επιστημονικά κριτήρια νοσηρότητας και θνησιμότητας και όχι με κριτήρια τοπικιστικών και βολέματος των δικών μας και όλα τα γνωστά που γίνονται μέχρι σήμερα.

    Reply
  3. Ανώνυμος

    είναι πολύ απλό

    α) συγχώνευση σχολείων μικρών χωριών και οικισμών
    β)συγχώνευση Νοσοκομείων και κατάργηση Κ.Υ. από τις μικρές περιοχές
    γ) νομοσχέδιο codice alimentarius
    δ) νόμος για τις μεταμοσχεύσεις

    καλωσορίσατε στη νέα πραγματικότητα του ελληνικού πειράματος

    ΥΓ. χαιρετίσματα στον κ. Σόρος που ήταν χτες στο Μαξίμου

    Reply
  4. Ανώνυμος

    Εσύ δηλαδή ρε τσικο των κλεφταράδων πολιτικών τι εννοείς;;; Οτι αν ηταν ο δικός σου μαλάκας Κυβερνήτης θα έκανε λιγότερες περικοπές;;; Απ' οτι καταλάβαμε ήτε ο δικός τους ήτε ο δικό σου στήν εξουσία θα μας γαμήσουν και μάλιστα χωρίς σάλιο!!!Τώρα, σκουντάνε την σουπιά τον Καατζαψέυτη για να μας την φέρου απ΄αλλού!!! Ολοι σκατάδες είναι, ψεύτες, κλέφτες και τομαριστές!!! ΚΑΜΊΑ ΕΛΠΊΔΑ ΟΎΤΕ ΑΠΟ ΔΕΞΙΆ ΑΛΛΆ ΟΎΤΕ ΚΑΙ ΑΠΌ ΑΡΙΣΤΕΡΆ!!!
    Ολοι προδότες, φωνακλάδες, για τα αφεντικά τους και τον κώλο τους!! Σήμερα μας βγάλαν και το μαλακοκαύλι τον Αυτιά και το κακό θάτρο συνεχίζεα!!! Παπαδάκης και Αυτιάς είναι τόσο κακοί ηθοποιοί που αρχίζει ο Κμπουράκης και ο Οικονομέας να φαίνονται καλοί!!!!!! Για φαντάσου επιλογές!!!! Δεν συζητώ για Λιριτζή και Οικονόμου αυτοί αντικαθιστούν στο γυαλί το τμήμα προπαγάνδας τού ΠΑΣΟΚ!! Αν δεν βγούμε στόν δρόμο θα γίνουμε ΜΕΞΙΚΟ!!! Δηλαδή δεν θα μας αφίνουν να πτωχεύσουμε και το 80% τού λαού θα ζεί όπως στό Μεξικο, κάτω από το όριο της φτώχιας!!! Το ΔΝΤ εφαρμόζει την ίδια πολιτικη με εμάς στό Μεξικό από το 1980 δεν το αφίνει να πτωχεύσει ενώ είναι πτωχευμένο από τότε το 1980!!! Στήν υγεία μας amigos!!!!!

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *