Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα στον κόσμο

Τα Χριστούγεννα έρχονται και όλες οι πόλεις στον κόσμο ετοιμάζονται να γιορτάσουν!Άλλες με κρύο, άλλες με ζέστη!Άλλοι στολίζουν δέντρο στα χιόνια και άλλοι… στην άμμο!Ας δούμε τις διακοσμήσεις που ξεχώρισαν!…

Η βασίλισσα των πόλεων αποτελεί έναν από τους πιο αγαπημένους χριστουγεννιάτικους προορισμούς. Η Πράγα συνδυάζει το γραφικό με μια underground πλευρά,που την κάνει να είναι γεμάτη εκπλήξεις.


Νέα Υόρκη

Οι Νεοϋορκέζοι ξεχωρίζουν αμέσως τους τουρίστες από την κλίση του κεφαλιού τους, προς τα πάνω. Οι πανύψηλοι ουρανοξύστες που κρύβουν το γαλάζιο ουρανό, οι πολυσύχναστοι δρόμοι της πόλης, το χάος της μεγαλύτερης Μητρόπολης του κόσμου, τα κινηματογραφημένα -και κινηματογραφικά- σημεία που ξεπηδούν από κάθε γωνιά της κάνουν το Μεγάλο Μήλο έναν από τους πιο διαχρονικά δημοφιλείς προορισμούς.

Παρίσι

Ακόμα και ο πιο κυνικός επισκέπτης δε θα καταφέρει να μείνει ασυγκίνητος στην εικόνα των παριζιάνικων σκεπών από ψηλά. Η πόλη του φωτός τα έχει όλα: τέχνη, αρχιτεκτονική, μόδα, μουσική, ιστορία, εξαιρετικό φαγητό, θεσπέσια κρασιά και ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και πολυποίκιλη νυχτερινή ζωή, επίσης.

Λονδίνο

Αν δεν έχεις περπατήσει Χριστούγεννα (ή κάπου εκεί γύρω) στην Oxford Street δεν έχεις ιδέα τι σημαίνει πολυσύχναστος δρόμος. Οι Λονδρέζοι, μαζί με τους χιλιάδες επισκέπτες τους ξεχύνονται στα καταστήματα και στις αγορές της πόλης για shopping απολαμβάνοντας μια από τις πιο εορταστικές ατμόσφαιρες που μπορεί να συναντήσει κανείς σε ολόκληρο τον κόσμο. Φταίει και το Βικτοριανό σκηνικό που βοηθάει να στηθεί αυτή η θεατράλε ατμόσφαιρα αλλά και η διακόσμηση της πόλης είναι τόσο γιορτινή που κανείς δε μπορεί να μείνει ασυγκίνητος.

Βιέννη

Κάτι πολύ περισσότερο από μπαρόκ και ροκοκό κτίρια, μεγαλοπρεπή παλάτια και συμφωνικές ορχήστρες είναι η Βιέννη. Μια πόλη που κινείται σε πράους ρυθμούς αλλά διαθέτει ζωηρή προσωπικότητα στα flea markets της και στα νυχτερινά της στέκια πετώντας το αριστοκρατικό της πανωφόρι σε vintage καρέκλες συχνά πυκνά.

Ρίο ντε Τζανέιρο

Εξωτικά κινηματογραφικό σκηνικό, αστικός πολιτισμός και ντεκαντάντσια, όλα σε ένα. Αυτή η πολυμορφική πραγματικότητά του είναι που ασκεί και τη μεγαλύτερη γοητεία του Ρίο Ντε Τζανέιρο. Πρόσθεσε και το soundtrack σε τόνους της samba και πες μας πώς μπορείς να κρατηθείς μακριά από την πρωτεύουσα της Βραζιλίας που δικαίως διαθέτει τον τίτλο του επίγειου παραδείσου.


Ντουμπάι

Μια Disneyland ενηλίκων είναι το Ντουμπάι, η μεγαλύτερη πόλη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Δεν ενδείκνυται για φυσιολατρικούς περιπάτους αλλά είναι ο σωστός προορισμός αν θέλετε να ανακαλύψετε την πιο artificial πλευρά της ζωής -και της αρχιτεκτονικής- και να απολαύσετε πολυτέλεια στην απόλυτη υπερβολή της.


Στοκχόλμη

Αν έχεις παίξει με κουκλόσπιτο ξέρεις ακριβώς πως είναι η Στοκχόλμη και ας μην έχεις περπατήσει ποτέ τους δρόμους της. Χτισμένη πάνω σε νησιά το όνομά της στα σουηδικά σημαίνει, κυριολεκτικά, «πόλη ανάμεσα σε γέφυρες». Σκέψου τερακότα πασπαλισμένη πάνω σε σκούρο και ανοιχτό μπλε με λευκές πινελιές ή, αλλιώς, τα κτίριά της πάνω στο νερό, κάτω από τον ουρανό, σκεπασμένα με χιόνι. Αλλά εκτός από αυτό σκέψου, επίσης, πως η Στοκχόλμη είναι η πηγή του σύγχρονου design και της cutting edge αισθητικής στη μόδα, δηλαδή μια από τις πιο σύγχρονες πόλεις του πλανήτη.

Σίδνεϊ

Η παλιότερη, μεγαλύτερη και πιο ποικιλόμορφη πόλη της Αυστραλίας. Το εντυπωσιακό λιμάνι του είναι η φωτογραφία που έχετε δει αμέτρητες φορές, μαζί με το εντυπωσιακό κτίριο της όπερας. Αλλά δεν έχετε δει τους κολπίσκους του, τις θρυλικές παραλίες για surf, τα urban καφέ του, τους λόφους του, τις υπαίθριες αγορές στο λιμάνι και, όπως φαντάζεστε, ένα σωρό ακόμα μυστικά του που αποκαλύπτει απλόχερα στους επισκέπτες του.


Μαδρίτη

Επιβλητικά κτίρια, μεγάλες πλατείες, λατίνο ταμπεραμέντο. Η Μαδρίτη είναι ένα καθολικό, συντηρητικό κορίτσι που μεγάλωσε και απέκτησε μοντέρνο, sexy και σοφιστικέ look. Η πρωτεύουσα της Ισπανίας δεν είναι τόσο μεγαλοπρεπής όσο το Λονδίνο ή το Παρίσι αλλά τις ξεπερνάει σε αλεγκρία και ζωηράδα κατά πολύ.

Τόκιο

Η πιο πυκνοκατοικημένη πόλη του κόσμου εκτός από μακραίωνη ιστορία διαθέτει και μια ακόρεστη μανία για οτιδήποτε νέο και καινοτόμο. Εξ ου και αποτελεί τη χαρά κάθε tech freak καλύπτοντας, συνάμα, και τις ανάγκες όποιου θέλει να βουτήξει στην ανατολική ιστορία της. Αξίζει, βεβαίως, να σημειωθεί πως αν υπάρχει μια πόλη που να ηγείται της ποπ κουλτούρας δεν είναι άλλη, φυσικά, από την πρωτεύουσα της Ιαπωνίας.

Βερολίνο

Πρωτεύουσα της Ευρώπης όχι λόγω κοινωνικοπολιτικών συνθηκών αλλά εξαιτίας της πολύπλευρης προσωπικότητάς του μπορεί να χαρακτηριστεί το Βερολίνο. Η μεγαλοπρεπής, συντηρητική, στα βορειοευρωπαϊκά πρότυπα, αρχιτεκτονικά Δυτική πλευρά του συναντιέται με τους μπαουχάους όγκους της Ανατολικής μεριάς της πόλης ενώ υπερσύγχρονες, εντυπωσιακές κατασκευές υψώνονται στα σημεία που οι δύο ιστορίες του Βερολίνου ενώνονται. 

Και η αρχιτεκτονική του, οι πλατείες δρόμοι, οι καταπράσινες πλατείες και οι καθησυχαστικοί ρυθμοί ζωής του είναι ελάχιστοι μόνο από τους λόγους που κάνουν το Βερολίνο the place to be αυτή τη στιγμή.

Μπανγκόκ

Μπορεί τα Χριστούγεννα να είναι συνδυασμένα με το κρύο και το χιόνι στις συνειδήσεις μας αλλά η εμπειρία ενός αντιδιαμετρικά αντίθετου εορτασμού στην εξωτική Ταϊλάνδη δε μπορεί παρά να είναι μια από εκείνες που θα μείνουν ανεξίτηλα γραμμένες στη λίστα με τις top της μνήμης σας. Φορέστε τον αγιοβασιλιάτικο σκούφο σας και βουτήξτε σε μια από τις μυθικές παραλίες της.


Λισαβόνα

Σεβαστείτε την ησυχία των Πορτογάλων ή πηγαίνετε στην Ισπανία. Αυτό το σύνθημα θα το συναντήσετε συχνά στους δρόμους της Λισαβόνας και, σύντομα, θα καταλάβετε πως πρόκειται για μια πόλη που κινείται σε πολύ downtempo ρυθμούς και σέβεται τη σιέστα της όσο τίποτα άλλο. Χτισμένη πάνω σε εφτά λόφους η Λισαβόνα είναι μια από τις ομορφότερες πόλεις της Ευρώπης και πολύ διαφορετική από ό,τι περιμένεις -αν περιμένεις να συναντήσεις μια κουρασμένη αριστοκράτισσα που έχει παραδοθεί στις δυσκολίες της οικονομικής ύφεσης.

Πεκίνο

Ακόμα και αν δεν καταφέρετε ως δυτικοευρωπαίοι να συντονιστείτε με τη mentalite των Κινέζων και τις συνήθειές τους αποκλείεται να μη θαυμάσετε τη μεγαλοπρέπεια της πρωτεύουσάς τους η οποία συνδυάζει με μοναδικό και πολύ ιδιαίτερο τρόπο την αρχαία ιστορία της και το σύγχρονο παρόν της. Η αρχιτεκτονική της, όχι μόνο στην Απαγορευμένη Πόλη και στα υπόλοιπα ιστορικά μνημεία της αλλά και σε κάθε σημείο της που διαμορφώθηκε στη σύγχρονη ιστορία της, αξίζει από μόνη της το χρόνο και την αφοσίωση κάθε ταξιδιώτη.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *