Αγαπητή Σεμίνα…(ανοιχτή επιστολή στη Σεμίνα Διγενή)

Αγαπητή Σεμίνα,
σε παρακολουθώ από μικρό παιδί και οφείλω να πω, διαφέρεις από πολλούς δημοσιογράφους. Η αισθητική σου, σε έκανε πάντα να ξεχωρίζεις και να πετυχαίνεις. Θα ήθελα λοιπόν να σε παρακαλέσω, όπως και η ίδια είπες στο γράμμα που έστειλες στον Χρήστο Παπουτσή,
να πεις την αλήθεια για όσα γνωρίζεις. Νομίζω, είναι το καλύτερο που….
μπορείς να κάνεις. Αρκετά με την αλληλογραφία…Έχεις καταστήσει σαφές νομίζω, ότι γνωρίζεις. Το μήνυμά σου, πέρασε σε όλους μας. Από εδώ και πέρα όμως πρέπει να μιλήσεις. Διαφορετικά, θα παρεξηγηθείς. Πολλοί αυτές τις ώρες σε κατηγορούν, ότι για χρόνια δούλευες στην ΕΡΤ, πληρωνόσουν από τους πολίτες και τώρα δήθεν θες να δημιουργήσεις εντυπώσεις.
Αγαπητή Σεμίνα, δεν είναι κακό να δουλεύεις στην ΕΡΤ. Κάθε άλλο. Απλά σε αυτή τη χώρα, αυτές τις περίεργες εποχές που διανύουμε, στοχοποιούνται όλοι όσοι βρίσκονται ή βρέθηκαν κοντά στην κρατική “ομπρέλα”. Φαίνεσαι γενναία γυναίκα. Και δεν έχεις ανάγκη από εξουσιαστικές προστασίες. Με τις επιστολές σου, κατάλαβα πως ήθελες να μας κάνεις κοινωνούς σε ένα μυστικό. Να συμμαχήσεις ατύπως με τους πολίτες. Και μέσα από την δημοσίευση της πληροφορίας, να “ασφαλίσεις” τα τόσο σημαντικά που φαίνεται να γνωρίζεις.
Θέλω να πιστεύω πως αυτό ήθελες να κάνεις. Και έχεις τεράστια δύναμη, γιατί χρησιμοποιείς τα μέσα γιαυτό το σκοπό. Η πληροφορία που ανάρτησες στο facebook, την στιγμή που σε επισκέπτονταν η αντιτρομοκρατική, ήταν μέρος αυτού του πλάνου σου. Έχεις την δύναμη λοιπόν, γιατί έχεις τα μέσα. Η ίδια σου η δουλειά σε προστατεύει. Κάτι που δεν έγινε στην περίπτωση του Σωκράτη Γκιόλια, γιατί ποτέ δεν παραδέχθηκε ανοιχτά πως ήταν ο διαχειριστής του troktiko.gr. Αν το είχε κάνει, η δύναμή του θα ήταν τεράστια και θα σκεφτόντουσαν δύο φορές πριν τον δολοφονήσουν.
Η κοινωνία της πληροφορίας σου δίνει όση δύναμη χρειάζεσαι. Πιστεύω ότι ο κόσμος θα είναι δίπλα σου όταν αποφασίσεις να μιλήσεις…

http://witnessfree.blogspot.com/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *