Άναψε «πράσινο» η Ε.Ε. στην οικονομική στήριξη της Ελλάδας


Επιτεύχθηκε η οριστική συμφωνία στη ζώνη του ευρώ για την ενεργοποίηση του πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα.
Οι ηγέτες της ζώνης του ευρώ ενέκριναν την ενεργοποίηση του σχεδίου οικονομικής βοήθειας 110 δισεκατομμυρίων ευρώ προς την Ελλάδα για περίοδο τριών χρόνων και δήλωσαν έτοιμοι επί της αρχής να “ενισχύσουν” τη δημοσιονομική πειθαρχία, σύμφωνα με ευρωπαϊκή διπλωματική πηγή.
Οι εταίροι της Ελλάδας στους κόλπους της ζώνης του ευρώ θα…
.

συνεισφέρουν το ποσό των 80 δισεκατομμυρίων ευρώ, από τα οποία, τα 30 δισ. ευρώ το 2010 θα αρχίσουν να καταβάλλονται από τώρα έως τις 19 Μαΐου, ημερομηνία λήξης ενός σημαντικού δανείου για τις ελληνικές αρχές.
Το υπόλοιπο ποσό θα δοθεί από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Το πράσινο φως των ηγετών της ζώνης του ευρώ, oι οποίοι συγκεντρώθηκαν για μία έκτακτη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες, ήταν αναμενόμενο. Οι υπουργοί Οικονομικών είχαν ήδη συμφωνήσει για το σχέδιο την περασμένη Κυριακή (2/5).
Εξάλλου, οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων κατέληξαν σε συμφωνία το βράδυ της Παρασκευής, προκειμένου να ενισχυθεί το Σύμφωνο Σταθερότητας, το εργαλείο που περιορίζει τα εθνικά δημοσιονομικά ελλείμματα διαφορετικών χωρών.
Έκτακτη συνεδριάση των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ στις 9/5

Οι υπουργοί Οικονομικών των 27 κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συναντηθούν στις Βρυξέλλες την Κυριακή για να προσπαθήσουν να συμφωνήσουν σε ένα μηχανισμό που θα βοηθά τις χώρες της ΕΕ να αποσοβήσουν τον κίνδυνο μελλοντικών κρίσεων χρέους.
Η συνάντηση έχει ορισθεί για την Κυριακή στις 17:00 (ώρα Ελλάδας) και οι υπουργοί ελπίζουν ότι θα συμφωνήσουν σε μία ισχυρή δήλωση προτού ξανανοίξουν οι χρηματιστηριακές αγορές τη Δευτέρα.

http://newscity1.blogspot.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *