Απίστευτες σκηνές στη Βουλή:Εκσφενδονίστηκε το μνημόνιο!

Απίστευτες σκηνές εκτυλίχθηκαν το μεσημέρι στη Βουλή κατά τη συζήτηση του νέου μνημονίου, η ψηφοφορία επί του οποίου θα διεξαχθεί αργά το βράδυ.
Το νέο μνημόνιο να εκσφενδονίστηκε από βουλευτή του ΚΚΕ στην αριστερή πλευρά της αίθουσας και «προσγειώθηκε» στην άλλη πλευρά ένα μόλις μέτρο μπροστά από την θέση του κ. Βενιζέλου στα υπουργικά έδρανα.

Αφορμή, στάθηκαν τα…..
λεγόμενα του Υπουργού Οικονομικών ο οποίος για μία ακόμη φορά εξηγώντας το κατεπείγον της όλης διαδικασίας προειδοποιούσε πως αν δεν ψηφιστεί απόψε το μνημόνιο για να εγκρίνει το Eurogroup την προσεχή Τετάρτη τη δανειακή σύμβαση, δεν θα ξεκινήσει μέχρι 17 του μήνα το κούρεμα του χρέους, δεν θα πληρωθούν ομόλογα 15-20 Μαρτίου κι έτσι η Ελλάδα θα πτωχεύσει.

Εντός δευτερολέπτων το πολυσέλιδο νέο μνημόνιο εκσφενδονίστηκε από τον βουλευτή του ΚΚΕ κ. Μαυρίκο φτάνοντας κυριολεκτικά στο υπουργικό έδρανο του κ. Βενιζέλου με αποτέλεσμα να προκληθεί πανδαιμόνιο στην αίθουσα της Ολομέλειας.

«Αυτή είναι η αντίληψη των κυρίων του ΚΚΕ και άλλων κομμάτων που οδηγείτε την χώρα στην καταστροφή στο όνομα του πιο ακραίου και χυδαίου λαϊκισμού», ήταν η απάντηση του Ευάγγελου Βενιζέλου προσθέτοντας ότι αυτοί οι τραμπουκισμοί που εκθέτουν κι ευτελίζουν τη χώρα θα κάνουν τον γύρο του κόσμου.

«Δεν πάει άλλο», ήταν η απάντηση της Αλέκας Παπαρήγα που έσπευσε να πάρει τον λόγο. «Έχουμε κι εμείς όρια υπομονής και τα ξεπεράσατε», δήλωσε η Γ.Γ. του ΚΚΕ στηλιτεύοντας το κλίμα τρομοκρατίας που προσπαθεί να επιβάλει ο Υπουργός και η κυβέρνηση μιλώντας από το πρωί για καταστροφή μέχρι εμφύλιο. «ότι κι αν είναι, παγκόσμιοι πόλεμοι έγιναν αλλά τέτοια τελεσίγραφα δεν έμπαιναν», κατέληξε η κ. Παπαρήγα.

«Δεν μπορώ τις μαριονέτες της Μέρκελ»

Μετά την κόντρα Βενιζέλου ΚΚΕ ακολούθησε δεύτερη μεταξύ του Υπουργού Οικονομικών και του προέδρου του ΛΑΟΣ. Ο πρώτος τον επέκρινε για τα μπες βγες του την κυβέρνηση κι ο δεύτερος τον χαρακτήρισε εν ολίγοις, « μαριονέτα της Μέρκελ».

«Νόμιμο είναι το κατεπείγον , ηθικό είναι»; αναρωτήθηκε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ για την διαδικασία συζήτησης του νέου μνημονίου κι αφού επεσήμανε ότι θα μπορούσε να πάει για αύριο η ψήφιση του επίμαχου κειμένου ώστε να μιλήσουν περισσότεροι βουλευτές, έβαλε και ένα ακόμη κερασάκι στην τούρτα της αντιπαράθεσης, αναφερόμενος στην ανάγκη διεξαγωγής εκλογών.

Υποστήριξε συγκεκριμένα πως αν έχουμε φτάσει «σε αυτό το επίπεδο του πλήρους ελέγχου» , η μόνη λύση είναι διάλυση της Βουλής κι εκλογές.

«Τι είναι ηθικόν και νόμιμον; Να μετέχω στην κυβέρνηση και να μην μετέχω; Να μπαίνω και να βγαίνω»; του απάντησε άμεσα ο Υπουργός Οικονομικών με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ να σχολιάζει πως ό,τι είχε να πει το είπε «στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών όπου μπήκε λάθρα ο Βενιζέλος και τον πέταξε έξω ο Παπαδήμος.

Δεν μπορώ με τις εντολές και τις οδηγίες της Μέρκελ, δεν μπορώ και με τις μαριονέτες της», κατέληξε ο κ. Καρατζαφέρης.

http://www.briefingnews.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *