Φρένο στην εξαθλίωση της μικρομεσαίας τάξης

Την ώρα που ο Αντώνης Σαμαράς είχε ακόμη στο στόμα του τη γεύση της Ιταλικής κουζίνας από το δείπνο με τον Ματέο Ρέντσι, συζητώντας για το μέλλον των καταδυναστευμένων λαών Ελλάδας και Ιταλίας, ο υπουργός εργασίας (ανεργίας) Γιάννης Βρούτσης, εμφανίζεται στα κανάλια «εκλιπαρώντας» τους εκατοντάδες χιλιάδες ανασφάλιστους που δεν μπορούν να πληρώσουν οφειλές στον ΟΑΕΕ να δώσουν ότι μπορούν.. ενώ είναι ανασφάλιστοι..

Να δώσουν ότι μπορούν, όταν ζουν ήδη υπό καθεστώς κατασχέσεων, αυτόφωρων, απειλών και πολλοί από αυτούς βυθισμένοι στο βούρκο της τοκογλυφίας.

Αυτό είναι το καθεστώς της ανάπτυξης της χώρας. Αυτό είναι το succes sstory του οικονομικού και αναπτυξιακού επιτελείου της κυβέρνησης.

Υπό αυτό το καθεστώς των φοροεπιδρομών και των ποινικών ενταλμάτων η ελεύθερη οικονομία της Ελλάδας λειτουργεί.

Τα νούμερα μαρτυρούν τη μαύρη αλήθεια. Πόσες χιλιάδες επιχειρήσεις βάζουν λουκέτα, πόσοι αυτοκτονούν, πόσοι μένουν άνεργοι και πεινασμένοι, πόσες μικρές ή μεγάλες οικογενειακές τραγωδίες. Πόσοι .. άνθρωποι και επιχειρήσεις μεταναστεύουν και προσφέρουν υπηρεσίες και εισόδημα σε άλλες χώρες. Οι εξαγωγές σε κάθετη πτώση. Καθημερινές Ελληνικές θλιβερές ιστορίες που μένουν στην αφάνεια, όταν τα μέσα «παίζουν» το success story της σύλληψης Μαζιώτη.

Η μικρομεσαία διαλυμένη οικονομία ανίκανη να αντεπεξέλθει στη δυσβάσταχτη και ακατανόητη οικονομική επιδρομή, μαθηματικά οδηγείται στον αφανισμό. Μαζί και το κράτος. Το οποίο έχει επιβάλλει παρανοϊκούς φόρους που δεν εισπράττονται. Τα ανείσπρακτα του κράτους συνεχώς αυξάνονται. Με αποτέλεσμα τη δήμευση των περιουσιών, όσο κι όσο. Τα κτηματομεσιτικά διεθνή κοράκια είναι εδώ. Και ήδη αγοράζουν κατοικίες και περιουσίες για ένα κομμάτι ψωμί, με αντάλλαγμα να μην περάσεις τη ζωή σου ως οικονομικός απατεώνας σε κάποια αγροτική φυλακή.

Έτσι επιβραβεύεται η επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα!!

Έτσι οδεύει η μικρομεσαία οικονομία στα χρόνια της «ανάκαμψης»!!

Καμία διέξοδος για ανάπτυξη, καμία διευκόλυνση σε όσους προσπαθούν να δημιουργήσουν πλούτο και θέσεις εργασίας. Μόνο φόροι, πρόστιμα και τιμωρία.

Πώς αυτό το «άθλιο» κράτος θα εισπράξει φόρους όταν τιμωρεί την επιχειρηματικότητα;; όταν μαστιγώνει την κάθε προσπάθεια, όταν πνίγει στην γραφειοκρατία κάθε ενέργεια, όταν δεν αντιλαμβάνεται πως οι γειτονικές χώρες (Αλβανία, Τουρκία, Σκόπια, Βουλγαρία) και ειδικά όσες προσφέρουν τουριστικές υπηρεσίες, υπερτερούν έτη φωτός στους όρους επένδυσης που παρέχουν;

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης ανίκανο να καταλάβει όλα αυτά (ή δεν θέλει), παραμένει βλακωδώς ανενεργό στο να επιβάλλει κάποιο ισοδύναμο μέτρο, ακόμη και ευνοϊκές ρυθμίσεις στα χρέη (που ληστρικά επέβαλε) και .. δέχεται μοιρολατρικά τα προστάγματα των υπαλλήλων της Τρόικα αντιμετωπίζοντας την Ελληνική κοινωνία ως νούμερα και όχι ως ψυχές με υπόσταση και όνειρα.

Αλλά τι να περιμένει κάποιος από «φιλελεύθερους» πολιτικούς αποκομμένους από την κοινωνία. Από γραφειοκράτες που συναλλάσσονται με τους ξένους δανειστές και όχι με τους Έλληνες πολίτες. Από πολιτικούς του κομματικού σωλήνα που η αγωνία τους για την καρέκλα είναι πιο ισχυρή από τα ουρλιαχτά αυτών που καθημερινά χάνονται μέσα στην ανέχεια και την απελπισία. Λαϊκισμός; Όχι! Οι ίδιοι αν τους ρωτήσεις θα σου πουν πως η κοινωνία τους ψηφίζει. Ναι τους ψηφίζει όταν αυτοί παρουσιάζονται ως μοναδικές επιλογές από τα ΜΜΕ. Στις εκλογές ψηφίζονται οι πιο δημοφιλείς, όχι οι πιο ικανοί. Απόδειξη .. ο Ζαγοράκης ευρωβουλευτής!! Ο Σταύρος Θεοδωράκης θα είχε κόμμα αν δεν τον είχαν προβάλλει τα κανάλια (του); Τόσοι έχουν συστήσει κόμματα και ουδείς ..τους (τα) γνωρίζει..

Να λοιπόν πως ο Αντώνης Σαμαράς, δίνει τα κλειδιά στον Αλέξη Τσίπρα.

«Ετοιμάζει» το έδαφος της καθολικής κατάρρευσης της μικρομεσαίας τάξης και δίνει τη δυνατότητα στον ΣΥΡΙΖΑ που έρχεται χωρίς κανένα ρεαλιστικό σχέδιο να ανέβει στην εξουσία, ή τουλάχιστον να είναι πρώτο κόμμα και να διαχειριστεί μία λεηλατημένη κοινωνία.

Και τι πιο τραγικό, μία διαλυμένη από φόρους χώρα με πλασματικά πλεονάσματα, στα χέρια λαϊκιστών που αναλαμβάνουν να «σώσουν», με μόνο άξονα πολιτικής το ρεβανσισμό.

Η κυβέρνηση αυτή, αυτή η κακή κυβέρνηση για τις μεγάλες εθνικές περιστάσεις, πρέπει να βρει ΑΜΕΣΑ, το κεντρώο πρόσημό της. Πρέπει τα κυβερνητικά στελέχη που έχουν ακόμη κάποια ψήγματα κοινωνικής ευαισθησίας, να υπερβούν τις προσωπικές τους φιλοδοξίες και τις κυβερνητικές ισορροπίες και να αντιμετωπίσουν το δράμα της Ελλάδας μέσα από την πραγματικότητα του καθημερινού πολίτη και όχι βυθισμένοι στην αναπαυτική καρέκλα του υπουργικού τους γραφείου.

Δεν πρέπει να κερδίσουν οι φιλελεύθερες πολιτικές των γερακιών και υποστηρικτών της Τρόικα.

Δεν πρέπει η χώρα να παραδοθεί εξαντλημένη και διαλυμένη στα ανεκδιήγητα μυαλά του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Ελλάδα δεν έχει πολύ χρόνο, ή καθόλου χρόνο. Η δημοκρατική παράταξη, ο κεντρώος χώρος, πρέπει να ορθώσει το ανάστημά του και να υπερασπιστεί την Ελληνική κοινωνία. Τώρα! Να ξεπεράσει τις αγκυλώσεις και τις φοβίες και να φρενάρει τον οικονομικό και κοινωνικό όλεθρο, που οδηγεί στους επόμενους μήνες, σε σίγουρη κοινωνική και πολιτική ανωμαλία.

Γρηγόρης Σταματιάδης

www.tokentro.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *