Πολύ κοντά σε συμφωνία για τα εργασιακά με την τρόικα

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνάντηση της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας με τους εκπροσώπους των δανειστών. Σύμφωνα με ανώτερο στέλεχος του υπουργείου Εργασίας δεν υπήρξε συμφωνία αν και σύμφωνα με το ίδιο στέλεχος υπάρχει σύγκλιση απόψεων και η επίτευξή της είναι …
πολύ κοντά. Κατά τη συνάντηση τέθηκαν τα θέματα του θεσμικού πλαισίου για τις ομαδικές απολύσεις, η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και το θέμα των μισθολογικών ωριμάνσεων στον ιδιωτικό τομέα .

Στο θέμα των ομαδικών απολύσεων η ελληνική πλευρά επιμένει στη θέση της για αναβάθμιση του Ανωτάτου Συμβουλίου Εργασίας που θα έχει την ευθύνη της έγκρισης ή μη των ομαδικών απολύσεων χωρίς νέο νόμο, για μια μεταβατική περίοδο έως το 2015 ενώ η τρόικα ζητά να λυθεί το πρόβλημα με νομοθετική ρύθμιση.

Σε ότι αφορά τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών το υπουργείο Εργασίας έχει θέσει ότι το σύνολο της μείωσης κατά 3,9 ποσοστιαίες μονάδες πρέπει να γίνει εφάπαξ από τον ερχόμενο Ιούλιο και να βαρύνει κατά 2.9 ποσοστιαίες μονάδες τους εργοδότες και κατά 1 μονάδα τους εργαζόμενους ενώ η τρόικα ζητά το σύνολο της μείωσης να αφορά τις εργοδοτικές εισφορές και να προστεθεί μια μονάδα το 2016.

Τέλος οι εκπρόσωποι των δανειστών αποδέχονται, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές την ανάγκη της διατήρησης των μισθολογικών ωριμάνσεων , υπάρχουν όμως διαφορές ως προς το περιεχόμενο και τον τρόπο που θα γίνονται .

Δεν αναμένεται άλλη συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας με τη τρόικα και η διαπραγμάτευση θα συνεχιστεί σε ανώτερο επίπεδο.

express.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *