ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΛΗΘΙΝΑ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΔΙΛΗΜΑ!

Ή ΜΕ ΤΗΝ  ΕΥΡΩΕΝΩΣΗ Ή ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΟ 

Γράφει: Ο Νίκος Μπογιόπουλος

   «Το απάνεμο λιμάνι»… «Το κοινό ευρωπαϊκό μας σπίτι»… «Η Ευρώπη των λαών»… «Η Ευρώπη (που) αλλάζει»…  «Η Ένωση της ισοτιμίας και της δημοκρατίας»… «Οι εταίροι»… «Οι φίλοι»… «Οι θεσμοί»…
   

Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, το να συνεχίζει κανείς αυτή τη μπουρδολογία τρία τινά σημαίνει: Είτε ότι πρόκειται για κάποιον εντελώς ηλίθιο πολιτικά, είτε ότι πρόκειται για κάποιο εντελώς εξωνημένο βαποράκι της προπαγάνδας των ισχυρών, ή ότι πρόκειται για τον κύριο Μπάμπη Παπαδημητρίου…

  Ευρωπαϊκή Ένωση σημαίνει Μνημόνια και λιτότητα. Σημαίνει δανειακές συμβάσεις και παραγωγική αποσάθρωση της Ελλάδας.  Ευρωπαϊκή Ένωση  – και με «πρώτη φορά Αριστερή» κυβέρνηση – σημαίνει ή τσουνάμι για το λαό (όπως αυτό καταγράφεται στα μέτρα που αποδέχεται ο κ.Τσίπρας στην 47σέλιδη πρότασή του στους «θεσμούς») ή Αρμαγεδώνας για το λαό (όπως αυτός περιγράφεται στα μέτρα που εισηγούνται οι «θεσμοί»).
 
 Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι η ένωση των καπιταλιστών, είναι η ένωση των ιμπεριαλιστών ενάντια στους λαούς της Ευρώπης. Στο εσωτερικό της βασιλεύει ο νόμος της ανισόμετρης ανάπτυξης, βασιλεύει το δίκαιο του ισχυρού. Οι άρχουσες τάξεις των κρατών – μελών που την απαρτίζουν, οι πολυεθνικές, οι τραπεζίτες, οι κεφαλαιοκράτες, οι πλουτοκράτες, ακόμα κι όταν τσακώνονται μεταξύ τους για την μοιρασιά, συμφωνούν και διατηρούν αδιατάρακτο το νήμα που τους ενώνει: Την εκμετάλλευση των λαών.
 
 Η αληθινή Ευρώπη των λαών μπορεί να οικοδομηθεί μόνο όταν αρχίσει ένας – ένας λαός και περισσότεροι λαοί μαζί να ανατρέψουν αυτή τη βαρβαρότητα μέσα στην ίδια τους τη χώρα.
    Ένας λαός που θα απειθαρχήσει και θα ορθώσει το πατριωτικό, το διεθνιστικό και ανυπάκουο ανάστημά του απέναντι στην ένωση των πλουτοκρατών, είναι προφανές ότι δεν μπορεί να βρίσκεται σε συμμαχία, σε εταιρική σχέση εξάρτησης και αλληλεξάρτησης με μια ένωση λύκων που του πίνουν το αίμα.
 
 Στοιχειώδης προϋπόθεση για να ακολουθήσει ένας λαός το δρόμο της φιλολαϊκής ανάπτυξης της χώρας του (αλλά και συμβολή στον αγώνα των άλλων λαών για την δική τους απαγκίστρωση και την οικοδόμηση της πραγματικής Ευρώπης των λαών) είναι η απόσπαση της πατρίδας του από αυτό τον «λάκκο των λεόντων» – όπως ήδη από το 1960 αποκαλούσε η ΕΔΑ την τότε ΕΟΚ και σημερινή ΕΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *