ΑΥΤΟΣ είναι ο Ακροδεξιός Ευρωβουλευτής που χαρακτήρισε- «Νέγρους της Ευρώπης» τους Άνεργους Νέους

Η άνοδος των ακροδεξιών κομμάτων στις πρόσφατες ευρωεκλογές είχε δημιουργήσει έντονη ανησυχία και ήδη άρχισαν τα όργανα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Αιτία τα σχόλια του Πολωνού Γιάνους Κόρβιν Μίκε, ο οποίος χαρακτήρισε «νέγρους της Ευρώπης» τους άνεργους νέους.

Ο εκκεντρικός ακροδεξιός πολιτικός συχνά βρίσκεται στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων στη χώρα του εξαιτίας των απόψεών του, όπως ότι δεν υπάρχει ιστορική απόδειξη πως ο Χίτλερ γνώριζε για το Ολοκαύτωμα ή ότι η διαφορά ανάμεσα στο βιασμό και το συναινετικό σεξ είναι μία λεπτή γραμμή, τα οποία έχει πει κατά καιρούς.

Αυτή τη φορά, ο Κόρβιν Μίκε προκάλεσε έντονες αντιδράσεις με ομιλία του σε συζήτηση στην ολομέλεια για την ανεργία των νέων και τώρα μέλη του Ευρωκοινοβουλίου απαιτούν να του επιβληθούν κυρώσεις.

Ο Πολωνός ευρωβουλευτής ξεκίνησε με μια αναφορά σε έναν παλιό νόμο για τις εργασιακές σχέσεις στις ΗΠΑ και μια φράση την οποία απέδωσε στον Τζον Φ. Κένεντι. «Ο Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι, όταν είχε εισηγηθεί το πρώτο νομοσχέδιο για τον κατώτερο μισθό, είχε πει: ”Ειλικρινά, στόχο έχει να προστατευτεί η βιομηχανία του βορρά από τον ανταγωνισμό του φθηνού εργατικού δυναμικού στο νότο”. Και τέσσερα εκατομμύρια άνθρωποι έχασαν τις δουλειές τους· αλλά βέβαια, ήταν 4 εκατομμύρια νέγροι», ανέφερε ο Κόρβιν-Μίκε.

«Τώρα έχουμε 20 εκατομμύρια Ευρωπαίους οι οποίοι είναι οι νέγροι της Ευρώπης. Είκοσι εκατομμύρια νέοι είναι νέγροι από την Ευρώπη, ναι, αντιμετωπίζονται σαν νέγροι», συνέχισε ο ίδιος. «Και πρέπει να καταργήσουμε τον κατώτερο μισθό, πρέπει να καταστρέψουμε την ισχύ των συνδικάτων», συμπλήρωσε.

Οι αντιδράσεις στην ολομέλεια ήταν σφοδρές, καθώς πολλοί άρχισαν να φωνάζουν και να σφυρίζουν αποδοκιμαστικά. Η Λιν Μπόιλαν, Ευρωβουλευτής του ιρλανδικού κόμματος Sinn Féin χαρακτήρισε «αηδιαστική» την τοποθέτηση του Κόρβιν-Μίκε σε ανάρτησή της στο Twitter.

«Ακούσαμε τον Γιάνους Κόρβιν-Μίκε να χρησιμοποιεί μια γλώσσα εντελώς απαράδεκτη σε αυτή την αίθουσα» είπε ο Βρετανός Σοσιαλιστής ευρωβουλευτής Κλοντ Μορέις.

Η Σοσιαλίστρια ευρωβουλευτίνα Σεσίλ Κιένγκε από την Ιταλία, πρώην υπουργός Ενσωμάτωσης των Μεταναστών, με καταγωγή από τη ΛΔ Κονγκό, η οποία είχε αντιμετωπίσει μια σειρά ρατσιστικών προσβολών ενόσω βρισκόταν στο αξίωμα, κάλεσε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να «επιβάλει τις κυρώσεις που αρμόζουν» στη φρασεολογία αυτή.

«Οι λέξεις του αποτελούν προσβολή στην αξιοπρέπεια αυτής της αίθουσας, αυτού του κοινοβουλίου, και επίσης του πνεύματος της Ευρωπαϊκής Ενωσης», είπε η Κιένγκε. «Τα λόγια του δεν προσβάλλουν μόνο ανθρώπους σαν εμένα, με διαφορετικό χρώμα δέρματος, αλλά όλους μας εδώ, που πιστεύουμε στις αξίες που αποτελούν τη βάση αυτού του θεσμού, στις αξίες της ισότητας και της αξιοπρέπειας για κάθε ανθρώπινο ον», πρόσθεσε.

Οι προεδρεύοντες στις δύο συζητήσεις της ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου ανέφεραν πως ο πρόεδρός του Μάρτιν Σουλτς έχει ενημερωθεί για τα γεγονότα και πρόσθεσαν ότι θα αναλάβει δράση εάν κρίνει πως κάτι τέτοιο είναι απαραίτητο.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *