Επιβεβλημένη στις μέρες μας η συνεχής επιμόρφωση.

Στις μέρες μας, η συνεχής επιμόρφωση και η απόκτηση περισσότερων προσόντων και νέων δεξιοτήτων είναι επιτακτική ανάγκη για κάθε εργαζόμενο, προκειμένου να μπορεί να παρακολουθεί τις εξελίξεις στην αγορά εργασίας και να παραμένει ανταγωνιστικός. Η παγκοσμιοποίηση διευκολύνει την κινητικότητα των εργαζομένων. Αυτό σημαίνει ότι οι ευκαιρίες καριέρας αυξάνουν, αλλά………..
ταυτόχρονα αυξάνει και ο ανταγωνισμός για τις ευκαιρίες αυτές, καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι διαθέτουν όλο και περισσότερα προσόντα, γνώσεις και δεξιότητες. Χαρακτηριστική περίπτωση γνώσης που αποτελεί πλέον ανάγκη και όχι πολυτέλεια είναι οι ξένες γλώσσες. Το να μάθει κανείς ξένες γλώσσες, μπορεί πριν από 30-40 χρόνια να ήταν πολυτέλεια ή «μεράκι», στις μέρες μας όμως αποτελεί ανάγκη και βασικό επαγγελματικό προσόν, που ζητά η συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων.

Κάποιοι ενήλικοι, παρόλο που αναγνωρίζουν την αναγκαιότητα εκμάθησης ξένων γλωσσών, θεωρούν ότι είναι «μεγάλοι» για να «ξανακαθίσουν στα θρανία». Η αλήθεια είναι ότι ένας ενήλικος μπορεί να μάθει ξένες γλώσσες καλύτερα, ταχύτερα και αποτελεσματικότερα από ένα παιδί, εφόσον φυσικά το βάλει στόχο, γιατί διαθέτει τέσσερα στοιχεία που δε διαθέτει το παιδί: κίνητρο, αυτοσυγκέντρωση / προσήλωση, ωριμότητα και συναίσθηση του ότι ο χρόνος είναι πολύτιμος και περιορισμένος.

Άρα, το να μάθει κάποιος ξένες γλώσσες ως ενήλικος, άσχετα αν το επιδίωξε ή απλά το έφεραν έτσι οι περιστάσεις, όχι μόνον δεν είναι απαγορευτικό, αλλά αντίθετα μπορεί να αποδειχτεί μία πολύ έξυπνη κίνηση, καθώς μπορεί να μάθει ό,τι δεν έμαθε στην «παιδική» του ηλικία, καλύτερα, ταχύτερα, αποτελεσματικότερα και οικονομικότερα!

Τα ζητούμενα για κάθε ενήλικο που θέλει να μάθει μία ή περισσότερες ξένες γλώσσες είναι τέσσερα: να μάθει γρήγορα, να μάθει σωστά, να μάθει με χαμηλό κόστος και να πιστοποιήσει τις γνώσεις του. Γι’ αυτό και θα πρέπει να κάνει τη σωστή επιλογή μίας εξειδικευμένης σχολής ξένων γλωσσών για ενήλικες, με πολύ καλή φήμη ειδικά στην προετοιμασία για εξετάσεις απόκτησης πτυχίων, και, βέβαια, να ψάξει για τις καλύτερες προσφορές για εκμάθηση ξένων γλωσσών.

Πολύ καλές προσφορές για ταχύρυθμη εκμάθηση Αγγλικών, Γαλλικών, Γερμανικών, Ισπανικών και Ιταλικών μπορείτε να βρείτε στο www.xenes-glosses.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *