Επιφυλάξεις για το «κούρεμα» με την… ψιλή

Αυτοί θέλουν να μας κουρέψουν, εμείς θα κάτσουμε στην καρέκλα; Το ερώτημα τέθηκε χθες στην κορυφή της κυβέρνησης για πρώτη φορά από την συμφωνία της 21ης Ιουλίου. Η Αθήνα διαβάζει πληροφορίες και λαμβάνει αντιφατικά σήματα από τους εταίρους της, γεγονός που….
έχει προκαλέσει εκνευρισμό στον Γιώργο Παπανδρέου και τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Πρωθυπουργός και αντιπρόεδρος είχαν το Σαββατοκύριακο σειρά επικοινωνιών με τραπεζίτες και προσωπικότητες, όπως ο Λουκάς Παπαδήμος, προκειμένου να αποκτήσουν μια πλήρη εικόνα των αντενδείξεων του κουρέματος. «Οτιδήποτε πάνω από 35% θα είναι μπούμερανγκ» ήταν ο κοινός τόπος των τοποθετήσεων. Σε τετ α τετ που είχαν το απόγευμα της Κυριακής συζητήθηκαν οι ενδεδειγμένοι χειρισμοί.

Ο υπουργός Οικονομικών εξουσιοδοτήθηκε να επιδιώξει νέο κύκλο επαφών με τους ομολόγους του και να εκφράσει τις ελληνικές επιφυλάξεις στο Εκοφίν της 21ης Οκτωβρίου. Δύο ημέρες πριν την αποφασιστική σύνοδο κορυφής. Και ο πρωθυπουργός, όμως, θα αναζητήσει στο τηλέφωνο τους ομολόγους του, ώστε να μη βρεθεί η Ελλάδα προ τετελεσμένων γεγονότων την ερχόμενη Κυριακή. Ο φόβος που κυριαρχεί είναι μήπως με το βαθύ κούρεμα οι αγορές αντιδράσουν προκαλώντας πιστωτικό γεγονός, με συνέπειες που μπορεί να φθάσουν, μέσω αλυσιδωτής αντίδρασης, μέχρι και την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

Η καχυποψία της Αθήνας δημιουργήθηκε από το κενό ενημέρωσης που έχει παρατηρηθεί τις τελευταίες δέκα ημέρες, πολιτική που θεωρείται ύποπτη από την ελληνική πλευρά.

http://www.protothema.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *