Οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι του κόσμου σε ποια χώρα ζουν;

Η παγκόσμια ημέρα της ευτυχίας γιορτάστηκε την Παρασκευή, με τον αμερικανικό οργανισμό ερευνών «Gallup» να…
δημοσιεύει νεότερα στοιχεία για τους περισσότερο και τους λιγότερο χαρούμενους
λαούς του κόσμου.

Η εταιρεία δημοσκοπήσεων συλλέγει στοιχεία για την ευτυχία των κατοίκων όλων των χωρών του πλανήτη για περίπου 10 χρόνια και για πρώτη φορά, την πρώτη δεκάδα αποτελούν αποκλειστικά χώρες της Νότιας και Κεντρικής Αμερικής, όπως σημειώνει ο «Independent».

Οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι, σύμφωνα με την έρευνα, βρίσκονται στην Παραγουάη, με τους κατοίκους  της Κολομβίας, του Εκουαδόρ, της Γουατεμάλας και της Ονδούρας να συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα των χαρούμενων λαών.

Καλή διάθεση έχουν και εκείνοι που ζουν σε Παναμά, Βενεζουέλα, Κόστα Ρίκα, Ελ Σαλβαδόρ και Νικαράγουα, κλείνοντας τη δεκάδα των περισσότερο ευτυχισμένων ανθρώπων του κόσμου.

Όσο για τους λιγότερο χαρούμενους, όπως διαπιστώνει η έρευνα, αυτοί φαίνεται να κατοικούν σε Σουδάν, Τυνησία, Μπαγκλαντές, Σερβία και Τουρκία, ενώ στην πρώτη δεκάδα βρίσκονται και η Βοσνία – Ερζεγοβίνη, η Γεωργία, η Λιθουανία, το Νεπάλ και το Αφγανιστάν.

Η Ελλάδα βρίσκεται στην 77η θέση των ευτυχισμένων λαών, ακριβώς κάτω από την Κύπρο.

Για να συλλέξει τα στοιχεία, η εταιρεία σφυγμομέτρησης απευθύνθηκε σε ενηλίκους σε 143 χώρες, το 2014, ζητώντας τους να περιγράψουν πέντε θετικές εμπειρίες που είχαν την προηγούμενη ημέρα.

Μεταξύ άλλων, σύμφωνα με την naftemporiki.gr, οι ερωτηθέντες κλήθηκαν να απαντήσουν αν αντιμετωπίστηκαν με σεβασμό, αν χαμογέλασαν με κάτι, αν έμαθαν ή έκαναν κάτι ενδιαφέρον και αν διασκέδασαν.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *