Η λύσσα κατά του Φιλελευθερισμού

Τώρα τελευταία στα ΜΜΕ και τα μπλογκ γίνεται μια λυσσαλέα επίθεση ενάντια στον Φιλελευθερισμό. Η οποία πέρα του ό,τι δεν στηρίζεται σε πραγματικά δεδομένα αλλά απλά σε συνθήματα, παραποιημένα δεδομένα, και συναισθηματισμό, είναι πέρα για πέρα άδικη καθώς δεν είναι ο Φιλελευθερισμός το πρόβλημα της Ελλάδος και του Δυτικού κόσμου αφού ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ! Είναι απίστευτα ψυχοφθόρο να βλέπω συμπολίτες μου να επιτίθενται στη μοναδική ιδεολογία που πραγματικά νοιάζεται για τον φτωχό…
Δυστυχώς όμως είναι μια πραγματικότητα σήμερα, καθώς ο μέσος πολίτης βρίσκει πιο εύκολο να κινητοποιείται από τις επικλήσεις στο συναίσθημα παρά από κάποια αρχή ή αξία…

Πραγματικά ώρες ώρες που με πιάνει το παράπονο πιστεύω πως η Ελλάδα πρέπει να περάσει μερικές δεκαετίες κομμουνισμού ή κάποιας άλλης μορφής απόλυτου κρατισμού, για να κατανοήσουν όλοι την αξία της ελευθερίας. Γιατί αν δε σε πονέσει ο πισινός σου, δεν αναγνωρίζεις τι αξίζει και τι όχι… Ρωτήστε κάποιον μετανάστη αρκετά μεγάλο σε ηλικία ώστε να έζησε τον κομμουνισμό, να σας πει τι είναι πραγματικά η αριστερά(κρατισμός δηλαδή). Ρωτήστε ακόμα και τον ίδιο τον Φιντέλ Κάστρο(που παραδέχτηκε σε συνέντευξη πως ήταν λάθος) να σας πει πόσο πετυχημένος είναι… Ίσως έτσι αλλάξετε γνώμη. Αλλά Κυριακή κοντή γιορτή, θα το ζήσετε και στο πετσί σας, έρχεται…

Όσες φορές έχω κάτσει να μιλήσω για Φιλελευθερισμό με κάποιον, δεν μπόρεσε να μου βρει ούτε ένα επιχείρημα εναντίον του. Κάθε χιλιοπιπιλιμένη καραμέλα που μου πέταξε, με επιχειρήματα και διάλογο του έδειξα πόσο λάθος ήταν… Αυτός είναι και ο πραγματικός λόγος που θα παρατηρήσετε πως οι αριστεροί γενικά δε θέλουν κανένα διάλογο που να βασίζεται σε ηρεμία και επιχειρήματα, καθώς έτσι θα φανεί η γύμνια τους. Χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: Λύκους ντυμένους πρόβατα που γνωρίζουν πολύ καλά τι πρεσβεύουν και λένε ψέματα εσκεμμένα στον κόσμο, και χρήσιμους ηλιθίους που δεν έχουν κάτσει ούτε μια φορά στη ζωή τους να επεξεργαστούν αυτά που υποτίθεται πως πρεσβεύουν…

Στην Ελλάδα, δεν υπήρξε ποτέ Φιλελεύθερο κράτος. Φιλελεύθερο κράτος σημαίνει ελάχιστη γραφειοκρατία, ελάχιστοι φόροι, ελάχιστοι Δημόσιοι υπάλληλοι, ελάχιστοι νόμοι που να περιορίζουν την ελευθερία των πολιτών, μηδέν συντεχνείες που επιβάλλονται στους πολλούς. Καθήστε και αναλογιστείτε, υπήρξε ποτέ τέτοιο Ελληνικό κράτος από ιδρύσεώς του και δε το γνωρίζουμε; Όχι. Άρα πως είναι δυνατόν να φταίει ο Φιλελευθερισμός για την κατάντια της χώρας; Μιας χώρας που έχει χρεωκοπήσει κι άλλες φορές στο παρελθόν, όχι μόνο τώρα… Όταν το πεις αυτό σε κάποιον αριστερό, σου πετάει το ψευδοεπιχείρημα πως ναι, στην Ελλάδα δεν είχαμε ποτέ, αλλά είναι ο παγκόσμιος καπιταλισμός το πρόβλημα…. Μόνο που, πέρα από το γεγονός πως αυτή τη στιγμή ελάχιστα κράτη είναι φιλελεύθερα στον κόσμο(αυτά που εντελώς τυχαία έχουν ανάπτυξη), και είναι έτσι για πολύ καιρό τώρα, στην Ελλάδα χρεωκόπησε το Κράτος, επειδή εδώ και 30 χρόνια κάθε χρόνο έχει ελλείματα, και δεν ευθύνονται για αυτό οι ξένοι αλλά εμείς με αυτούς που βάζαμε στην εξουσία τόσα χρόνια…

Η καραμέλα εναντίον του Φιλελευθερισμού υπάρχει γιατί βολεύει τους κρατικοδίαιτους έχοντες του κάθε τόπου. Σε μια Φιλελεύθερη κοινωνία, υπάρχει κοινωνική κινητικότητα, άνθρωποι εργατικοί και ικανοί ανεβαίνουν και όσοι δεν προσφέρουν στο σύνολο πέφτουν. Αυτό είναι κάτι που δε το θέλουν όσοι ήδη είναι στην κορυφή της πυραμίδας, αυτοί θέλουν μια κοινωνία στάσιμη, θέλουν ένα κράτος αρκετά ισχυρό ώστε να εμποδίζει τη δημιουργία ανταγωνισμού αλλά όχι αρκετά ισχυρό ώστε να τους αφαιρέσει τη δύναμη. Οι κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες εκμεταλλεύονται τη θέση τους για να εκβιάζουν την εξουσία να τους παραχωρεί δουλειές, δικαιώματα κλπ. Οι νόμοι που ισχύουν για τους μικρούς δεν ισχύουν για τους μεγάλους. Αυτό είναι το Ελληνικό-Σοσιαλιστικό μοντέλο. Ένα μοντέλο αριστερό και σάπιο. Ένα μοντέλο που ο Φιλελευθερισμός απειλεί.

Καθίστε και σκεφτείτε όλοι σας, αφού ο Φιλελευθερισμός τάχα μου είναι αυτό που θέλουν οι μεγάλοι επιχειρηματίες στη χώρα μας, γιατί τα ΜΜΕ που ελέγχουν δε μας εξηγούν ποτέ τι είναι, τα ωφέλη του, κλπ, παρά επιτρέπουν την αριστερή προπαγάνδα… Γιατί έχουν συνδέσει στο υποσυνείδητο του λαού τον Φιλελευθερισμό με τους “πλούσιους καπιτάλες” … Γιατί μιλούν πάντα με συναισθηματισμό υπέρ του κράτους, γιατί έχουν διαμορφώσει μια εθνική νοοτροπία πως όλα τα περιμένουμε από το κράτος, όλα γίνονται με χρηματοδότηση από το κράτος, τίποτα δε μπορούμε να κάνουμε οι πολίτες χωρίς αυτό… Γιατί πάντα μας δείχνουν πως να γίνουμε καλύτεροι υπάλληλοι και δεν προωθούν την επιχειρηματικότητα… Δεν είναι τυχαίο αυτό. Οι κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες της χώρας μας, δεν είναι ανταγωνιστικοί. Δεν έκαναν τα λεφτά τους επειδή ήταν ικανοί αλλά επειδή κλέβανε το κράτος. Επειδή λαδώνανε για να παίρνουν όλα τα έργα. Επειδή λαδώνανε για να μη πληρώνουν φόρους. Επειδή εκβιάζανε την εξουσία μέσω των ΜΜΕ. Αν τους αφήσει κανείς τώρα να ανταγωνιστούν επί ίσοις όροις αυτούς που πραγματικά ξέρουν να δουλεύουν και να παράγουν, θα χρεωκοπήσουν σε χρόνο dt. Για αυτό προωθούν το ΠΑΣΟΚικό μοντέλο του “όλοι οι Έλληνες είναι ίσοι αλλά κάποιοι είναι πιο ίσοι”…

Η αλήθεια που σας κρύβουν όλοι αυτοί, είναι πως τα αγαθά και οι υπηρεσίες είναι πεπερασμένα. Αυτοί που αξίζουν περισσότερα αποκτούν και περισσότερα, κι αυτό είναι δίκαιο και αποτελεί και κίνητρο για μεγαλύτερη παραγωγικότητα. Δεν υπάρχει τίποτα τσάμπα σε αυτό το κόσμο. Όταν το κράτος βάζει φόρους για να πληρώσει κάτι, παίρνει τη παραγωγή από κάποιον που δουλεύει και τη δίνει σε κάποιον άλλον. Το κράτος δε γεννάει λεφτά. Το κράτος δεν γεννάει φαΐ. Το κράτος μόνο να τα παίρνει από τους πολίτες μπορεί. Όταν βάζει το χέρι στη παραγωγή των πολιτών για λογαριασμό των πολιτικών και των φίλων τους, τότε δεν έχουμε Δημοκρατία. Γιατί κανένας λαός δε δίνει το δικαίωμα με τη θέλησή του στους πολιτικούς και στους ΔΥ να κλέβουν ή να κάνουν τη κρατική περιουσία και τους κρατικούς μηχανισμούς μαγαζάκι τους…

Μιλούν για κοινωνικό κράτος, αλλά ας είμαστε ειλικρινείς, δεν ήταν οι κοινωνικές παροχές που ρίξανε τον προϋπολογισμό έξω. Όταν οι Βουλευτές αποζημιώνονται με κάτι εκατοντάδες χιλιάρικα το χρόνο, κάθε βλαχοδήμαρχος παίρνει κι αυτός κάτι χιλιάρικα το μήνα, και το επίδομα σε άτομα με ειδικές ανάγκες είναι 250 ευρώ το μήνα, τότε νομίζω πως αυτό λέει πολλά για το πόσο κοινωνικό κράτος έχουμε… Δεν είναι η προστασία των αδυνάτων (που ούτε αυτό κάνουν) που επιθυμούν, απλά πίσω από αυτό κρύβονται. Στη πραγματικότητα απλά τους ενδιαφέρει το “σακούλι” του κράτους να έχει πολλά μέσα για να μπορούν να βάζουν μέσα το χεράκι τους και να κλέβουν ό,τι θέλουν…

Γιατί αυτό είναι στην ουσία η κόντρα μεταξύ σοσιαλισμού-φιλελευθερισμού. Ο σοσιαλιστής πιστεύει πως το κράτος πρέπει να αποσπά το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής, για να μπορεί να το κλέβει, ενώ ο φιλελεύθερος δεν έχει εμπιστοσύνη στους πολιτικούς και τους ΔΥ πως θα είναι ηθικοί και δε θέλει να έχουν πρόσβαση σε τόσα λεφτά. Ο σοσιαλιστής πιστεύει πως πρέπει οι δυνατοί να αναγκάζονται με το ζόρι να βοηθούν τους αδύνατους, ενώ ο φιλελεύθερος πιστεύει πως πρέπει να το κάνουν με τη θέλησή τους. Ο σοσιαλιστής πιστεύει πως μπορεί να επιβάλει με το ζόρι την ισότητα των πολιτών, ο φιλελεύθερος πιστεύει πως με το να έχεις το μάτι σου στο να ισοπεδώνεις τους πολίτες δεν επιτρέπεις στους πραγματικά άξιους να ξεχωρίσουν. Ο σοσιαλιστής πιστεύει πως μόνο το κράτος μπορεί να ξοδεύει τα λεφτά των πολιτών σωστά, ενώ ο φιλελεύθερος γνωρίζει πολύ καλά πως ο μόνος που γνωρίζει καλύτερα τι να κάνει τα λεφτά του είναι αυτός που τα έβγαλε… Ο σοσιαλιστής αποκρύβει το γεγονός πως στο σοσιαλισμό πάει μπροστά όποιος έχει τις κατάλληλες προσβάσεις στις γνωστές κλίκες, ενώ στο φιλελευθερισμό προκόβει όποιος έχει διάθεση να προσφέρει.

Οι πολίτες πρέπει να συνέλθουν και να μάθουν τι είναι ο φιλελευθερισμός, και να μη καταπίνουν αμάσητη την προπαγάνδα του συστήματος. Μη περιμένετε να σας πουν αυτοί που έχουν συμφέρον να μη σας πουν, αλλά αναζητήστε μόνοι σας τι είναι ο φιλελευθερισμός και μάθετε 5 πράγματα. Έτσι θα μπορείτε να καταλάβετε και γιατί φτάσαμε ως εδώ, και πως μπορούμε να φύγουμε από εδώ, και ποιοί είναι αυτοί που σας πουλάνε ψεύτικες ελπίδες…

imonaksiatouplithous.wordpress.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *