ΤΣΑΝΤΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΜΟΛΥΝΕΙ ΤΟ ΝΕΡΑΚΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ!!!


Έπεται και συνέχεια αποκαλύψεων…

Ευτυχώς που έχουμε και τους υποτιθέμενους Έλληνες μεγάλο-μπακάληδες (ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ κ.λπ.) για να σώσουν το περιβάλλον μας…

Γι’ αυτό αυτοί οι «ανιδιοτελείς» και «φιλάνθρωποι» μπακαλίσκοι μας βομβαρδίζουν με τσάντες «ΦΙΛΙΚΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ»… νοώντας βέβαια ως περιβάλλον την οικονομική τους ευημερία… προφανώς γιατί μας θεωρούν πολύ λίγους… ή πολύ μικρούς για να καταλάβουμε όλο αυτόν τον εμπαιγμό και….. την παραπλάνηση…

Είναι δε, τόοοοσο πρωτοπόροι που ξεπέρασαν σε «περιβαλλοντική ευαισθησία» ακόμα και τους ίδιους τους ιδιοκτήτες τους (SPAR, DELHAISE, CARREFOUR κ.λπ.)!!!

Η ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ανήκει στην SPAR (Ολλανδική εταιρεία), η ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ανήκει στην
DELHAISE (Βελγική εταιρεία), ενώ η ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ στην Carrefour (Γαλλική εταιρεία)… Κι όμως καμία από όλες αυτές τις εταιρείες, στην χώρα τους δεν χρησιμοποιεί αυτές τις σακούλες!!!

Γιατί άραγε…

Εκείνοι δεν έχουν πρόβλημα με την ρύπανση??? Αυτές οι Πολυεθνικές δεν έχουν τις απαραίτητες γνώσεις ή μήπως, πολύ απλά, ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΤΟΥΣ???

Κι εξηγώ…

Οι σακούλες αυτές κατασκευάζονται όλες με την χρησιμοποιώντας το ίδιο συστατικό (ΔΙΑΣΠΑΣΤΗ) της εταιρείας ΕΡΙ.

Ωστόσο, παρατηρείστε το εξής:

Σύμφωνα με τον ΒΕΡΟΠΟΥΛΟ οι σακούλες του «ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ» (φωτό 1) ενώ σύμφωνα με τον ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟ προφανώς οι δικές τους σακούλες ΔΕΝ γίνονται τροφή μικροοργανισμούς – καθώς ΠΟΥΘΕΝΑ δεν αναφέρεται κάτι τέτοιο!!! (φωτο 2)

Προφανώς, το πώς διασπάται μια σακούλα εξαρτάται από την επωνυμία του καταστήματος που τις δίνει… γιατί δεν εξηγείται αλλιώς ΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΥΛΙΚΑ, Ο ΙΔΙΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ, Ο ΙΔΙΟΣ ΔΙΑΣΠΑΣΤΗΣ ΕΠΙΦΕΡΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ!!!

Και, πάντα σύμφωνα με τα δικά ΤΟΥΣ λεγόμενα, αυτή η διάσπαση γίνεται «ΑΝ ΚΑΚΩΣ ΑΦΕΘΟΥΝ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ»…

Δηλαδή τι θέλει να πει ο ποιητής???

Δηλαδή, εγώ ο δόλιος ο καταναλωτής ή θα πρέπει ΚΑΚΩΣ να τις πετάω όπου βρω, να τις πετάω στην θάλασσα, ή θα τις μαζεύω και θα τις κάνω πακετάκια και θα τους τις δίνω πίσω????

Γιατί να ανακυκλωθούν ΔΕΝ υπάρχει περίπτωση, καθώς τεκμηριωμένες μελέτες (π.χ. του Πανεπιστημίου του Colorado) ΑΠΕΔΕΙΞΑΝ ΟΤΙ Η ΑΝΑΜΙΞΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ!!! Πράγμα πολύ λογικό αφού ανακατεύεται απλό πλαστικό με πλαστικό που περιέχει διασπαστή… Ο διασπαστής ΤΙ γίνεται??? ΕΞΑΫΛΩΝΕΤΑΙ????

Γι αυτό άλλωστε κι όλα αυτά αναφέρονται ΣΤΗΝ ΠΙΕΤΑ των σακουλών… Μπροστά δεν υπάρχει χώρος??? Ή μήπως φοβούνται πως αν τα γράψουν μπροστά θα τους πάρει ο κόσμος με τις ντομάτες????

Γιατί μπροστά όμως θα το έβλεπαν όλοι… την πιέτα ΠΟΙΟΣ θα την δει…

Κι ακριβώς αυτή η μελέτη αποδεικνύει περίτρανα το πόσο ανόητοι νομίζουν οι μπακάληδες μας ότι είμαστε…

Γιατί σαν να μην φτάνουν όλα τα παραπάνω… αυτός ο περιβόητος διασπαστής περιέχει και ΚΟΒΑΛΤΙΟ κ.λπ. (Δεν είναι τυχαίο ότι βούιξαν οι εφημερίδες στο εξωτερικό – Αγγλία, Αυστραλία, Η.Π.Α. κ.α. – σχετικά με το θέμα αυτό…)

Και μην πιστέψετε κι εσείς τον μύθο περί «επιτρεπτών ορίων»… Αφενός γιατί στην Ευρώπη η χρήση του είναι απαγορευμένη (Να λοιπόν γιατί οι ιδιοκτήτες των μπακαλίσκων μας, ΔΕΝ τις χρησιμοποιούν!!!) και αφενός γιατί τα επιτρεπτά όρια αφορούν ΤΗΝ ΜΙΑ σακούλα μεμονωμένα…!!!

Τι γίνεται όμως στην περίπτωση μας που στις χωματερές μας καταλήγουν εκατοντάδες εκατομμύρια τέτοιες σακούλες????

Φανταστείτε τι καταλήγει στον υδροφόρο ορίζοντα…

Με απλά μαθηματικά…

Τα 39,7 ppm σημαίνει ότι υπάρχουν 0,0397 γραμμάρια κοβαλτίου σε ένα κιλό πλαστικών τσαντών

Σύμφωνα με μελέτη δικού τους συμβούλου (επισυνάπτεται) ετησίως παράγονται 60.000 τόνοι πλαστικές τσάντες δηλαδή 60.000.000 (εξήντα εκατομμύρια) κιλά!!!

Ας κάνουμε τώρα και τον πολλαπλασιασμό… 0,0397 x 60.000.000 =2.382.000 γραμμάρια ΚΟΒΑΛΤΙΟΥ δηλαδή:

2.382 ΤΟΝΟΙ ΚΟΒΑΛΤΙΟΥ ΣΤΟ ΝΕΡΑΚΙ ΜΑΣ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ!!!

Κι έπεται και συνέχεια αποκαλύψεων…

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *