Οι κεραυνοί έσπερναν φωτιές χθες βράδυ στη Στερεά

Έβρεχε κεραυνούς και άναβαν φωτιές!

Πάνω από 20 εστίες εκδηλώθηκαν σε ορεινές περιοχές της Φθιώτιδας, της Φωκίδας, της Ευρυτανίας, της Βοιωτίας και της Εύβοιας.

Στην κυριολεξία έτρεχαν και δεν έφταναν χθες το βράδυ οι πυροσβέστες σε όλη τη Στερεά για να προλάβουν τις φωτιές που “έσπερναν” οι….
κεραυνοί.
Από το Καρπενήσι μέχρι το Σχηματάρι και τη βόρεια Εύβοια ο ουρανός φωτιζόταν από τις αστραπές και τους κεραυνούς. Σε άλλες περιοχές, κυρίως ορεινές συνοδεύτηκαν από σύντομες καταιγίδες και σε άλλες πιο πεδινές από ασθενή βροχή.

Μερικές από τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν ήταν: Στον εθνικό δρυμό της Οίτης, στις Καταβόθρες, στο Νεοχώρι, στην Παύλιανη, στο Μαυρολιθάρι και στην Πυρά. Στην Ευρυτανία: στην Ανιάδα, Παυλόπουλο, Άμπλιανη, Κακόρεμα. Στην Εύβοια: στον Άγιο Γεώργιο Μαντουδίου, στη Λίμνη, στις Καρυές, την Αγία Ελένη και την Αβγαριά κοντά στην Ιστιαία. Στη Βοιωτία σε διάφορες περιοχές κοντά σε Θήβα, Λιβαδειά και Σχηματάρι.

Η κατάσταση που διαμορφώθηκε ήταν πολύ επικίνδυνη, αφού οι περισσότερες εστίες ήταν σε πολύ ορεινές περιοχές με ελατοδάση. Ευτυχώς, αρκετές από αυτές έσβησαν μόνες τους από τη βροχή και άλλες τις πρόλαβαν οι πυροσβέστες και έτσι αποφύγαμε τα χειρότερα.

LamiaReport.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *