Γιώργο, Κανό… Πάσχα

Στη πολιτική ο συμβολισμός έχει σε κάθε περίπτωση την αξία του.
Όταν πριν από ένα χρόνο ο Γ. Παπανδρέου έδινε τον εναρκτήριο λάκτισμα για την υπαγωγή της χώρας στο Μηχανισμό Στήριξης και στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, κανείς επικοινωνιολόγος του, δεν υπολόγιζε πως ένα χρόνο μετά, η χώρα θα σβήνει “κεράκια” στη τούρτα της τρόικας, ανήμερα της Αναστάσεως. Κανείς, είμαι σίγουρος, δεν είχε δει το calendar…
Προφανώς γιατί και ο σουρεαλισμός έχει τα όριά του…
Αν δεν ήξεραν πως η……
επέτειος “πέφτει” Μεγάλο Σάββατο, τότε έχουμε δύο τινα:
Α. Είτε είναι άσχετοι επικοινωνιακά, άρα είναι αδαείς.
Β. Είτε πίστευαν πως το Μνημόνιο θα σώσει τη χώρα, άρα είναι επικίνδυνοι.
Από εκείνη την ημέρα η δανειακή σύμβαση μπήκε στην καθημερινότητα την Ελλήνων, φέρνοντας σαρωτικές αλλαγές και ανατροπές στον τρόπο της ζωή τους, ενώ σε πολιτικό επίπεδο, η κυβέρνηση – ένα χρόνο μετά – δείχνει να παραπαίει, αδυνατώντας να αρθρώσει πειστικό λόγο.
Και μην ακούτε πως η κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο και δεν εφαρμόζει το Μνημόνιο..
Μια χαρά σχέδιο έχει και μια χαρά τα εφαρμόζει…
Αν δεν τα εφάρμοζε καλά, δε θα είχαμε όλα τα “αριστερά άλλοθι” της κοινοβουλευτικής ομάδας να βγαίνουν κάθε τόσο στα “ακίνδυνα” κάγκελα..
Αν δεν τα εφάρμοζε καλά, δε θα είχαμε τις διαρροές ακόμα και σήμερα περί προσφυγής σε πρόωρες κάλπες για όποιον αμφισβητήσει τα νέα μέτρα
Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Alco για το Πρώτο Θέμα οι πολίτες σε ποσοστό 47% πιστεύουν ότι παρά τις διαψεύσεις, τελικά θα πάμε σε αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους. Μόλις το 24% απαντά «όχι» και το 29% αποφεύγει να πάρει θέση. Το 61% διαφωνεί με τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου ως οδικό χάρτη για την τετραετία 2012-2015, ενώ το 59% χαρακτηρίζει «ξεπούλημα» και όχι ως «αξιοποίηση» το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων που έχει εξαγγελθεί.
Ας θυμηθούμε λίγο όμως πως ξεκινούσε νωρίτερα.. ένα χρόνο νωρίτερα ο Γ. Παπανδρέου από το Καστελόριζο…
“Σήμερα, η κατάσταση στις αγορές απειλεί να αποδομήσει, όχι μόνο τις θυσίες του Ελληνικού λαού, αλλά και την ομαλή πορεία της οικονομίας. Και κινδυνεύει να χαθεί η προσπάθεια που καταβάλλουν οι Έλληνες από τα ακόμη μεγαλύτερα επιτόκια δανεισμού και ακόμη χειρότερα από την δυσκολία δανεισμού. Δεν θα το επιτρέψουμε.
Σήμερα… τι έχει γίνει;
Αντε, Γιώργο μας… Κανό… Πάσχα…

http://www.antinews.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

5 Comments

  1. Ανώνυμος

    GAPA
    ΓΕΛΟΙΟ ΒΛΑΚΟΓΙΟΡΓΟ
    ΕΙΣΑΙ ΕΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΤΩΜΑ[ΨΟΦΙΜΙ]
    ΕΧΕΙΣ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΒΡΩΜΑΣ….ΠΟΛΥ……
    ΑΝΤΕ ΘΑΨΟΥ ΡΕ

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *