Ιταλία: Η αντίδραση της έγχρωμης υπουργού σε νέο κρούσμα ρατσισμού

Η πρώτη μαύρη υπουργός στην ιστορία της Ιταλίας, η οποία έχει γίνει στόχος αλλεπάλληλων…

σφοδρών ρατσιστικών επιθέσεων ήδη από τον διορισμό της τον Απρίλιο, καταδίκασε την πράξη ενός παρευρισκόμενου σε ομιλία της ο οποίος πέταξε μπανάνες προς την κατεύθυνσή της ενώ εκείνη μιλούσε σε μια κομματική εκδήλωση.

Η υπουργός Ένταξης των Μεταναστών Σεσίλ Κιέντζ, η οποία έχει γεννηθεί στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, έχει εξοργίσει τις οργανώσεις της ακροδεξιάς με την εκστρατεία την οποία διεξάγει με στόχο να καταστήσει ευκολότερο για τους μετανάστες να αποκτούν την ιταλική υπηκοότητα.

Λίγο πριν από το επεισόδιο αυτό, την Παρασκευή, μέλη της ακροδεξιάς οργάνωσης Φόρτσα Νουόβα (σ.σ. Νέα Δύναμη) τοποθέτησαν πλαστικές κούκλες καλυμμένες με ψεύτικο αίμα κοντά στο χώρο όπου διεξαγόταν η κομματική εκδήλωση στην κεντρική Ιταλία, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πρόταση της Κιέντζ όποιος γεννιέται στην χώρα να αποκτά αυτόματα την ιταλική υπηκοότητα.

«Η μετανάστευση σκοτώνει», έγραφαν φέιγ βολάν που αφέθηκαν πλάι στις κούκλες, ένα σύνθημα που έχει χρησιμοποιήσει επανειλημμένα η Φόρτσα Νουόβα αναφερόμενη σε δολοφονίες που διαπράττουν μετανάστες.

Αν και οι μπανάνες που πέταξε ο παριστάμενος στην ομιλία της Κιέντζ δεν έφθασαν ως τη σκηνή, η ίδια σχολίασε τη χειρονομία μέσω του ιστοτόπου κοινωνικής δικτύωσης Twitter, αποκαλώντας την ως «αξιοθρήνητη» και σπατάλη τροφίμων, με δεδομένη και την οικονομική κρίση.

«Το θάρρος και η αισιοδοξία για να αλλάξουν τα πράγματα θα πρέπει να έλθει πάνω από όλα από τα κάτω, για να φτάσει στους θεσμούς», πρόσθεσε η πολιτικός του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος.

Η Κιέντζ υφίσταται συχνά προσβολές αφότου ανέλαβε υπουργικό θώκο – συχνά από άλλους πολιτικούς. Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ο αντιπρόεδρος της Γερουσίας, στέλεχος του ξενοφοβικού κόμματος Λέγκα του Βορρά, την αποκάλεσε ουρακοτάγκο, πριν αναγκαστεί να ζητήσει συγγνώμη έπειτα από την κατακραυγή και το σάλο που ξέσπασε. Έκανε πάντως σαφές ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί από το θώκο του.

Πηγή: http://www.skai.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *