Οι Σχολές μας μπορεί να Άνοιξαν, τα Μυαλά όμως παραμένουν Κλειστά…

Για άλλη μια φορά οι φοιτητές στα περισσότερα πανεπιστήμια της χώρας βρέθηκαν στο ίδιο έργο θεατές. Αυτή τη φορά το έναυσμα για το ‘‘ανέβασμα’’ της παράστασης έδωσαν οι περιβόητες, πλέον, εκλογές για την ανάδειξη των Συμβουλίων Διοίκησης στα Ιδρύματα της χώρας.

Από αυτή τη διαδικασία η φοιτητική κοινότητα το μόνο που…..
αποκόμισε ήταν η για ακόμα μια φορά επιβεβαίωση της αντίληψης ότι το Ελληνικό Πανεπιστήμιο είναι μια παραστατικότατη μικρογραφία όλων των κακοδαιμονιών που ταλανίζουν την Ελληνική κοινωνία και που, εντέλει, έφεραν σε αυτό το γενικευμένο τέλμα τη χώρα.

Για άλλη μια φορά αποδείχτηκε ότι τα πανεπιστήμια εξαιρούνται της όποιας δικαιοδοσίας της Ελληνικής πολιτείας, γιατί πολύ απλά οι νόμοι δεν εφαρμόζονται σε αυτά.

Τη θέση τους καταλαμβάνουν διαχρονικά τα συντεχνιακά μικροκομματικά συμφέροντα, οι μειοψηφίες και σε αρκετές περιπτώσεις και η βία. Όλες οι παρατάξεις στον αγώνα τους για τη διατήρηση των προνομίων τους (σσ. θεσμικής θέσης) προσπαθούν να υποδαυλίσουν την οποιαδήποτε προσπάθεια (όχι απαραίτητα πάντα αναφορικά με το νέο νόμο) εκσυγχρονισμού του Ελληνικού Πανεπιστημίου και της Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Για άλλη μια φορά, όμως, όμηροι και ‘‘παράπλευρες’’ απώλειες αυτών των σκιωδών διαδικασιών είναι η πλειονότητα των φοιτητών σε όλα τα πανεπιστήμια που αγωνιούν για την ίδια την τύχη των σπουδών τους.

Πρέπει να αντιληφθούμε ότι οι Σχολές μπορεί να Άνοιξαν, αλλά δυστυχώς, τα Μυαλά ορισμένων συνεχίζουν να παραμένουν ερμητικά Κλειστά.

@anoixtesxoles

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *