Οι κοινωνικές τάξεις σήμερα χωράνε σε…μια φωτογραφία.


Παρατηρείστε μέσα σε αυτή την φωτογραφία το βάθος, ας πούμε με γυαλιά τριών διαστάσεων, μη βλέπετε τα πρόσωπα που κάτι θυμίζουν, νοιώστε τις βαθύτερες και γενικότερες τάξεις που αντιπροσωπεύουν.Περισσότερο από ποτέ σήμερα έχουν ξεκαθαρίσει τα πράγματα σχετικά με τις κοινωνικές τάξεις, τις κοινωνικές ομάδες και την ….

εξουσία, που χωράνε σε μια φωτογραφία..Στην κορυφή της πυραμίδας οι οικονομικά ισχυροί «ψιλο-δυνατοί» , ποσοτικά μικρή τάξη που αντισταθμίζει αυτή την «αδυναμία» της με τεράστια ισχύ που απορρέει από το μέγεθος του πλούτου, που χρησιμοποιείται για εξαγορά, οποιουδήποτε εμποδίου βρίσκεται στο δρόμο της. Αποτελεί την κορυφαία εξουσία στον πλανήτη.
Εξαγοράζονται ανταγωνιστές, συνειδήσεις, τα πάντα όλα, επειδή το κάθε πράγμα στην ζωή μας δυστυχώς «έχει την τιμή του», και όχι την «εν τιμή του».
Στηρίγματα των «ψιλο-δυνατών», κοινωνικές ομάδες μεγάλου ή μικρού βεληνεκούς, αλλά και μεμονωμένα άτομα, λόγω συμφερόντων, ή μόνο και μόνο για να έχει κάποιο στόχο ή ύπαρξή τους.

Σημαντικότερο στήριγμα τους παρέχουν, οι «επικριτές» τους, εξ αιτίας μίας νοσηρής ανθρώπινης διεργασίας που θέλει να γίνεται συμπαθής αυτός που κατηγορείται, χωρίς να εξετάζεται το δίκαιο ή άδικο της κριτικής.
Πέρα από αυτά και οι ίδιοι, με δεσμούς αλληλεγγύης φροντίζουν να θεραπεύουν το «η ισχύς εν τη ενώσει», το «κόρακας κοράκου μάτι βγάζει;» και όλα τα άλλα αποφθέγματα , και σε εθνικό, αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο.
Λίγο χαμηλότερα στην πυραμίδα σε περίοπτη όμως θέση, κάτι σαν βιτρίνα «να πούμε» η «εταίρα» τάξη, οι «μεσο-διαχειριστές» .
Αυτοί έχουν την αποστολή να στηρίζουν τους προηγούμενους, και να εξυπηρετούν τις ανάγκες τους προφυλάσσοντας τους από το κακό με «νόμιμο» τρόπο , που ουδέποτε είναι ηθικός.. Ο συνηθέστερος τρόπος είναι να απορροφούν από την χαμηλή τάξη πόρους, και να τους μεταφέρουν στην πρώτη.

Εάν οι υπηρεσίες είναι αποδοτικές υπάρχουν πολλές πιθανότητες ένας «μεσο-διαχειριστής» να ενταχθεί στην τάξη των «ψιλο-δυνατών».
Στην βάση της πυραμίδας είναι ή πολυπληθέστερη τάξη η τάξη των «χαμηλο-υποζυγίων».
Για αυτούς δεν χρειάζεται να αναφέρω χαρακτηριστικά , όλοι μας τα βλέπουμε το πρωί στον καθρέφτη, και για αυτό είμαστε αναγνωρίσιμοι.
Ακόμη είμαστε ευάλωτοι, ήπιων τόνων, δημοκρατικοί, ιδεολόγοι, ηθικοί, νόμιμοι , παραγωγικοί, συνεπείς ευκολόπιστοι και χιλιάδες άλλα «ελαττώματα» που δεν μας αφήνουν σχεδόν ποτέ να ανέβουμε στην παραπάνω τάξη……αλλά στα @@κια μας.
ΟΥ ΤΙ ΔΑΝΟΣ στο ΟΥ ΤΙ ΔΑΝΟΣ

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

1 Comment

  1. Ανώνυμος

    ΠΑΝΤΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΤΑΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ,ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΡΩΗΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ ΕΙΧΑΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΘΕΙ ΤΑΞΕΙΣ ΜΕ ΤΑΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΑ ΥΠΟΖΥΓΙΑ,ΒΑΣΙΚΑ Η ΤΑΞΗ ΤΩΝ ΥΠΟΖΥΓΙΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ,ΕΞ΄ΑΛΛΟΥ ΤΟ 1940 ΤΑ ΥΠΟΖΥΓΙΑ ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΠΙΝΔΟ?ΤΑ ΥΠΟΖΥΓΙΑ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ?ΤΑ ΥΠΟΖΥΓΙΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΤΙΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΤΟΥ 50 ΚΑΙ 60 ΚΑΙ ΠΗΓΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΟΚΟΠΗ?Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΑ ΥΠΟΖΥΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΔΕΝ ΑΝΑΣΤΕΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΖΕΙ?ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΤΑΞΗ ΠΟΥ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΗ ΠΑΤΡΙΔΑ,ΕΝΩ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΤΑΞΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *