ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΩΣΗ ΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Αντιμέτωποι πλέον με το…
«success story» των μνημονίων – σαν την εγχείρηση που «πετυχαίνει» αλλά ο ασθενής μάς μένει στα χέρια – θεωρούμε επιτακτική την ανάγκη γιά άμεση στροφή και αλλαγή πορείας. Οι μνημονιακές πολιτικές που επιβάλλει η τρόικα είναι παράλογες και οδηγούν σε αδιέξοδο. Το γνωρίζουν όλοι και όμως επιμένουν. Οι συνέπειές τους διαλύουν, σταθερά (αλλά όχι αργά), την χώρα μας.

Διαφωνίες υπάρχουν σχετικά με τις αιτίες που μας έφεραν ως εδώ. Όμως, πιστεύουμε πως κανένας Έλληνας δεν διαφωνεί στο ότι δεν θα επιτρέψουμε να αφανιστεί η χώρα μας και ο Λαός της.

Για αρκετά χρόνια τώρα, έχει υποφέρει πολλά η Μάνα Ελλάδα και έχουμε κι εμείς ευθύνες γι’ αυτό. Κάποιοι από εμάς ξεχάσαμε την έννοια της Πατρίδας, παρασυρμένοι από το κύμα του «εξευρωπαϊσμού» και της παγκοσμιοποίησης, και μη αντιλαμβανόμενοι πως οι άλλες χώρες συνεχίζουν να μάχονται για τα συμφεροντά τους και μόνον γι΄αυτά. Άλλοι θεωρήσαμε και κατηγορήσαμε τον πατριωτισμό ως εθνικισμό. Πιό πρόσφατα, κάποιοι δεν αντιληφθήκαμε τον φασισμό και την εγκληματικότητα, όταν παρουσιάστηκαν μασκαρεμένα ως «πατριωτισμός». Κάποιοι αναλωθήκαμε στο να δημιουργούμε διχαστικά, πλασματικά διλήμματα, όπως «είμαστε απόγονοι των Αρχαίων Ελλήνων ή των Βυζαντινών/Ρωμιών;», μη βλέποντας το προφανές, ότι είμαστε απόγονοι και των δύο πολιτισμών, φορείς μιας απαράμιλλα ένδοξης ιστορίας που έχει βάλει ανεξίτηλα την σφραγίδα της στον πολιτισμό και στην κουλτούρα των ανθρώπων στο μεγαλύτερο μέρος αυτού του πλανήτη. Για άλλους ήταν σημαντικό…να αλλοιωθεί ακόμη και η παιδεία. Έργα μεγάλων ποιητών μας που αξίζουν να παραμείνουν αθάνατα δεν βρίσκονται πλέον στα σχολικά βιβλία. Άλλοι, αγνοώντας ότι κανείς δεν σε σέβεται εάν εσύ πρώτα δεν σέβεσαι τον εαυτό σου, προτείναμε ή αποδεχτήκαμε την αλλοίωση της Ιστορίας μας, με σκοπό την «συμφιλίωση των λαών», λες και φιλίες μπορούν να χτιστούν πάνω σε ψεύτικα θεμέλια. Άλλοι θεωρήσαμε θετικό την μείωση της διδαχής της Αρχαίας Ελληνικής γραμματείας, των Αρχαίων Ελληνικών, της Ορθόδοξης Χριστιανικής θρησκείας, σημεία αναφοράς και προσδιορισμού για τον Ελληνικό λαό και την συνοχή του…«ξεπερασμένα» κι «άχρηστα» κι αυτά…τα αφήνουμε για άλλους λαούς που ξέρουν να τα εκτιμούν. Λειτουργώντας σε μια κοινωνία όπου η αξιοκρατία παραμερίζεται, πολλοί πάψαμε να ενδιαφερόμαστε για το εάν είμαστε παραγωγικά της μέλη. Άλλοι εκμεταλλευτήκαμε πολιτικές ή εργασιακές καταστάσεις για προσωπικό όφελος, μέσα στο πνεύμα τού «όλοι έτσι κάνουν». Κάποιοι θεωρήσαμε τους εαυτούς μας οπαδούς ανωτέρων φιλοσοφιών και θεωριών, στο όνομα των οποίων καταστρέφαμε δημόσιες και ιδιωτικές περιουσίες, έτσι, για να δηλώσουμε την αντίθεσή μας στο «κατεστημένο».

Όποια κι αν ήταν η αμαρτία μας ή η προσφορά μας, είμαστε έτοιμοι για μια καινουργια αρχή. ‘Οχι επιστροφή στο «τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα». Από το παρελθόν, κρατάμε μόνον ό,τι καλό. Από άλλους λαούς, παίρνουμε μόνον ό,τι ταιριάζει και προσθέτει θετικά στην κουλτούρα μας. Είμαστε έτοιμοι για μια Ελληνική κοινωνία που θα λειτουργεί για το κοινό καλό, από το οποίο θα ωφεληθούμε κι εμείς προσωπικά και η πατρίδα μας συνολικά. Μια κοινωνία όπου επικρατεί ο αλληλοσεβασμός και η αξιοκρατία. Ζητάμε ένα κράτος που να προστατεύει τα εργασιακά δικαιώματα, αλλά και την παραγωγικότητα και την ομαλή λειτουργία της κοινωνίας. Ζητάμε μια ανώτερη και ανώτατη παιδεία όπου η μόρφωση, η πνευματική καλλιέργεια και η επιστημονική πρόοδος να είναι οι προτεραιότητες. Μια παιδεία που να μην χρησιμοποιείται ως μέσον διαμάχης μεταξύ πολιτικών κομμάτων ή προσωπικών συμφερόντων. Και πάνω απ’ όλα, ζητάμε ηγέτες και κυβερνήτες που να έχουν την θέληση, το πάθος και την ικανότητα να εργαστούν για τα συμφέροντα της πατρίδας μας.

Στην πολιτική, μεταξύ χωρών υπάρχουν συνεργασίες. Δεν υπάρχουν φιλίες. Ή μάλλον, υπάρχουν παροδικές φιλίες, εν όσω τα συμφέροντα της χώρας μας συμπίπτουν με τα συμφέροντα του άλλου. Επομένως, για το ξεκίνημα της καινούργιας Ελλάδας οφείλουμε να στηριχτούμε στα δικά μας πόδια. Οπωσδήποτε δεν μπορούμε να στηριχτούμε στην φιλία και στην βοήθεια της Γερμανίας. Όποιος δεν έχει καταλάβει ακόμη τις συνέπειες αυτής της «βοήθειας» εθελοτυφλεί. Διαμαρτυρίες μεμονωμένες, ή μαζικές αλλά σε μικρή κλίμακα, δεν θα φέρουν την αλλαγή. ‘Ωρα για πράξεις. Ζητάμε λοιπόν, από όλα τα αντιμνημονικά πολιτικά κόμματα να κάνουν τις απαραίτητες υποχωρήσεις σε ιδεολογικά θέματα, ώστε να επιτευχθεί συμφωνία και συμμαχία μεταξύ τους. Ζητάμε την σύγκλιση των πολιτικών αρχηγών των αντιμνημονιακών κομμάτων, σημαντικών στελεχών αντιμνημονιακών κινημάτων, καθώς και επιφανών ατόμων που προσφέρουν καθημερινά προσπαθώντας να διαφωτίσουν εκφράζοντας τις απόψεις τους, να καταστρώσουν ένα σχέδιο Α και ένα σχέδιο Β για την σωτηρία της Ελλάδας. Θεωρούμε πως το σχέδιο Β αναπόφευκτα πρέπει να συμπεριλάβει την πιθανή επιστροφή μας σε εθνικό νόμισμα. Η προπαγάνδα της εξίσωσης της σωτηρίας της χώρας με την παραμονή στο ευρώ κατέρρευσε μπροστά στην πραγματικότητα. Καιρός να ακούσει ο Λαός ειλικρινείς συζητήσεις και δηλώσεις από κυβερνητικούς εκπροσώπους για το τι συνεπάγεται η επιστροφή σε εθνικό νόμισμα – άμεσα και μακροπρόθεσμα – και με ποιό τρόπο μπορούν να ελαχιστοποιηθούν οι αρνητικές επιπτώσεις. Δεν ζητάμε απομόνωση και δεν προτείνουμε ανεδαφικές ακρότητες. Επιστροφή στην δραχμή (εάν χρειαστεί) δεν σημαίνει έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ενωση. Ζητάμε τις απαραίτητες αλλαγές που θα εξασφαλίσουν όχι μόνον την επιβίωσή μας, αλλά και την ζωή μας, την ανεξαρτησία μας και την αξιοπρέπειά μας. Θέλουμε «και ψωμί και τριαντάφυλλα» και είμαστε έτοιμοι, στηριγμένοι στις δικές μας δυνάμεις, να δουλέψουμε όλοι για να ξαναχτίσουμε την Ελλάδα μας. “Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα, στο τέλος θα δεις να σου απομένουν μια ελιά, ένα αμπέλι κι ένα καράβι. Που σημαίνει: με άλλα τόσα την ξαναφτιάχνεις.”

Εάν ως μέλη κομμάτων της αντιπολίτευσης δεν είστε ικανοί να παραμερίσετε τις διαφορές σας και να ενώσετε τις δυνάμεις σας για την απαλλαγή από τις καταστροφικές μνημονιακές πολιτικές και την Γερμανική κυριαρχία, τότε, μαζί με την παρούσα κυβέρνηση, να φύγετε όλοι από την Βουλή. Ένα ακυβέρνητο καράβι έχει περισσότερες πιθανότητες σωτηρίας από ένα καράβι που οι πειρατές «καπετάνιοι» το οδηγούν κατευθείαν πάνω στους βράχους.

Δεν υπάρχουν περιθώρια να περιμένουμε πότε θα έρθει ο καιρός για εκλογές, οπότε «θα μιλήσει ο Λαός». Οικογένειες καταστρέφονται, άνθρωποι φτάνουν στην απόγνωση και στην αυτοκτονία, το σύστημα δημόσιας υγείας διαλύεται, οι δημόσιες υπηρεσίες καταρρέουν, το εκπαιδευτικό σύστημα καταρρέει, επιχειρήσεις χρεωκοπούν, αρχαιολογικοί χώροι κλείνουν, ο εθνικός πλούτος ξεπουλιέται…η Ελλάδα «κατεβάζει τα ρολά». Όσο περιμένουμε, τόσο πιό ανεπανόρθωτη θα είναι η καταστροφή. Αλλαγή πορείας ΤΩΡΑ. Ας θυμηθούμε ότι η επανάσταση για την απελευθέρωση και την αναγέννηση της Ελλάδας μετά από 400 χρόνια σκλαβιάς δεν ξεκίνησε από τον Λαό· ξεκίνησε από λίγους. Ο Λαός, μετά, ακολούθησε. Έτσι και τώρα, ας κάνουμε την αρχή αυτής της επανάστασης με την υπογραφή μας, όσο λίγοι κι αν είμαστε· σύντομα θα είμαστε όλος ο Λαός.

[Το αίτημα αυτό ετοιμάστηκε από μια μικρή ομάδα Ελλήνων Επιστημόνων: Δρ. Βασιλική Αρωνιάδου, Ευστρατία Αλμπούρα, Σταμάτης Γιαννούκος, Δρ. Θωμαή Κακούλη, Δρ. Γιώργος Μπαλόγλου]

secure.avaaz.org

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *