Περιβαλλοντικό έγκλημα στο Βόλο. Η ΔΕΥΑΜΒ μετέτρεψε το λιμάνι σε βούρκο, γεμάτο λύματα

ΠΑΡΕΝΕΒΗ Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ, ΕΝΩ ΤΟ Κ.Λ.Β. ΣΧΗΜΑΤΙΖΕΙ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ

Το είπαν και το έκαναν, μετατρέποντας το λιμάνι του Βόλου σε βούρκο γεμάτο λύματα και βάζοντας ολόκληρη τη πόλη και τις…

Αρχές της, σε μία απίστευτη περιπέτεια. Ο λόγος για την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης – Αποχέτευσης Μείζονος περιοχής Βόλου (ΔΕΥΑΜΒ), με πρόεδρό της τον Δήμαρχο Παναγιώτη Σκοτινιώτη, η οποία, όπως είχε ανακοίνωσει και παρά τις όποιες αντιδράσεις των Διευθύνσεων Περιβάλλοντος και Δημόσιας Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας υπό τον Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Γιώργο Καλτσογιάννη, προκειμένου να αποκαταστήσει βλάβη σε αγωγό που οδηγεί τα λύματα από το κεντρικό αντλιοστάσιο της πόλης στην Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων (Ε.Ε.Λ.)., προχώρησε στην υπερχείλιση και εκτροπή οικιακών λυμάτων στην θαλάσσια περιοχή του λιμένος Βόλου.

Βούρκος το λιμάνι, βρωμάει ολόκληρη η περιοχή

Από το βράδυ της Δευτέρας, οπότε και ξεκίνησε η διαδικασία εκτροπής των οικιακών λυμάτων στο λιμάνι, η θαλάσσια περιοχής άρχισε να αλλάζει χρώμα και από γαλάζια να μετατρέπετε σε καφέ, ενώ η μυρωδιά που αναδύει στην ευρύτερη περιοχή είναι χαρακτηριστική των ενεργειών της ΔΕΥΑΜΒ.

Παρέμβαση Εισαγγελέα και σχηματισμός δικογραφίας από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου

Η κινητοποίηση του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου (Κ.Λ.Β.) ήταν άμεση, αφού οι Αξιωματικοί του, λόγω και της προκαταρκτικής έρευνας που είχε διαταχθεί, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τις προηγούμενες των ημερών, με αφορμή τα δημοσιεύματα, παρακολουθούσε στενά την υπόθεση.

Το Κ.Λ.Β. από πλευράς του, έχοντας ζητήσει να παρθούν δείγματα από την θαλάσσια περιοχή και να γίνουν οι σχετικές χημικές αναλύσεις, κάτι που παρήγγειλε και ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου αλλά και η Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, σχηματίζει μία ενιαία δικογραφία, την οποία θα διαβιβάσει στην Εισαγγελία για τα περαιτέρω.

e-volos.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *