Τελευταία Νέα

ΣΥΝΟΔΟΣ ΠΡΥΤΑΝΕΩΝ: Χωρίς… πολεμικό ανακοινωθέν

Εκδηλώσεις συμπαράστασης την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου και τη Δευτέρα του 23 του μήνα θα διοργανώσουν οι διοικήσεις των πανεπιστημίων που κρίνουν ότι οι διαδικασίες διαθεσιμότητας των διοικητικών υπαλλήλων τους εγείρουν προβλήματα νομιμότητας και …..
οδηγούν στην αδυναμία λειτουργίας τους.

Η έκτακτη Σύνοδος των Πρυτάνεων στο Λαύριο ολοκληρώθηκε χωρίς «πολεμικά ανακοινωθέντα» αλλά με μια σειρά από διαπιστώσεις των εκπροσώπων των ανωτάτων ιδρυμάτων, που επιμένουν ότι έχουν έλλειμμα και όχι πλεόνασμα διοικητικών υπαλλήλων.

«Η Έκτακτη Σύνοδος των Πρυτάνεων διαπιστώνει την κρισιμότητα του προβλήματος και το αδιέξοδο το οποίο θα προκύψει με κάθε εφαρμογή πολιτικών διαθεσιμότητας των εργαζομένων στα Πανεπιστήμια» αναφέρεται στο ψήφισμα που εξέδωσαν οι πρυτάνεις των ΑΕΙ.

«Η διαθεσιμότητα του προσωπικού χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των διοικήσεων των πανεπιστημίων εγείρει σοβαρά ζητήματα νομιμότητας και οδηγεί στην απώλεια ενός συγκριτικού πλεονεκτήματος της χώρας στον αγώνα επιβίωσης και ανάπτυξής της, αυτό του δημόσιου Πανεπιστημίου» τονίζεται στο ίδιο ψήφισμα.

«Τα δεδομένα που έχουν καταθέσει τα πανεπιστήμια στο υπουργείο Παιδείας μετά από αξιολόγηση της λειτουργικής κάλυψης των αναγκών τους, δείχνουν όχι πλεόνασμα αλλά σοβαρά ελλείμματα. Οι θέσεις των διοικητικών υπαλλήλων στα Ιδρύματα υπολείπονται των αναγκαίων κατά δύομισι χιλιάδες. Το διοικητικό προσωπικό των πανεπιστημίων της χώρας τα τελευταία έξι χρόνια λόγω εφεδρείας, συνταξιοδότησης και α’ φάσης της διαθεσιμότητας, έχει μειωθεί κατά το ήμισυ και βαίνει μειούμενο» προσθέτουν.

«Η Σύνοδος διαπιστώνει ότι η πολιτική για τη διαθεσιμότητα στα Πανεπιστήμια τα οδηγεί τις τελευταίες εβδομάδες σε ουσιαστική αναστολή λειτουργίας. Η Σύνοδος ζητά την κατάργηση της διαθεσιμότητας, ώστε να παραμείνουν ανοικτά τα ιδρύματα και καλεί την πανεπιστημιακή κοινότητα να υπερασπίσει το μέλλον του δημόσιου πανεπιστημίου»καταλήγουν οι πρυτάνεις.

Υποχρηματοδότηση και διορισμοί

Οι πρυτάνεις ζητούν ακόμη από το υπουργείο τον άμεσο διορισμό των 402 διδασκόντων που έχουν εκλεγεί και τονίζουν ότι αδυνατούν «να καταρτίσουν ενδεικτικό προϋπολογισμό για το 2014, μειωμένο κατά 15% σε σχέση με το προηγούμενο οικονομικό έτος, όπως ζητά το υπουργείο Παιδείας».

http://www.unblogger.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *