Προτάσεις για να λυθούν οι καταλήψεις

Νέος γύρος γενικών συνελεύσεων των φοιτητών σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ αρχίζει από σήμερα, προκειμένου να καθοριστεί το μέλλον των κινητοποιήσεων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Έως χθες περίπου 310 σχολές και τμήματα πανεπιστημίων και ΤΕΙ τελούσαν υπό κατάληψη με τις εκτιμήσεις, πάντως, να….
συγκλίνουν ότι οι φοιτητικές παρατάξεις θα προτείνουν στις συνελεύσεις να σταματήσουν οι καταλήψεις, ώστε να πραγματοποιηθεί η εξεταστική περίοδος του Σεπτεμβρίου. Η αντίστροφη μέτρηση για τη διενέργεια των εξετάσεων στο τέλος Σεπτεμβρίου έχει αρχίσει, ενώ ορισμένα τμήματα βρίσκονται ήδη στο «κόκκινο» αφού οι εξετάσεις είχαν προγραμματιστεί για το τρίτο δεκαήμερο του Αυγούστου.

Ο χρόνος πιέζει και δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκτιμούν ότι οι μεγάλες φοιτητικές παρατάξεις θα προτείνουν να ανοίξουν τα πανεπιστήμια και να υπάρξει εκτόνωση των κινητοποιήσεων τουλάχιστον για το διάστημα διενέργειας των εξετάσεων. Σε αυτό, συμβάλλει και η διαφωνία με τις καταλήψεις της πλειονότητας των φοιτητών που δεν είναι οργανωμένοι σε παρατάξεις, όπως έχει εκφραστεί και μέσα από σελίδες του Facebook. Την ίδια στιγμή, οι φοιτητικές παρατάξεις δηλώνουν ότι παρά τις καταλήψεις οι εγγραφές των πρωτοετών θα γίνουν κανονικά. Χθες, πρώτη ημέρα της προθεσμίας που ολοκληρώνεται στις 30 Σεπτεμβρίου, δεν αναφέρθηκαν προβλήματα στην πλειονότητα των τμημάτων..

http://xenes-glosses.blogspot.com/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *