Η Χεζμπολάχ κατηγορεί τις ΗΠΑ για τις επιθέσεις στη Συρία

Οι νεκροί έχουν φτάσει τους πενήντα από τη διπλή επίθεση αυτοκτονίας στη Δαμασκό, ενώ οι τραυματίες είναι περισσότεροι από εκατό.

Σε μια πρώτη αντίδραση, το αμερικανικό Στέιτ Ντιπάρτμεντ τόνισε ότι οι επιθέσεις δεν θα πρέπει να αποτρέψουν τους Άραβες παρατηρητές να κάνουν το έργο τους, η πρώτη ομάδα των…..
οποίων κατέφθασε στη Συρία την Πέμπτη.

Ωστόσο, η Χεζμπολάχ κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι βρίσκονται πίσω από τις επιθέσεις αυτοκτονίας στη Δαμασκό καθώς και εκείνες που συγκλόνισαν χθες τη Βαγδάτη.

«Αυτές οι επιθέσεις είναι η ειδικότητα των ΗΠΑ, της μητέρας της τρομοκρατίας. . . στοχεύουν να σκοτώνουν και να τρομοκρατούν αθώους για να τους ωθήσουν να υποκύψουν στην πολιτική των ΗΠΑ για λογαριασμό του σιωνισμού» ανέφερε ανακοίνωση της οργάνωσης.

Η Χεζμπολάχ «καταδικάζει αυτό το φρικτό έγκλημα» που διαπράχθηκε σύμφωνα με την οργάνωση «από τους εχθρούς της ανθρωπότητας».

«Εκείνοι που έχουν τραυματιστεί από τη μεγάλη ήττα των ΗΠΑ και την ταπεινωτική αποχώρησή τους από το Ιράκ έχουν αρχίσει μια δολοφονική και άνανδρη εκδίκηση», προσθέτει η ανακοίνωση.

Οι συριακές αρχές ανέφεραν νωρίτερα ότι είχαν λάβει προειδοποίηση από το Λίβανο για μέλη της Αλ Κάιντα που έχουν μπει στο έδαφος της χώρας και στα οποία καταλογίζει την ευθύνη των επιθέσεων.

http://www.newsbomb.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *