Αυτή είναι η απάντηση που έδωσε η Βουλή για τα χημικά της Συρίας

Καθαρές απαντήσεις για τα χημικά της Συρίας, έδωσε η Βουλή. Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Χανίων Μανούσου Βολουδάκη, οΥφυπουργός…

Εξωτερικών Δημήτρης Κούρκουλας, ξεκαθάρισε πως το θέμα είναι πάρα πολύ σημαντικό, αλλά διευκρίνισε ωστόσο ότι δεν υπάρχει καμία απόφαση για την απόρριψη των χημικών όπλων είτε στη στεριά, είτε στη θάλασσα.

Όπως διευκρινίζει στην απάντηση του ο Υφυπουργός, αυτό που έχει αποφασιστεί μέχρι στιγμής είναι η μεταφορά των χημικών στη νοτιοδυτική πλευρά της Ιταλίας, στην περιοχή της Καλαβρίας, όπου εκεί θα γίνει η μεταφόρτωση του φορτίου σε Αμερικανικό πλοίο. Όπως τόνισε ο Υφυπουργός, η επεξεργασία των λυμάτων μετά την υδρόλυση θα γίνει μακριά από τη Μεσόγειο, στη στεριά. Ο κ. Κούρκουλας διευκρίνισε πως δεν έχει ακόμα αποφασιστεί ο τόπος και ο χρόνος, αλλά οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για επεξεργασία των λυμάτων κάπου στη Γερμανία.

Η Ελλάδα πρωτοστατεί στις διαδικασίες, τόνισε ο κ. Κούρκουλας για να προσθέσει ότι βεβαίως πρέπει και θα συνεχίσουμε να το παρακολουθούμε στενά. Πρέπει να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα.

Στο μεταξύ, σήμερα το απόγευμα πραγματοποιείται συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα χημικά στην πλατεία Ελευθερίας.

Παρακάτω το video από τη συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης στη Βουλή.

prismanews.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *